Recreatief voetballen bij VV Zeewolde

Sport, bewegen en gezondheid. Thema’s die een steeds belangrijker rol spelen in de samenleving. Iedereen is er wel mee bezig. Bewegen, individueel of met elkaar. En wat is er niet leuker om een balletje te trappen. Zoals vroeger op het schoolplein of veldje.

Er blijkt een steeds grotere behoefte van met name oudere spelers om samen een balletje te trappen zonder competitieverplichtingen. VV Zeewolde speelt met een aantal activiteiten in op deze behoefte:

• 35+ voetbal / 7 tegen 7 (m/v)
  • Recreantenvoetbal (45+) (m/v)
  • Walking Football (m/v)

VV Zeewolde 35+voetbal (7 tegen 7) – (m/v)
Het 35+ voetbal (of bij de vrouwen 7 tegen 7, van alle leeftijden) is een groep waarin plezier voetballen en gezelligheid hand in hand gaan. Zowel in het voor- als najaar worden er competities georganiseerd met 35+/7-7 van andere clubs. Op ca 4 vrijdagavonden komen de teams tegen elkaar in het veld, in een 7 tegen 7 formatie op een half veld. Steeds is een van de 4 deelnemende clubs gastheer.

Recreantenvoetbal (“45+”) – (m/v)
Deze groep speelt elke vrijdagavond van 20:00 tot ca 21:30 uur op de velden van VV Zeewolde. Er wordt gebruik gemaakt van de faciliteiten van de club als licht, doeltjes en kleedkamer. Vrijwel altijd wordt er een onderling partijtje voetbal gespeeld, op een half veld. Het zijn allemaal spelers die zelf ooit in competitieverband gevoetbald hebben, maar daar nu door wat voor oorzaak dan ook niet meer aan toe komen. Het recreantenvoetbal houdt hen op een leuke manier fit en scherp.

Walking Football – (m/v)
“ …. En wat het voetballen zelf betreft, tegenwoordig doe ik aan Walking Football. Deze vorm van voetballen is een paar jaar geleden geïntroduceerd door Mister Ajax Sjaak Swart voor 60-plussers die al dan niet naast de sportschool op één of andere manier in beweging willen blijven. Het spel gaat heel snel heen en weer, als je niet oppast word je compleet weggetikt. Je mag alleen niet hardlopen, er moet altijd met een voet op de grond blijven. Het wordt ook wel “ouwelullenvoetbal” genoemd, maar wie een keer meedoet zegt dat nooit weer. De derde helft is nog weinig veranderd. De “meter bier” is alleen vervangen door het kannetje bier (zeg trouwens maar rustig “kan”). Hierbij moet ik wel eerlijk toegeven dat ik ook dit terrein aan snelheid heb ingeboet…..”(tekst Mannes Schoppink)

Bewegen is belangrijk, ook voor onze oudere leden. Bij VV Zeewolde bieden wij Walking Football aan. Hoe gezellig, zie tekst van Mannes. Kom eens kijken (of nog beter meedoen!) op de vaste vrijdagavond om 20 uur op het hoofdveld. Vanaf komend seizoen kun je dan officieel lid van de VV Zeewolde worden.

Voor alle spelers geldt dat zij officieel lid kunnen worden bij VV Zeewolde (aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / zie formulier website) en een maandelijkse contributie betalen. Naast het lidmaatschap van een leuke vereniging, ben je ook verzekerd via de regels van de KNVB.

Veel plezier !