Extra maatregelen als gevolg van het Corona virus

Door de extra maatregelen die het kabinet vandaag heeft afgekondigd, beschouwen we het seizoen zo goed als voorbij. Dit heeft ingrijpende gevolgen voor ons als vereniging en voor iedereen die daarbij direct en indirect betrokken is.

De komende tijd wordt van ons het nodige verwacht. Ons houden aan de oproepen van het kabinet en aan de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Als vereniging hebben we daar ook een rol in. Als bestuur hebben we vanavond besloten om het gebruiken van onze velden nog verder te ontmoedigen door zo spoedig mogelijk de doelen van het veld te halen. Onze velden zijn sowieso VERBODEN terrein, maar gezien de omstandigheden zijn extra maatregelen nodig om te voorkomen dat er toch op de velden gevoetbald wordt, soms door behoorlijk grote groepen waarbij de 1,5 meter afstand zeker niet wordt gehanteerd. We ondersteunen de oproep om vooral thuis te blijven en niet naar de voetbalvelden te komen, hoe lastig dat ook is. Met de challenge: vvz'tje in de goede richting proberen we er nog iets aan te doen om nog een beetje in beweging te blijven.

We staan in nauw contact met de KNVB en NOC-NSF die ons helpen bij het beantwoorden van vragen van leden en adviseren over maatregelen die genomen kunnen worden. Zodra we daar iets over kunnen melden zullen we dat via de diverse kanalen bekend maken.

Ons dorp kent tot nu toe weinig besmettingen. Laten we ervoor zorgen dat het zo blijft. Dan kunnen al die mensen in vitale beroepen en vooral in de zorg hun werk blijven doen. Werk waarvoor zij elke dag ons applaus verdienen.

Namens het bestuur met voetbalgroet,

Ger Blom | Voorzitter