VV Zeewolde

Shanel Smid: Mijn droom wordt vervolgd.....

Hallo mijn naam is Shanel Smid, ik ben 17 jaar en speel bij Pec Zwolle.

Van jongs af aan wou ik altijd al op voetbal. Ik ging altijd al kijken bij mijn broers die al speelde bij VvZeewolde. Toen ik eindelijk mijn zwemdiploma A en B gehaald had mocht ook ik eindelijk op voetbal, waar ik terecht kwam in de F9 bij Vvzeewolde. In dit jaar merkte ik al gauw dat ik er erg veel plezier in had. Tot mijn verassing zat ik twee jaar later opeens in de E2. Dat was best wel speciaal om als meisje in de selectie te spelen.
Het jaar erna werd ik plotseling verrast met een brief van de KNVB, ik mocht meedoen met een selectiewedstrijd voor een regionaal team. Op dat moment had ik zelf niet door wat dat eigenlijk betekende. Zo begon het echte avontuur. Na heel veel trainingen en wedstrijden bij zowel Vvzeewolde als bij de KNVB belande ik in het tweede jaar C1. In dit jaar werd ik uitgenodigd voor selectie trainingen bij Pec Zwolle. Na twee trainingen en een wedstrijd werd ik afgewezen. Ook bij de KNVB eindigde het dat jaar voor mij.

Ik had het gevoel dat mijn droom ophield. Bij de club mocht ik door naar de B1. Dat is best wel uniek, want  je komt niet veel meiden tegen in de B. In dit jaar heb ik er voor gekozen om er nog uit te halen wat kon, zo ben ik om fysiek sterker te worden begonnen met krachttraining op woensdag ochtend. Ook heb extra traptechniek training gehad. In dit jaar kreeg ik weer een uitnodiging van Pec Zwolle. Ik heb weer twee trainingen meegedaan. De vrijdag na mijn tweede training werd ik verrast door mijn ouders en Leen den Boer dat Pec Zwolle mij graag wou hebben: een droom die werkelijkheid werd!

Inmiddels zit mijn eerste jaar bij Jong Pec Zwolle erop. Ik heb bijna alle wedstrijden mogen spelen, met als hoogtepunt promotie naar de topklasse. Mijn droom voor aankomend jaar is om mijn debuut te mogen maken in de eredivisie.

Al de afgelopen jaren heb ik het gezien als een mooi avontuur waarin ik veel geleerd heb en heel veel plezier heb gehad, en nog steeds heb. Mijn droom word vervolgt…

Voetbal is een geweldige sport en ik hoop dat steeds meer meiden dat ook mogen ontdekken.

Groetjes,

Shanel Smid

Hoofdsponsor VV Zeewolde

Logo sportiquee

Onze sponsoren