VV Zeewolde

12/12 De dag van de twaalfde man

Ook VV Zeewolde heeft zijn “Twaalfde Man”. Die ene topper die je altijd weer uit de brand helpt en even bijspringt wanneer het nodig is. Onze Twaalfde Man is Andries Oeben.
Al jarenlang lid van onze mooie voetbalvereniging uit Zeewolde: VV Zeewolde. En al jaren Lid van Verdienste van VV Zeewolde, en terecht !. Maar Andries is nog veel meer…..

Andries heeft in de eerste jaren van het bestaan van VV Zeewolde (opgericht in 1982) nog op het veld gespeeld, is leider geweest van zijn seniorenteam en maakt nog steeds deel uit van “de Good Oldies”. Oude(re) mannen, ooit samen gespeeld in het laagste (of hoogste ?) seniorenteam, die samen nog veel plezier beleven, regelmatig met partners een weekend er op uit gaan en op zaterdagmiddag bij het 1e elftal trouw langs de lijn staan.

Andries Oeben heeft ook een speciale functie bij VV Zeewolde. Hij is op zaterdagmiddag, de wedstrijddag van het 1e elftal, gastheer in de bestuurskamer van VV Zeewolde. Voor ontvangst van de scheidsrechter, bestuur en staf van de tegenstander.

Andries 2Als hij niet in de bestuurskamer te vinden is, dan zit Andries op zaterdag op het wedstrijdsecretariaat. Ook dan is hij gastheer, maar dan voor de ontvangst van onze gasten, van de allerkleinsten tot de seniorenteams, de tegenstanders van VV Zeewolde. Uitgifte van de kleedkamersleutels, het verwijzen naar kleedkamers en velden en het verrichten van allerlei hand- en spandiensten. En natuurlijk het aanbieden van een kopje koffie. Voor de leiding, maar ook voor de scheidsrechters.
En last but not least: In februari 2013 heeft hij met andere vrijwilligers de ruimte van het wedstrijdsecretariaat volledig vernieuwd. Een likje verf, een nieuwe vloer, balie, internetaansluiting, prachtige tafels voor de laptops (ook wedstrijden gaan digitaal…)

Andries 33Door de week is Andries vrijwel iedere werkdag aanwezig op de club. Andries is met (vroeg) pensioen en kan en wil veel tijd besteden aan zijn grote hobby en liefde: VV Zeewolde.

Hij doet allerlei klusjes op het complex, in de kantine en in de kleedkamers, ontvangt de leveranciers, monteurs voor het grote onderhoud van installaties. En zorgt dat onze leverancier de handdoekenrollen en toiletpapier kunnen vervangen respectievelijk aanvullen. 

Andries 4In augustus, de start van het voetbalseizoen, moeten de velden weer worden uitgezet en uitgemeten. In de zomer wordt er alleen gemaaid, de keurige rechte lijnen op de velden zijn dan verdwenen. VV Zeewolde heeft 5 grasvelden. Voor Andries een klus van zeker een paar dagen. Eerst dus passen en meten en dan met de lijnkar mooie recht lijnen trekken. En vanaf september iedere week weer “belijnen”, door weer en wind.

In 2014 is kantine van VV Zeewolde volledig verbouwd. Andries maakte met een paar andere vrijwilligers deel uit van de “verbouwingscommissie”. Alleen de buitenmuren zijn blijven staan. Nieuw meubilair, nieuwe bar, vloer, achterwanden met ingebouwde koelkasten, likje verf, nieuwe geluidinstallatie, 2 nieuwe kassasystemen van Le Credit Sportif, nu Twelve. Een prachtige investering waar de vereniging nog altijd heel trots op is.

Andries 5De kantine, ingericht met modern steigerhout, geeft nu een gezellige uitstraling en voldoet ook weer aan de wensen voor de komende jaren. Andries wilde speciaal hoge biertafels en loungebanken. En een nieuwe stamtafel En die zijn er !

Andries 6In 2017 de bouw van 2 nieuwe kleedkamers. Andries was dagelijks aanwezig om toezicht te houden op de bouw. Vervolgens nog een verbouwing…. Met de sloop van de bestuurskamer en 2 aangrenzende kleedkamers tot 1 prachtige bestuurskamer/ Businessclub ruimte werd een grote wens van de VV Zeewolde vervuld. Andries was dagelijks aanwezig.
Andries 7Met veel zelfwerkzaamheid van vrijwilligers, met Andries als de grote trekker, werden de sloopkosten beperkt. Andries was soms onherkenbaar…..

 

En tenslotte de Vrijdagochtend. Een mooie ploeg van vrijwilligers, onder leiding van Andries, zorgen ervoor dat op zaterdag, de wedstrijddag bij VV Zeewolde, alles weer tip top in orde is. Netten worden gecontroleerd, belijnen afgerond, de vuilniscontainers geleegd, terras aangeveegd. Kortom, kleine, maar o zo waardevolle klusjes bij een voetbalvereniging.

Andries 8Vandaag de 12e van de 12e, de dag dat ook wij onze twaalfde man(nen) extra in het zonnetje zetten. Ook wij koesteren deze twaalfde man(nen) die altijd net dat stapje extra zetten ! Dank je wel Andries !

Hoofdsponsor VV Zeewolde

Logo sportiquee

Aanmelden Nieuwsbrief

Onze sponsoren