29e Uitwississeling VV Zeewolde en Berwick Rangers

In het relatief korte bestaan van VV Zeewolde is er al een fantastische traditie ontstaan. De jaarlijkse uitwisseling tussen VV Zeewolde en Berwick Rangers. Dit jaar alweer voor de 29e keer. De Engelsen uit het kustplaatsje Berwick-upon-Tweed komen dit jaar naar Zeewolde toe. De uitwisseling vindt dit jaar plaats van 27 mei tot en met 2 juni

De uitwisseling is een begrip binnen VV Zeewolde. Naast het spelen van een aantal leuke internationale wedstrijden worden ook allerlei anderen leuke en leerzame activiteiten ondernomen. De Engelsen voetballers verblijven in gastzinnen en op die manier krijgen zij inzicht in hoe het er aan toe gaat in ander land. Ieder jaar ontstaan er prachtige vriendschappen die in de tijd van nu goed te onderhouden zijn!

Naast het sportieve aspect speelt in dit geval ook het maatschappelijke aspect een grote rol. Berwick is de meest noordelijke stad van Engeland waar de economische situatie al vele jaren niet rooskleurig is. De meeste kinderen uit Engeland die aan de uitwisseling deelnemen komen uit gezinnen waar doorgaans geen financiƫle ruimte is voor een vakantie en op deze wijze kan VV Zeewolde zorgen voor een unieke ervaring die deze kinderen nog jaren bij zal blijven! Dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers, vele sponsoren en organisatie commissies bij beide verenigingen, slagen beide verengingen er ieder jaar weer in om een fantastische week te organiseren!
VV Zeewolde dankt al zijn sponsoren voor het mogelijk maken van de uitwisseling.

Aanmelden Nieuwsbrief