VV Zeewolde

Corona programma JO11-1

Ondanks dat zaterdag geen competitie meer gespeeld wordt, worden door de trainers en leiders van VV Zeewolde verschillende activiteiten ondernomen om de zaterdag als nog creatief in te vullen. Dit gebeurt door onderlinge wedstrijden, interne competities etc.
Voor de JO11 is een programma samengesteld voor de spelers waarbij iedere zaterdag een thema centraal staat. Hierbij moet men denken aan endurance, mikken & trappen, voetbalschool Zeewolde en teamwork.

Afgelopen zaterdag heeft de JO11-1 een clinic Crossfit gehad van Marcel Noordegraaf, eigenaar van Crossfit Zeewolde. Wat is nu eigenlijk crossfit?

Crossfit is een combinatie van gewichtheffen, cardio en gymnastiek. Hierdoor wordt veelzijdig en gevarieerd getraind, waardoor kinderen motorisch vaardiger worden en de kans op blessures verminderd.

Na de warming-up kregen de spelers uitleg over crossfit en zijn ze begonnen met de eerste Workout of the Day (WoD). Alle 3 de onderdelen van crossfit kwamen terug in de eerste 3 WoDs. Als klapper was er nog een laatste opdracht waarin alle onderdelen van crossfit verweven zaten:
1. 60x box jump;
2. 60x lunges met gewicht (links en rechts);
3. 400 meter rennen (samen);
4. 60 knee raises aan het rek.
De regel was dat maximaal 1 speler actief is. De teams konden zelf hun tactiek gaan bepalen.

Na een goed uur en 4 verschillende WoDs gingen de mannen vermoeid maar voldaan terug naar huis. Waarbij team Ajax (Tom en Lars) met de meeste punten naar huis gingen.
Heeft uw kind zin in een proefles crossfit, meldt u dan aan via de website https://cfzeewolde.nl.
De komende periode gaan de spelers iedere zaterdag een gevarieerde activiteit uitvoeren waarbij het hoofdthema bekend gesteld wordt, maar de werkvormen een verrassing zijn.

Veel sportplezier de komende periode!

Roy Jeurissen & Brian den Boer
Trainers JO11-1

Onze sponsoren