Protocol Kantine VV Zeewolde

Basisregels
• Houd vanaf 18 jaar 1,5 meter afstand tot elkaar
• Registratie van contactgegevens bij ingang terras/kantine
• Zitplaats kantine of terras verplicht
• Geen toegang bij gezondheidsklachten (verkoudheidsklachten of griepverschijnselen)
• Schud geen handen, handen wassen bij binnenkomst en na toiletbezoek
• Contactloos betalen

Kantinemedewerkers
Er is altijd minimaal 1 kantinemedewerker aanwezig in de kantine. De kantinemedewerker is geïnstrueerd over de geldende regels. De namen van de aanwezige kantinemedewerkers zijn bekend bij het Aanspreekpunt.
Bij de kantinemedewerkers worden afspraken gemaakt en is er een taakverdeling. Een kantinemedewerker beheert een eigen kassa / bar zodat ook deze personen de 1,5 meter eenvoudig kunnen aanhouden. De kantinemedewerker is zichtbaar aanwezig in de kantine en draagt een polo van de kantinecommissie.

Openingstijden kantine
De kantine is geopend van maandag tot en met vrijdag en op (wedstrijd)zaterdagen. De keuken is tot 1 september 2020 gesloten.

Toegang kantine (in- en uitgang)
De toegang tot de kantine (in- en uitgang) is principe via het hoofdterras (zijde veld 1). De deur aan de voorzijde wordt in beginsel afgesloten. Deze deur wordt alleen gebruikt bij openen en afsluiten van de kantine, in verband met het alarm.

Registratie contactgegevens
Alle bezoekers van kantine/terras moeten hun contactgegevens doorgeven en registreren. Bij ingang van terras of in de kantine ligt een BLAUWE map met formulieren met registratie van naam, datum, tijdstip, mobiele telefoonnummer. Voorts bevestiging (aankruisen) dat er GEEN gezondheidsklachten zijn. Gegevens bezoekers worden vertrouwelijk behandeld en na 2 weken vernietigd.
Door registratie van contactgegevens wordt toestemming gegeven voor het verwerken en delen van die gegevens voor GGD bij een eventueel bron- en contactonderzoek.

Handen wassen/desinfecteren ingang kantine
Bij binnenkomst in de kantine dient eenieder zijn/haar handen te desinfecteren middels beschikbare desinfecterende middelen.

Bestellen van consumpties
Er zijn 2 afhaalpunten voor het bestellen en ophalen van de consumpties, te weten de koffiebar en overige drankenbar. Als er 1 kantinemedewerker aanwezig is, dan zal alleen de overige drankenbar zijn geopend. Zorg dat 1 persoon per tafel/team de bestelling doet aan de bar.

De bestelling is bedoeld om ter plekke te consumeren, in de kantine of op het terras van VV Zeewolde. Houd 1,5 meter afstand, tussen medewerkers en gasten, maar ook gasten onderling.

Betalen kantine
Consumpties dienen bij bestellen/afhalen te worden afgerekend.
Er kan alleen contactloos (via de Pin) worden betaald.

Inrichting kantine
Het aantal zitplaatsen in de kantine is beperkt en minder dan normaal. Het maximum is 80 personen. ZITPLAATS verplicht!
• Barkrukken zijn er niet aan de bar. Deze worden tijdelijk verwijderd.
• Beperking aantal tafels en stoelen. De tafels en stoelen staan op minimaal 1,5 meter afstand en mogen niet worden verplaatst.
• Gebruik biertafels (met barkruk) is toegestaan, als je maar 1,5 meter afstand houdt
• Loungebanken alleen voor gebruik voor < 18 jaar. Houd 1,5 meter afstand

Inrichting terras
Het aantal zitplaatsen op het terras is beperkt. Gasten mogen alleen maar zitten, aan de picknicktafels of op de terrasstoelen, indien deze op het terras staan. ZITPLAATS dus verplicht!
• De picknicktafels, terrastafels en -stoelen mogen niet worden verplaatst.
• De tafels en stoelen staan op minimaal 1,5 meter afstand.
• Op het terrasgedeelte van de tafels en stoelen zijn alleen zitplaatsen, geen staanplaatsen. Aan 1 tafel: minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar
• Op een gedeelte van het terras vòòr de kleedkamers, zonder zitplaatsen mag je verblijven, mits je 1,5 meter afstand van elkaar houdt.

Nuttigen van consumpties
De consumpties mogen alleen genuttigd worden aan een tafel, op een ZITPLAATS in de kantine of terras.
• Koffie/thee wordt geschonken in papieren bekers en na gebruik in afvalbakken gedeponeerd
• Plastic flesjes worden na gebruik in een van de 3 PET-mans gedeponeerd
• (Plastic) glazen worden na het nuttigen van de consumptie geplaatst op de bar.

Toilet
Om ook in de toiletten 1,5 meter te handhaven zal in het herentoilet 1 urinoir buiten gebruik worden gesteld. De toiletten worden regelmatig schoon gemaakt.

Schoonmaak
Kantine, inclusief tafels en stoelen wordt regelmatig schoon gemaakt.

Aanspreekpunt
Nico Hoogkamer – bestuurslid Facilitaire Zaken
Andries Oeben – accommodatiecommissie
Marcel Smid - kantinecommissie

Algemene veiligheid- en hygiëneregels
• voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;
• blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt:
• neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak, dit geldt voor iedereen;
• blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten;
• houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van ieder andere persoon buiten jouw huishouden.
• schud geen handen.

Augustus 2020, Het bestuur VV Zeewolde