Gedragsregels

De sportwereld is de laatste jaren harder en agressiever geworden. Dit laatste geldt niet alleen voor de sport, er is ook in de maatschappij veel veranderd. Zelfs het jeugdvoetbal verruwt. De agressie rondom de velden neemt toe. Daarnaast worden kinderen mondiger en ouders veeleisender. Voldoende redenen om met elkaar een aantal afspraken te maken. Verenigingen kunnen een (belangrijke) rol hebben bij het opvoeden van kinderen. VV Zeewolde wil een kindvriendelijke club zijn waar de begeleiding positief, stimulerend en vormend is.

Voor wie is de gedragscode?
Voor iedereen die (in)direct bij de wedstrijden betrokken is. Natuurlijk voor de spelers, maar ook voor de leiders en de ouders van de kinderen. Een onderscheid tussen prestatie- en andere teams bestaat, als het over normen en waarden gaat, absoluut niet! Voor niemand is er een uitzondering als het gaat om de gedragscode.

Gedragsregels Algemeen

1. Inleiding
VV Zeewolde is een club van ons allemaal. Een club om trots op te zijn en een club om trots op te blijven. VV Zeewolde wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van de voetbalsport vinden wij belangrijk. VV Zeewolde wil actief werken aan de bewustwording bij spelers, begeleiders, trainers en ouders/verzorgers op dit vlak.  Het moet een ontmoetingsplaats zijn en blijven waar sporters gezamenlijk met plezier en voldoening kunnen voetballen.

Als wij willen dat we trots kunnen blijven op VV Zeewolde, onze club, dan is het logisch dat wij ons aan enkele regels houden. VV Zeewolde heeft gedragsregels opgesteld die hierbij kunnen helpen. Het bestuur en commissies dragen de gedragsregels actief uit. Wij zijn er van overtuigd dat elk VV Zeewolde-lid geen moeite heeft om de regels na te leven.

VV Zeewolde wil graag dat alle spelers met plezier kunnen voetballen en dat alle ouders en toeschouwers gezellig langs het veld komen kijken en hun team komen aanmoedigen.
VV Zeewolde is een club van ons allemaal. Een club om trots op te zijn en een club om trots op te blijven. Als wij willen dat wij trots kunnen blijven op VV Zeewolde, op onze club, dan is het ook logisch dat wij afspraken met elkaar maken en regels opstellen.

VV Zeewolde heeft een TEAMCONTRACT opgesteld voor alle teams van de D-, E-, en F-pupillen, met afspraken die hierbij kunnen helpen. Als je je naam of handtekening hieronder zet, gaan wij er van uit dat je je ook aan deze afspraken houdt.

VV Zeewolde is een club van ons allemaal. Een club om trots op te zijn en een club om trots op te blijven. VV Zeewolde wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van de voetbalsport vinden wij belangrijk. VV Zeewolde wil actief werken aan de bewustwording bij spelers, begeleiders, trainers en ouders/verzorgers op dit vlak. Het moet een ontmoetingsplaats zijn en blijven waar sporters gezamenlijk met plezier en voldoening kunnen voetballen.

Als wij willen dat we trots kunnen blijven op VV Zeewolde, onze club, dan is het logisch dat wij ons aan enkele regels houden. VV Zeewolde heeft gedragsregels opgesteld die hierbij kunnen helpen. Het bestuur en commissies dragen de gedragsregels actief uit. Wij zijn er van overtuigd dat elk (ouder/verzorger van een) VV Zeewolde-lid geen moeite heeft om de regels na te leven.

Basisregels
• Houd 1,5 meter afstand, buiten het voetbalveld;
• Volg instructies over gebruik kleedkamers op
• Volg de regels op, zowel op het wedstrijdveld als langs de lijn
• Voor bezoekers: volg de instructies bij meer of minder dan 250 toeschouwers
• Geen toegang bij verkoudheidsklachten of griepverschijnselen;
• Schud geen handen, neem je eigen verantwoordelijkheid en gebruik je gezond verstand.

Basisregels
• Houd vanaf 18 jaar 1,5 meter afstand tot elkaar
• Registratie van contactgegevens bij ingang terras/kantine
• Zitplaats kantine of terras verplicht
• Geen toegang bij gezondheidsklachten (verkoudheidsklachten of griepverschijnselen)
• Schud geen handen, handen wassen bij binnenkomst en na toiletbezoek
• Contactloos betalen

We mogen weer en daar zijn we maar wat blij mee! Maar ‘gewoon’ gaan voetballen is er helaas niet bij dit jaar. Het coronavirus is voorlopig nog niet weg, waardoor we allemaal beginnen aan een onzekere periode. Om het seizoen te laten slagen is het nu – meer dan ooit – belangrijk dat KNVB en clubs onderling met elkaar samenwerken. In deze nieuwsbriefspecial delen we tips, adviezen en informatie om jullie te helpen de start van het seizoen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Samen gaan we ervoor om er een geslaagd seizoen van te maken.

Namens alle medewerkers, de ledenraad en directie amateurvoetbal wensen wij iedereen een sportief en gezond seizoen!

20200828 VV Zeewolde accommodatie