VV Zeewolde

Twee PETman’s voor scheiden van plastic PET flessen

Sinds deze week staan er 2 oranje PETman’s in de kantine van VV Zeewolde voor de opvang en recycling van onze PETflessen. Bijna alle drankjes (behalve koffie en bier) worden in PET-flessen verkocht. Een grote wekelijkse afvalstroom. En als we de petflessen nu kunnen scheiden van het restafval…..
Recyclen is goed voor het milieu. Hoe meer plastic verpakkingsafval we gescheiden inleveren, hoe meer we kunnen gebruiken om er nieuwe producten en verpakkingen van te maken. Daardoor hoeven we geen nieuw plastic te maken. En hebben we minder fossiele grondstoffen nodig zoals olie en besparen we op energie en uitstoot van CO2.

Eind vorig jaar heeft VV Zeewolde een mooie sponsorbijdrage van de DEKAmarkt ontvangen. Doel was om met dit geld de PET-man’s aan te schaffen. In de kleur oranje, de kleur van het plastic inzamelen (“Plastic Power / Plastic Heroes”), de kleur in onze kantine en de kleur van onze sponsor ING !
En…. Onze sponsor Morsinkhoff (op het Trekkersveld) is bereid gevonden en was ook zeer enthousiast om periodiek de zakken met PET-flessen in te nemen. Onze recycling stroom is dus geregeld.

Nu jullie nog: Er moet nog een leuke sticker of wikkel om de fles worden gemaakt. Bedenk en maak iets leuks, natuurlijk met het LOGO van VV Zeewolde en een aansprekende tekst of afbeeldingen. Zodat ieder lid en gast van VV Zeewolde zich aangesproken voelt. ALLEEN PET-flessen deponeren in de PETman. Goed voor het milieu, goed voor de club, goed voor ons allemaal !

Hoofdsponsor VV Zeewolde

Logo sportiquee

Aanmelden Nieuwsbrief

Onze sponsoren