Na de poulefase in de beker winnend te hebben afgesloten, wacht in de volgende bekerronde vierde divisionist VV Bennekom voor de JO19-1 van VV Zeewolde. Onder prima weersomstandigheden wordt zaterdag 22 oktober 2017 op het hoofdveld in Bennekom afgetrapt. De mannen uit Bennekom voetballen in de eerste helft wat makkelijker, maar Zeewolde kan aardig meekomen en biedt goed tegenspel. Weinig kansen over en weer. Na een minuut of twintig een vrije bal voor Bennekom op zo’n 20 meter van de VVZ-goal. Bal wordt via de muur van richting veranderd en ploft zomaar voor de voeten van een Bennekom-speler die de bal van dichtbij kan inschieten. 1 - 0 Bennekom.

Het eerste elftal van vv Zeewolde heeft zichzelf en de hele vereniging een prima dienst verleend door met 5-1 van DVOV te winnen.

Na de officiële ingebruikname van de nieuwe kleedkamers en de kracht- en herstelfaciliteit, was het de beurt aan het vlaggenschip van de vereniging om de dag een goed vervolg te geven. Met een feestavond voor senioren in het vooruitzicht zou een overwinning heel goed uitkomen.

Voor het eerst in 14 jaar heeft Zeewolde de uitwedstrijd bij EFC’58 winnend afgesloten. De overwinning was zeker verdiend gegeven het vertoonde spel en de mogelijkheden. Zeker tot aan de 0-2 maakte maar één ploeg aanspraak op de winst. Tegen het einde van de wedstrijd maakte Zeewolde het zich toch nog moeilijk. Robin Dekker zag vanaf 11 meter geen kans om Romero Butz te passeren en in blessuretijd verdween een vrije trap van Niels van Nijhuis zomaar binnen. Daarvoor was de hoofdrol voor Rutger de Vries. Man-of-the-match, voor vriend en vijand, wist zich verdedigend al heel knap staande te houden, de manier waarop hij de 0-1 en 0-2 scoorde mogen in het virtuele plakboek.

In een regenachtig Uddel startte Prins Bernhard en Zeewolde een paar minuten over half 3. Zeewolde gaf direct gas en combineerde er lustig op los. Na een eerste mislukte aanval, was de 2e poging raak. Pino Wouters gaf een prima voorzet die door Yasin Karpuz onberispelijk binnen werd gekopt.  Zeewolde bleef de aanval zoeken en was een paar keer dicht bij de 0-2.

Aan de andere kant moest Romero Butz handelend optreden om een doorgebroken speler van scoren af te houden.

Nog nooit eerder troffen de voetballers van vvZeewolde en Wodanseck uit Wolfheze elkaar, en als je geen historie hebt dan is het maar afwachten hoe sterk of de tegenstander is.

Naslagwerk leverde op dat Wodanseck in de laatste 9 jaar als beste resultaat een zevende plaats in de vierde klasse behaalde terwijl Zeewolde in de laatste 9 jaar alleen maar derde en tweede klasse had gespeeld. Op papier dus volop kansen voor de polderbewoners.

In de warming up moest Jeffrey Bras vanwege hamstring problemen afhaken waardoor Richard Blotenburg, die net een hele wedstrijd in het tweede had gespeeld alsnog opgetrommeld werd.

De eerste bekerwedstrijd in en tegen Lienden heeft een 2-0 nederlaag opgeleverd.
In een gelijkopgaande wedstrijd bleek Lienden effectiever met de mogelijkheden om te gaan dan Zeewolde. De doelpunten vielen in de 36e en 64e minuut en werden gescoord door Rik Elings. Vooral het 2e doelpunt was een beauty.

Helaas zonder de gedroomde dubbel maar wel met een trots gevoel heeft VV Zeewolde JO13-2 afgelopen zaterdag het seizoen afgesloten.

Met winst op het eigen VV Zeewolde 'Theun van den Brink' toernooi speelde dit team afgelopen zaterdag voor de laatste keer dit seizoen in de wel bekende samenstelling. De coaches Ruben en Raf hadden de opstellingen flink door elkaar gegooid. Ook keeper Finn mocht deze dag ervaren wat het is om een keer op de bank te zitten. 3 magere overwinningen op rij zorgden ervoor dat de beker dit keer in Zeewolde kon blijven.

Afgelopen donderdagavond speelde JO19-01 de terugwedstrijd in Zwolle tegen ZAC Jo19-01. Thuis werd na een 2-0 achterstand gewonnen van ZAC met 3-2. De vraag was of dit voldoende is voor de uitwedstrijd. Op een mooi zomeravond begon de wedstrijd in Zwolle waarin beide teams afwachtend begonnen. Over en weer waren er kansen. Na ongeveer 20 minuten spelen kwam ZAC op voorsprong door vanuit een vrije positie in de 16 te scoren.

Zeewolde 1 is er niet in geslaagd om de 2-0 achterstand opgelopen in Hulshorst ongedaan te maken. De wedstrijd eindigde in 1-1 waardoor Zeewolde is gedegradeerd naar de kelder van het zaterdagvoetbal de 4e klasse.

Zeewolde heeft zich diep in de nesten gewerkt door de eerste wedstrijd in de nacompetitie met 2-0 te verliezen van Hulshorst. Het was niet de uitslag maar vooral de manier waarop de nederlaag tot stand kwam.

Pagina 1 van 12

Spelersklassement