Het gaat ergens om zaterdag 11 mei om 17.00 tegen Reaal Dronten

Het uur van de waarheid nadert. Nog drie ronden te gaan en dan zit deze competitie erop en zijn de prijzen verdeeld. Zeewolde en Reaal Dronten strijden nog volop mee voor de prijzen aan het einde bij de streep. Behalve Zeewolde en Reaal Dronten gaan er nog een paar ploegen voor de prijzen. Zo gaat sv ’t Harde al een tijdje aan kop. Hoewel met hangen en wurgen weet men toch telkens weer te winnen. SEH en WZC Wapenveld hebben zich gemengd in de strijd om de 3e periode met op het vinkentouw EFC ’58 dat nog steeds niet kansloos is. Zeewolde voert de stand in de 3e periode aan. Omdat Zeewolde al een periode-titel heeft doet Zeewolde niet mee om die titel.

Anders dan anders begint deze wedstrijd om 17.00. Zeewolde wil graag al haar sponsoren en in het bijzonder de sponsoren met een winkel in het dorp in gelegenheid stellen om bij de wedstrijd aanwezig te zijn. De komende twee laatste competitie-wedstrijden beginnen overal om 14.30 dus ook de laatste wedstrijd van vv Zeewolde tegen EFC '58 op 25 mei.

Als de wedstrijd zaterdag 11 mei om 17.00 begint weten we de uitslag van sv ‘t Harde tegen SEH en van WZC Wapenveld tegen Vierhouten. Voor Reaal Dronten belangrijk omdat zij strijden om de 3e periode met SEH en WZC Wapenveld. Voor Zeewolde essentieel in de strijd om het kampioenschap. Winst van sv ’t Harde betekent bijna zeker nacompetitie voor Zeewolde. Puntverlies van sv ’t Harde levert de ultieme uitdaging voor Zeewolde op, om in de wedstrijd van vanmiddag de koppositie over te nemen.

We kunnen het heel ingewikkeld maken, maar eigenlijk hebben beide ploegen vanmiddag dezelfde opdracht: winnen. Zeewolde deed dat in de interessante uit-wedstrijd met 0-2. Vandaag zou een dergelijke uitslag het einde van de kans op het kampioenschap betekenen voor Zeewolde en voor Reaal Dronten behoud van het uitzicht op de periodetitel.

Vorige week wist Zeewolde met enige pijn en moeite met 1-2 bij Elspeet te winnen. Reaal Dronten zag sv ’t Harde met een 0-1 overwinning vertrekken uit Dronten. De laatste uitwedstrijd van Reaal Dronten bij WZC Wapenveld werd 2-2. Zeewolde won de laatste thuiswedstrijd met 5-1 van Vevo en schroefde daarmee het verschil in doelsaldo met sv ’t Harde weer verder op.

Voor de ontwikkeling van vv Zeewolde is het heel belangrijk om te promoveren naar de 3e klasse. In het bijna afgelopen seizoen hebben een aantal talenten zich zodanig ontwikkeld dat ze bijna klaar staan om het stokje van de 30-tiggers in de selectie over te nemen. Een mooie mix ligt in het verschiet voor het volgende seizoen maar dan moet er wel perspectief zijn voor de 17 jarige talenten die nu al aan de deur kloppen. Vorige thuiswedstrijd het competitie debuut van Jonne Houtstra en als de voortekenen niet bedriegen zou daar vandaag zomaar een nieuwe debutant bij kunnen komen.

Ondertussen bewijzen de oudere spelers elke week hun meerwaarde voor vv Zeewolde. Ronald Hoek gaat op kop in de TUI-competitie, een publieksprijs voor de meest waardevolle speler. Reinier Joustra is topscoorder met 12 doelpunten. Mannen om ook op zaterdag 11 mei in de gaten te houden.

Bij vv Zeewolde staat gastvrijheid hoog in het vaandel. Iedereen die voetbal een warm hart toedraagt is van harte welkom. Je mag helemaal gratis het sportpark op. We vragen als tegenprestatie respect voor elkaar en in het bijzonder voor de spelers, (assistent) scheidsrechters en onze vrijwilligers. Dan houden we het ongeacht de uitslag gezellig.

Belangrijk om te weten dat het uitsluitend is toegestaan om in de kantine of op ons (ruime) terras iets te drinken. Je drankje wordt voor je in plastic geschonken. Ons vriendelijke verzoek is om het plastic weer terug te brengen in de kantine. Kleine moeite en het scheelt een heleboel opruimen.

Voor de Zeewoldenaren: kom op de fiets naar ons sportpark en moedig de mannen aan om de wedstrijd van vanmiddag te winnen. De spelers zijn heel blij met de belangstelling, support en de aanmoedigingen. Zo vlak bij de eindstreep met nog steeds uitzicht op promotie en zelfs een kampioenschap, is elke support welkom. Lukt het niet om bij de wedstrijd te zijn en wil je toch op de hoogte blijven. Kijk op Twitter en zoek naar #zeerea

We wensen iedereen een hele sportieve middag.