Bedankt!

Het voetbalseizoen 2020-2021 zit er bijna op. Ineens was het voorbij, geen competitievoetbal meer… Gelukkig voor de jeugd mocht er wel getraind worden en werden er onderlinge wedstrijden gespeeld. Belangrijker dan ooit, want de scholen gingen ook nog eens op slot. Sport en bewegen is en blijft de beste uitlaatklep, ook tijdens deze crisis.

Het was bijzonder uitdagend om met creatieve oplossingen steeds weer nieuwe prikkels te bedenken op het veld. Denk aan looplijnen, oefenvormen en afwisselende tegenstanders. Vergeet ook niet de praktische zaken als hesjes, ballen, een trainingsveld en het ontbreken van kleedkamers en kantine. Daarnaast ook geen prettig ontvangst bij het secretariaat en geen ouders lang het veld. Alles moest (zelf) geregeld worden.

Uiteindelijk nam de TC een wijs besluit om, in trainers taal te spreken, een nieuw prikkel te geven aan trainers en kinderen. Er kwam een overgangsperiode om alvast de jongens en meiden door te schuiven naar hun toekomstige teams. Maar dit zorgde voor nog meer vragen namelijk: Welke trainer gaat wie trainen? Welke tijden en velden? Welke spelers komen waar? Hoe weten ze waar ze heen moeten? Welke ballen moet ik nu gebruiken? Veel vragen dus.

Om het nog wat ingewikkelde te maken kwam er ook nog een Regio Cup voor de jeugd onder 18. Eindelijk weer wedstrijden tegen tegenstanders van buiten het dorp. Maar de spelerstassen waren al geteld en ingeleverd, en de teams waren ook nog niet bekend en rond, wat nu?
Wat ben ik trots op de mooiste vereniging van Nederland, dat al deze vragen zijn opgelost. Bedankt TC, bestuur, Nico van het wedstrijdsecretariaat, de kledingcommissie, de scheidsrechters, de leeftijdscoördinatoren, de trainers en leiders en de vele vrijwilligers die ik nu vergeet.

Bedankt! En tot volgend seizoen!
Staf JO15-1