VV Zeewolde

In een zeer eenzijdige wedstrijd heeft Zeewolde een 4-0 overwinning behaald op Harskamp. De score was nog een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Behalve de tegenstander speelde de wind een belangrijke rol. Mede hierdoor bleef een hogere score uit. Na het uitvallen van Hessel Korthuis in de 80e  minuut wist Harskamp de 1e en enige mogelijkheid te creĆ«ren. Die gebeurtenis illustreerde de eenzijdigheid van de wedstrijd.

Zeewolde was met de opdracht op pad gegaan om zo snel mogelijk een doelpunt te maken. Door de snelste speler in de verdediging op te stellen, had Harskamp zelf het laatste beetje gevaar voor Zeewolde bij voorbaat onschadelijk gemaakt en kon Zeewolde naar hartenlust aanvallen.

In een boeiende wedstrijd is Zeewolde erin geslaagd om OVC'85 de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. Na ruim 90 minuten stond een 2-4 eindstand op het bord. 

Beide ploegen starten offensief aan de wedstrijd en zetten direct druk op de verdedigers. Zeewolde was snel succesvol. Uit een hoekschap van Pieter Blom legde Chris Hoppen de bal bij Martijn van Heesbeen die tussen een heleboel benen door de bal in het doel wist te werken. Nog maar 3 minuten gespeeld en Zeewolde op een 0-1 voorsprong.

Zeewolde heeft redelijk eenvoudig een 2-0 zege op EFC'58 behaald. De stand was al bij de rust bereikt. Een flitsende start zorgde in de 2e minuut al voor de 1-0 voorsprong. Een combinatie tussen Tomas Butz en Pieter Blom werd kort onderbroken door een tegenstander maar toch feilloos afgewerkt door Tomas Butz. EFC'58 probeerde wel wat terug te doen en was een paar keer dicht bij een doelpunt. Gelukkig voor Zeewolde stond het vizier van de voorwaartsen uit Ermelo niet op scherp. 

Zeewolde is er niet in geslaagd de wedstrijd tegen de nummer 4 op de ranglijst te winnen. Na twee keer op voorsprong te zijn gekomen wist DVV even zo vaak de gelijkmaker te produceren. Door de winst van Fortissimo zijn de mannen uit de polder gezakt naar de 3e plaats. 

Na een indrukwekkend eerbetoon van 1 minuut voor de aan ALS overleden oud speler Erik Kamphorst, ging Zeewolde energiek op zoek naar de voorsprong. Binnen enkele minuten was Zeewolde dicht bij een treffer. Jasko Ertomovic kopte uit lastige positie over het doel. In de 6e minuut scheerde een schot van Tomas Butz rakelings over de lat en na 8 minuten wist Yasin Karpuz de bal niet tussen de palen te krijgen. DVV stelde daar niet veel tegenover. Het wachten was op de 1-0.

Het G-team van de VV Zeewolde heeft zaterdagmiddag 6 januari de traditionele Nieuwjaarswedstrijd tegen het gemeentebestuur met 4-3 gewonnen.

De ruststand van de spannende wedstrijd was 3-2. Burgemeester Gerrit Jan Gorter stond in het doel bij het gemeentebestuur. CDA-wethouder Egge Jan de Jonge had een plaats centraal achterin. Met drie raadsleden was Leefbaar Zeewolde goed vertegenwoordigd in het gemeentelijke team: Ben Sonneveld, Evert Ekker en Rob Tulleken. De rest van het team bestond uit ambtenaren die in veel gevallen vroeger een aardig balletje hadden getrapt, zoals Eric Brockhoff, Gert-Jan van Scherrenburg, Adrian Lammers, Ron de Haas en Stan Stokvis.

Was het vorige week nog met een knipoog, deze keer kan het wel eens serieus 'ijs en weder dienend' zijn. Stormachtig, de temperatuur niet ver van nul, regen, hagel, natte sneeuw is nu niet bepaald de weersverwachting die het zeker maakt dat zaterdag 9 december gevoetbald kan worden.

Als de weeromstandigheden een beetje meevallen wordt om 17.00 afgetrapt voor de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar. Tegenstander is DVV uit Duiven. Een slow-starter die langzaam maar zeker omhoog is geslopen op de ranglijst en inmiddels de 4e plaats inneemt.

Door een 3-0 winst tegen VVOP heeft JO17-1 zich geplaatst voor de promotie-poule in het voorjaar. Ook al levert de plaatsing op zich niks op, het is wel een voorwaarde om mee te doen om promotie naar de hoofdklasse. Een felicitatie voor de spelers en staf onder leiding van Peter Wiesenekker is dan ook zeker op zijn plaats. 

Een prima resultaat en een magere uitslag gingen hand in hand op sportpark Westeneng in Garderen. Hessel Korthuis was de ongekroonde man-of-the-match. Behalve door het score van het enige doelpunt zag Korthuis kans om een bijna foutloze wedstrijd te spelen. Dat was geen eenvoudige opgave op het glibberige veld in Garderen.

Ijs en weder dienende staat op 2 december de uitwedstrijd bij Veluwse Boys gepland voor het 1e elftal van vv Zeewolde. 

In het seizoen 2001-2002 was de ploeg uit Garderen twee keer te sterk voor Zeewolde. De uitwedstrijd ging met 2-1 verloren. 

Zeewolde heeft met een zevenklapper de 2e periode ingeluid. Na 10 minuten stond het al 3-0 door een wereldgoal van Tomas Butz, een doelpunt van Yasin Karpuz en een fraaie lob van Pieter Blom. Vierhouten had na 9 minuten een beste kans. Romero Butz lag in de weg. Zeewolde speelde tot de 25e minuut heel aardig zonder tot echt grote mogelijkheden te komen. Het leek was alsof de snelle voorsprong Zeewolde enigszins roekeloos had gemaakt. Romero Butz wist eerst nog knap een doelpunt te voorkomen maar moest in de 31 minuut toch buigen op een inzet van Stefan Bouw. Het was echt niet zo dat Zeewolde geen mogelijkheden kreeg. Rutger de Vries mikte een vrije trap net naast en Pieter Blom scoorde vanuit buitenspelpositie. De rust werd bereikt met een 3-1 voorsprong voor Zeewolde. De vraag was of Vierhouten na de rust nog dichterbij zou komen dan wel of Zeewolde toch verder afstand zou nemen. 

Pagina 1 van 13

Spelersklassement

KOP SPELERSKLASSEMENT

Top 5 na 13 wedstrijden:

Romero

 

1 Romero Butz 6.61
2 Pieter Blom 6.57
3 Thomas Butz 6.46
4 Rutger de Vries 6.20
5 Hessel Korthuis 6.15

Stand bijgewerkt 21-02-2018