Boodschap vanuit de A-selectie

Het is inmiddels al weer kleine maand geleden dat we via de KNVB vernamen dat de amateurcompetities niet zouden worden hervat. Ik herinner me dat we in de dagen ervoor nog speculeerden over een versneld programma vanaf mei/juni, een programma dat alleen ruimte bood voor de promotie- en degradatiewedstrijden en/of een programma dat zich tot ver in de zomer uit zou strekken. Het is allemaal bij gespeculeer gebleven; we voetballen op z'n vroegst pas weer aan het begin van volgend seizoen.

Natuurlijk bevinden we ons in de eerste plaats in een gezondheidscrisis. Bij de realisatie dat er dagelijks mensen overlijden aan het Corona-virus of met hele nare klachten worden opgenomen in het ziekenhuis, verbleekt elk sportief gemis natuurlijk. Vandaar ook dat ik vooral hoop dat jullie en jullie families allemaal nog in goede gezondheid verkeren.

Voor onze vereniging is het ook een ingewikkelde periode. Ik heb de nieuwsbrief vanuit het bestuur gelezen en schrik dan toch van hoe groot de financiële impact is. Hoewel het belang van contributie-inkomsten groot is, ben ik wel blij dat er contact kan worden opgenomen met de vereniging op het moment dat het financieel plotseling lastig is. Zeker met meerdere kinderen op de club is het bepaald geen goedkope hobby. Wat voor de voetbalvereniging geldt, geldt onverkort ook voor de vele sponsoren op wie onze vereniging draait. Ook voor hen geldt dat het plotselinge verlies van omzet terwijl vaste lasten gewoon doorgaan er gecombineerd voor kunnen zorgen dat gezonde bedrijven zomaar in de problemen komen. Ik zou vooral willen oproepen om waar het kan onze sponsoren te ondersteunen door vooral producten te kopen bij lokale ondernemers. Deze tijd doet toch een beroep op solidariteit.

Ik moet ook vaak denken aan de uitspraak - eerlijk gezegd weet ik niet meer wie er mee begon - dat "voetbal het allerbelangrijkste is van de onbelangrijke dingen". Dat blijkt nu wel. Er zijn bij onze prachtige club honderden mensen elke week tenminste één keer bezig bij de vereniging. Of dit nu onderhoud aan de accommodatie of een bardienst op zaterdagmiddag betreft, serieus training geven of de allerjongste jeugd een beetje wegwijs maken met een bal, selectievoetbal of recreatievoetbal...ik ben er van overtuigd dat we het allemaal missen! Ik mis het spelletje, zeker, maar vooral toch ook het sociale aspect van het verenigingsleven. Een dolletje in de kleedkamer van het eerste of 20 piepkleine jongetjes en meisjes die elke woensdagmiddag en zaterdagochtend vol enthousiasme op het veld draven, allemaal dingen die ik graag zo snel mogelijk weer wil ervaren. De praktijk is dat het voorlopig niet het geval zal zijn.

Voor ons als eerste elftal is het plotselinge sportieve einde vooral heel erg jammer. Na onze promotie vorig seizoen zijn we best moeizaam aan het huidige seizoen begonnen. Na de eerste vier wedstrijden ging het echter snel beter en zijn we één van de best presterende ploegen - zo niet de best presterende ploeg - van de competitie geworden. De inhaalrace is helaas gestopt bij de vierde plek; wie weet waar we waren geëindigd als de competitie gewoon had mogen worden uitgespeeld. Nu richten we ons weer op volgend seizoen. We hebben gelukkig een fijne technische staf en een goede selectie die grotendeels intact zal blijven - aan het afscheid en de intrede van een aantal spelers zullen we even apart aandacht besteden. We gaan ons best doen om volgend seizoen te beginnen waar we dit seizoen moesten stoppen: met winnen! Wie weet waar we dan over goed jaar staan. We voelen ons hierbij echt gesterkt door veel steun uit de vereniging. Supporters, business club en alle besturen, commissies en werkgroepen, ze doen allemaal ontzettend hun best om te zorgen dat we zo snel mogelijk opnieuw kunnen promoveren. Ontzettend bedankt daarvoor.

We zien elkaar hopelijk snel weer!

Namens de A-selectie, Reinier