Huisregels kunstgrasveld

In samenwerking met de KNVB en CSC Ceelen heeft VV Zeewolde richtlijnen opgesteld voor het gebruik van kunstgras. Wij verzoeken u zich aan deze regels te houden.

• Toegang alleen voor spelers, leiders, trainers en scheidsrechters (in wedstrijdverband of tijdens de training).
  • Toeschouwers moeten achter de afrastering (hekken) blijven.
  • Geen open vuur en niet roken op en rondom het kunstgrasveld.
  • Draag geen spikes of schoenen met lange (stalen) noppen en/of spikes.
  • Verboden voor honden of andere dieren.
  • Geen kauwgom, eten of drinken (water in bidons is toegestaan) op het kunstgras deponeren.
  • Geen glas op het kunstgras.
  • Plaats geen zware of puntige voorwerpen op het kunstgrasmat.
  • Maak uw schoenen schoon voordat u het veld betreedt.
  • Houdt het terrein/verharding rondom het veld vrij van afval, dit geldt voor het hele terrein.
  • Geen doelen slepen over het kunstgras. Til ze netjes op, dan blijft het veld zo lang mogelijk goed.
  • Trainingsdoelen na training achter de omheining (dan wel tegen de ballenvanger) van het kunstgrasveld plaatsen. Er mag in verband met wekelijkse onderhoudswerkzaamheden absoluut geen trainingsdoel op het kunstgrasveld blijven staan
  • VV Zeewolde is niet aansprakelijk voor eventuele schade aan wasmachines door de infill (de rubber deeltjes die in het kunstgras zitten).
  • VV Zeewolde raad zijn leden aan om kleding altijd goed uit te schudden voordat het de wasmachine in gaat

Richtlijnen kunstgrasveld bij afgelasting
Bij algehele afgelasting door de KNVB kunnen er op de kunstgrasvelden oefenwedstrijden
worden gespeeld, mits er geen sneeuw op ligt of tijdens hevige sneeuwval. In eerste instantie hebben de selectie elftallen het eerste recht om een wedstrijd in te plannen. Doen zij dit niet, dan geldt voor alle andere elftallen de regel “wie het eerst komt, eerst maalt”.

Bij een gedeeltelijke afgelasting (De KNVB heeft dus niets afgelast) worden de wedstrijden
die op kunstgrasveld gepland gewoon gespeeld. Competitie gaat immers voor oefenwedstrijden.
Wedstrijden uit categorie A (het 1e, 2e, 3e, A1, B1, C1 en D1 vallen onder de categorie A) moeten
voorrang krijgen boven wedstrijden uit categorie B, waarbij in principe het standaardteam
altijd dient te spelen. VV Zeewolde heeft besloten, voor wat betreft reguliere competitie wedstrijden, met het 1e elftal uit te wijken naar het kunstgrasveld.

Voor wat de volgorde bij de overige elftallen betreft, wordt door het wedstrijdsecretariaat velden en kleedruimte ingedeeld. Het aantal achterstallige wedstrijden van de betrokken thuisspelende elftallen,
evenals het te verwachten aantal bezoekers, zijn bepalende factoren. Dit kan betekenen dat de veldindeling eventueel op de wedstrijddag nog door de wedstrijdsecretaris wordt aangepast!

Het is niet toegestaan op de wedstrijddag een wijziging in een vastgesteld aanvangsuur, toegewezen veld of kleedkamer door te voeren.

Bekerwedstrijden moeten, indien mogelijk, altijd bij afgelastingen op het kunstgrasveld
gespeeld worden, dit geldt voor alle elftallen die voor de KNVB-beker spelen. Bekerwedstrijden worden als A-categorie wedstrijden beschouwd, en dienen dus voorrang te krijgen.

Let op:
Bij gedeeltelijke afgelasting kunnen geplande competitie wedstrijden dus worden
verschoven naar kunstgras, deze hebben te allen tijde voorrang op oefenwedstrijden.

Afspraak
Rekening houdend met bovenstaande, spelen de elftallen niet standaard op natuurgras, dan
wel op kunstgras, dit kan per week verschillen, afhankelijk van het totale thuisprogramma.
Indien teams een uitgesproken voorkeur hebben vóór, dan wel weerstand hebben tegen het
spelen op kunstgras, dan wordt hier indien mogelijk rekening mee gehouden.

Trainingen
Bij doordeweekse afkeur van het oefenveld worden de trainingen niet verplaatst naar het
kunstgrasveld. Bij het opstellen van het trainingschema is er rekening mee gehouden dat in
principe elk team minimaal 1x per week op kunstgras traint.

Midweekse inhaal / oefenwedstrijden
Midweekse inhaalwedstrijden mogen niet ten koste gaan van geplande trainingsuren overige
teams, tenzij de KNVB en/of de wedstrijdsecretaris anders beslist.

VV Zeewolde 40 Jaar