Raad van Advies voor de VV Zeewolde

Samenstelling Raad van Advies van de VV Zeewolde:

- Jan Brink (voorzitter)
- Theo Kalter
- Harry Moraal

Toelichting:

De VV Zeewolde is een voetbalvereniging. Dat betekent dat de meeste tijd en het meeste geld besteed wordt aan het “product” voetbal. De meeste vrijwilligers van onze vereniging zijn ook direct bezig met het voetbalspel: trainer, teamleider, scheidsrechter, wedstrijdsecretariaat, teamcoördinator, onderhoud velden en materiaal, en dergelijke. En dat moet vooral zo blijven. Voetbal is immers de corebusiness.

Daarnaast kennen wij als vereniging op talloze terreinen werkgroepen en commissies. In deze commissies en werkgroepen worden zaken geregeld en evenementen georganiseerd die ieder jaar spelen zoals de teamindeling, diverse toernooien, Sinterklaas.
Om dat product voetbal mogelijk te maken, moeten er ook de nodige zaken geregeld worden die op het eerste gezicht iets verder lijken af te staan van het voetballen sec. Zaken die minder direct met het spelletje te maken (lijken te) hebben. De infrastructuur of de randvoorwaarden die goed geregeld moeten zijn om een voetbalvereniging te kunnen exploiteren. Treft een vereniging nu geen maatregelen waardoor zij haar huishoudboekje over tien jaren niet op orde heeft, dan gaat de vereniging failliet en kan er niet meer gevoetbald worden. Met nadere woorden, wel zaken die essentieel zijn om (in de toekomst) te kunnen voetballen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan onderwerpen zoals de financiën, de voetbalvereniging over 15 jaar, de organisatie van onze vereniging, de demografische ontwikkelingen in Zeewolde, nieuwe beleidsplannen, de komst van nieuwe voetbalvormen zoals “walkingvoetbal”, de toekomst van ons sportpark, de ontwikkelingen in onze samenleving, etcetera. Wij verwachten als leden echter wel, dat het bestuur zich ook met deze onderwerpen bezighoudt. Wij verwachten wel dat het bestuur op deze terreinen initiatief toont, de lijnen uitzet, met beleid voor de toekomst komt. En op deze terreinen heeft het bestuur regelmatig behoefte om te klankborden. In deze behoefte voorziet een Raad van Advies.

Een Raad van Advies geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het bestuur over diverse zaken en onderwerpen die binnen de vereniging spelen. Het gaat met name om niet direct voetbal gerelateerde zaken die wel van belang zijn voor de randvoorwaarden om het voetbal mogelijk te maken. Of onderwerpen die niet eenvoudig zijn en waar de vereniging in de toekomst geheid mee te maken zal krijgen. Een Raad van Advies is een vast adviesorgaan bestaand uit enkele dames en heren met de nodige grijze haren. Een Raad van Advies is geen commissie of werkgroep.

Het is nadrukkelijk niet de bedoeling de administratieve kant van de vereniging te verzwaren. Met andere woorden, de “papierwinkel” mag niet toenemen. Vandaar dat gekozen is voor een “lean and mean-opzet” met zo weinig mogelijk administratieve verplichtingen. Noch bestuur noch Raad van Advies zal extra belast worden met verslagen, agenda’s, rapportages, en dergelijke buiten de gebruikelijke documenten om die nu ook worden gemaakt.

Het bijgevoegde reglement voor de Raad van Advies beschrijft de instelling van een Raad van Advies, de bevoegdheden en het functioneren. De inhoud van dit regelement spreekt voor zich.

Klik hier voor het Regelement Raad van Advies van de VV Zeewolde

Zeewolde/JB/2016/04/28