VV Zeewolde

maandag, 16 april 2018 14:48

Op 14 april naar Wodenseck, waar de qua postuur kleine man maar groot van inhoud vooraf had aangegeven dat de uitslag, met Vierhouten in het achterhoofd van cruciaal belang was.
Ikke moest, via Hoevelaken, een speler van het 2e ophalen, omdat onze aanvoerder en rots in de branding een pijntje had. Ik kreeg de gelegenheid om een groot gedeelte van de 1e helft te zien en dat verwarmde mijn hart. Goed spel en naar later bleek een mooie overwinning. Klasse BOYS en een clean sheet voor Jannou. Na Hoevelaken richting Wolfheze, berucht in het verleden, om zijn psychiatrische inrichting(en). Wij moesten ons melden op het DUITSE KAMP aan de Duitsekampweg nr. 4. Daar aangekomen geen voetbalveld. Rutger, ook een pijntje en onze RAHS ( reserve assistent hulp scheids) vroegen de weg aan een echtpaar. Ze keken raar op toen er gezegd werd “voetbalclub Wolfheze heeft geen voetbalclub”, dan maar de postbode gevraagd die gaf echter het zelfde antwoord. Ja tegenwoordig laten ze inderdaad alles los op straat lopen. Gewoon het zandpad afrijden en verborgen aan het eind tegen de Duitse grens ligt inderdaad een groene weide met een houten schaftkeet maar wel met een tribune voor maximaal 9 personen. Opvallend was dat er vele ruiters te paard liepen. Dit bleek een groep mobiele eenheid te zijn want er gaat daar wel eens wat mis.

vrijdag, 13 april 2018 09:15

Op 7 april tegen Prins Bernhard. Een ploeg waar we uit met 2-2 hadden gelijk gespeeld. Eerlijkheidshalve was ik er niet gerust op. Vele spelers van Zeewolde 1 kampen met kleine en grote pijntjes. Klote is de blessure van Sander onze keepert (enkelbanden ingescheurd) en er dreigt een operatie. Een EXO L brace zou mogelijk uitkomst kunnen bieden. Maar deze kost 295 euro. Misschien is crowdfunding of een sponsor de oplossing. Zelf had ik, geen pijntje en me goed voorbereid; kappertje gepakt, pak uit de stomerij, stropdas met Zeewolder logo, een nieuwe planga (zonnebril), die ik overigens al weer kwijt ben en de TIFO sjaal om.

Als “opwarmer” bij het 2e gekeken maar dat werd een koude douche. Weer voor niets lootjes gekocht bij Hetty (maar het is voor een goed doel) en Ron, die mij over het resultaat tegen Vierhouten aansprak en zei “kan ik dan nooit even op vakantie en het aan jou overlaten”. Het mooie weer, de muziek band die speelde, de geweldige open dag van de business club en een sponsor die mij 40 kleine flesjes “Jagt bitters had geschonken (een wat flauw aftreksel van Kuemmerling) maakte het een goede start van de middag.

woensdag, 04 april 2018 17:21

Als er bij vv Zeewolde, in het relatief korte bestaan van de club, 1 traditie is ontstaan dan is het wel de uitwisseling tussen vv Zeewolde en Berwick Rangers Juniors. De uitwisseling met de uit de Engelse kustplaats Berwick-upon-Tweed afkomstige club houdt al sinds 1990 stand.

Berwick is de meest noordelijk gelegen stad van Engeland en het dialect dat er gesproken wordt is voor de meeste Nederlanders maar moeilijk te verstaan. In 1990 kwamen onze Engelse vrienden voor het eerst naar Zeewolde en het eerste tegenbezoek vond plaats van 11 t/m 16 februari 1991. Inmiddels, 28 uitwisselingen verder, is deze uitwisseling uitgegroeid tot een begrip binnen onze voetbal vereniging.  Voor alle deelnemers een ontzettend leuke week waarin, naast het spelen van een aantal voetbal wedstrijden, ook volop ruimte is voor andere leuke en leerzame aktiviteiten. De kinderen verblijven in gastgezinnen en krijgen op die wijze een klein beetje inzicht in hoe het er aan toe gaat in het dagelijkse leven van een gezin in een ander land en kan met een beetje snuffelen aan een andere cultuur. Ieder jaar weer onstaan er vriendschappen die vandaag de dag, via internet, gemakkelijk te onderhouden zijn. Altijd weer grappig om het verschil te zien tussen de aankomst en het vertrek van de groep spelers. Ietwat schuchtig (verlegen bijna) de bus uit stappen bij aankomst maar na het afscheid na een week weer vol zelf-vertrouwen, maar vaak met betraande oogjes, weer de bus instappen.

maandag, 02 april 2018 17:39

Uit naar Vierhouten. Thuis gewonnen 7 tegen 2. Stonden 2e van onderen. Op papier een makkie, zeker na de overwinningen tegen de koploper OVC en laatste Harskamp.

De staf was er niet zo gerust op gezien hun uitslagen thuis. Tijdens de voorbereidingen en bespreking was er dus van onderschatting, bij de staf, geen sprake.
Ik werd uitgenodigd door Robin om mee te rijden. Na mijn eerdere ervaring met Tomas had ik beter moeten weten. Robin lijkt een rustige jongen maar in de auto deed hij me denken aan Max V. Een heel eenvoudig complex in Vierhouten tevens dorpshuis. De ontvangst was prima. Ze hadden nog van die houten stoelen met die ronde armleuningen. Ik kon me er gelukkig net inschuiven, die Zeewolder jas maakt toch wel erg dik.

dinsdag, 20 maart 2018 17:27

Op 17 maart 2018 tegen Harskamp. Een felle oosterwind joeg (of jaagde) over de Horst. Het was koud, volgens iedereen, erg koud zelfs. Twee deskundigen, een marinier (Qua patet orbis) als supporter van Zeewolde en de scheids een oud commando ( Nunc aut Nunquam) die lange afstandsschutter was geweest in die tijd (voor de jeugd een sniper) bevestigden dit. Het was, volgens hun, zelfs extreem koud.

Ik zelf als ex Luchtmachter (Parvus numero magnus merito) had er tijdens de wedstrijd niet zoveel last van. Ik had wel medelijden met onze kiepert. Een mayo, drie thermo shirts en 2 paar handschoenen waren onvoldoende. Hij kreeg regelmatig bidons aangereikt met warm water uit de douche (in de bedstede heette dat vroeger een kruik). De wedstrijd was voor hem ook geen opwarmer. Ik geloof, in de eerste helft vier terugspeelballen en in de tweede helft slechts een kansje voor hun. Voor mij was hij de ijsbeer van de week.

dinsdag, 20 maart 2018 13:12

vv Zeewolde levert op 21 maart een bijzondere bijdrage aan het houden van de gemeenteraadsverkiezingen en het referendum. Voor het eerst in de geschiedenis van de vereniging is het mogelijk om bij vv Zeewolde je stem uit te brengen. Kom stemmen op weg naar het werk of op weg naar huis, wanneer je de kinderen naar de voetbal of omliggende verenigingen brengt of als je komt trainen. Het stembureau is open van 7.30 tot 21.00. 

In augustus vorig jaar ontvingen we als voetbalvereniging de volgende vraag: “De voorbereidingen voor de Gemeenteraadsverkiezingen zijn al weer in volle gang. Met het sluiten van een stembureau  zijn wij op zoek naar een nieuwe locatie. Wij dachten vrij snel aan de sportvelden en VV Zeewolde door de centrale ligging, ook vanuit het buitengebied. Daarbij komt dat VV Zeewolde een ruime parkeergelegenheid heeft”. 

maandag, 19 maart 2018 18:28

Niet alle prijzen van de verloting tijdens de thuiswedstrijd van VVZ 1 van afgelopen zaterdag 17-3-2018 zijn opgehaald.

261  FLES WIJN ROOD
861  FLES WIJN WIT
527  FLES WIJN ROSE
818  BADLAKENSET
252  WAARDEBON a 7 CONSUMPTIES
633  GEURSET
665  WINDLICHT 538 THERMOSKAN
511  Digitale keuken weegschaal
601  TOOLBOX


Prijs gewonnen? Stuur een bericht naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

maandag, 12 maart 2018 08:01

Op drie maart was Zeewolde 1 vrij en er was geen (oefen)wedstrijd gepland. Op verzoek werd een groot aantal spelers, via trainer 1, gevraagd om het tweede te versterken. Zeewolde 2 wint met 8-0. Iedereen blij, natuurlijk niet want dit ging ten koste van spelers van de tweede selectie. Ik denk wel eens geen enkele keuze was goed geweest. Ik weet niet wie de keuze heeft gemaakt voor FIFA soccer in de kantine (in mijn tijd blaas voetbal, bij mijn kinderen tafelvoetbal en bij de kleinkinderen nu FIFA Soccer). Maar dit was top. Compliment dus.

dinsdag, 06 maart 2018 21:07

Vrijdag 9 maart en zaterdag 10 maart is er de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Het Oranje Fonds organiseert samen met duizenden organisaties in het land deze actie. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

VV Zeewolde en KV Wolderwijd doen ook mee. Samen organiseren zij vrijdagmiddag en zaterdagochtend (alleen KV Wolderwijd) een dagdeel om samen enkele klussen op Sportpark de Horst op te pakken. Voor de KV Wolderwijd betekent dit de kantine, terras e.d. weer startklaar te maken voor het nieuwe buitenseizoen.

Hoofdsponsor VV Zeewolde

Logo sportiquee

Agenda

Berwick Uitwisseling (27 mei - 2 juni)
zondag 27 mei
Aanvang: 00:00
Kampioenen dag
woensdag 30 mei
Aanvang: 00:00

Komende Wedstrijden VVZ 1

DVOV 1 - VVZ 1
zaterdag 28 april
Aanvang: 15:00

Spelersklassement

KOP SPELERSKLASSEMENT

Top 5 na 16 gespeelde wedstrijden:

Romero

 

1 Romero Butz 6.60
2 Pieter Blom 6.45
3 Thomas Butz 6.43
4 Hessel Korthuis 6.20
5 Rutger de Vries 6.18

Stand bijgewerkt 13-4-2018

Businessclub VV Zeewolde

Logo BC Zeewolde

Aanmelden Nieuwsbrief

Voor leden VVZ

2591 Banner 336x280

Zoeken