VV Zeewolde

Afgelopen zaterdag is de voorlopige a-selectie (1e elftal) begonnen aan het seizoen 2018-2019 met de eerste training onder leiding van Peter Epe en assistenten Johan Hof en Ruben Schipper.

Uitslag 4-6 na penalties.

Gerelateerde video

Het seizoen voor het tweede van Zeewolde is weer geslaagd. Doelstelling bereikt, handhaving in de 1e klasse en op een keurige 8ste plaats geëindigd. Tot op de laatste speeldag dachten we nog in het linker rijtje te eindigen. Er werd al feest gevierd, feliciteerden elkaar met het resultaat, de kannetjes werden gevuld en vroegen onze penningmeester om een extra premie. Maar helaas, door een scheidsrechtelijke dwaling was de stand van Hierden-VVOP verkeerd doorgegeven. Niet getreurd mannen, een 8ste plaats is een keurig resultaat.

Vooraf gegaand aan het seizoen hadden wij als staf wel onze bedenkingen. Kunnen wij ons wel handhaven met deze groep, was de vraag. Immers, onze halve team was weggekocht door het eerste. Waar we trouwens nog geen eurootje van hebben gezien. Daarbij kwam natuurlijk het gemis van onze vaste grensgrechter, teamleider, trainingsbegeleider en motivator Michiel nog eens bij. Het zou geen gemakkelijk seizoen worden.

Op een zeer warm sportpark Horsterpark heeft Zeewolde met 1-3 gewonnen van DVV en daarmee nacompetitie afgedwongen. Zeewolde ging flitsend van start en zag kans om binnen 10 minuten met 0-2 voor te komen. Beide keren was het Yasin Karpuz die de bal in het doel deponeerde. Vervolgens zakte het tempo en het niveau van de wedstrijd. Een brillante zet om de waarnemers van mogelijke tegenstander vv Dodewaard zand in de ogen te strooien. 

Zeewolde heeft de eerste drie van de benodigde vier punten voor het halen van de nacompetitie binnen door een overwinning van 5-0 op Veluwse Boys. Zonder de geblesseerde Roan Fokker, Jasko Etemovic en ook nog steeds zonder Martijn van Heesbeen, had Zeewolde grote moeite om een fatsoenlijke aanval op te zetten. De beste mogelijkheden waren uit spelhervattingen voor Zeewolde. Toch mochten de gastheren van geluk spreken dat een verkeerde inschatting van Romero Butz ver buiten het strafschopgebied geen doelpunt werd voor Veluwse Boys. De nerveuze 1e helft werd afgesloten met de eerste geslaagde combinatie van vv Zeewolde in aanvallend opzicht. Pieter Blom kon vanuit de linkerkant de bal terugleggen op Tomas Butz die prompt de 1-0 binnenschoot.  

Fortissimo is er in geslaagd om de strijd om de 2e plek nog wat langer spannend te houden. In een enerverende wedstrijd trok Fortissimo aan het langst eind. Achteraf bleek de 1-0 een handsbal en de 2-0 een onterecht gegeven strafschop. Die wijsheid achteraf verandert niets aan de uitslag. Zeewolde blijft voor de opgave staan om nog 4 punten te halen en nu uit twee wedstrijden. 

Onder leiding van scheidsrechter van Woudenberg startten de ploegen de wedstrijd met als inzet de 2e plaats. In de wedstrijd op de Horst had Fortissimo aangetoond een voetbalvaardige ploeg te zijn die in de omschakeling doorlopend kansen creeerde. Een ploeg die op dat moment ook een stuk beter speelde dan Zeewolde. Mathieu van Heijningen c.s. hadden een strijdplan bedacht waarbij het middenveld werd overgeslagen en veelvuldig de lange bal gespeeld zou worden.

Zeewolde heeft de uitwedstrijd bij DVOV met 2-5 gewonnen. Werd de score al snel geopend door Pino Wouters (2) op aangeven van Yasin Karpuz, DVOV kwam in de 10e en 12e minuut zomaar op 1-1 en zelfs 2-1 voor. Tomas Butz herstelde de schade door in de 24e minuut te profiteren van een foutieve terugspeelbal. Met dank aan Romero Butz bleef het 2-2 tot aan de rust.

Met de weersvoorspellingen in het achterhoofd leek het de staf leuk om op de fiets naar FC Horst te gaan. Om 9:00 's ochtends vertrok het pontje met een groot deel van het team vanuit Zeewolde, inclusief de twee heren die in het buitengebied woonachtig zijn. Helemaal compleet waren we niet aangezien Sander de JO17-2 mocht versterken en Allard de JO14-1. De laatstgenoemde had een mooi aandeel in de topper die knap werd gewonnen in de hoofdklasse. Mooi op tijd was iedereen aanwezig bij FC Horst. De staf werd vriendelijk ontvangen in het wedstrijdsecretariaat terwijl de jongens begonnen met aantrekken van het welbekende wit-blauwe voetbal tenue.

vv Zeewolde is er voor de 3e achtereenvolgende keer in geslaagd om een thuiswedstrijd met 4-0 winnend af te sluiten. Slachtoffer was deze keer de Paasberg, dat anders dan de uitslag doet vermoeden echt wel mogelijkheden had om te scoren. Buitenspel en de paal stonden succes voor de mannen uit Arnhem in de weg. Zeewolde kreeg veel meer kansen om te scoren en benutte er uiteindelijk vier.  

Het ging moeizaam, maar na een 1-1 ruststand trok Zeewolde in Wolfheze uiteindelijk aan het langste eind: 1-3. Met drie doelpunten was Yasin Karpuz de man van de wedstrijd. Na een 0-1 voorsprong scoorde Wodanseck vlak voor rust tegen. Na de rust liep Zeewolde uit naar 1-3, door een strafschop en een perfect  uitgevoerde counter. 

Onder een stralend voorjaarszonnentje met vooral Zeewoldenaren langs de kant, begon de wedstrijd bijna 10 minuten later dan gepland. Scheidsrechter Simmelink was wat aan de late kant gearriveerd. De wedstrijd begon met 1 minuut stilte in verband met het overlijden van een oud speler die slechts 54 jaar was geworden. 

Zeewolde ging energiek van start en liet er geen misverstand over bestaan wat de bedoelingen waren. Zeewolde stichtte wel gevaar, vooral uit stilstaande situaties, maar uitgespeelde kansen bleven vooralsnog uit. Wodanseck beperkte zich tot verdedigen. In de 10 minuut wist Yasin Karpuz het net te vinden door van het randje strafschopgebied de bal keurig in het hoekje buiten bereik van de keeper te plaatsen. Wodanseck liet dat niet op zich zitten en zette met lange ballen de beide voorwaartsen aan het werk. Met enig verdedigend kunst en vliegwerk wist de verdediging van Zeewolde het droog te houden. De beste kans was voor Zeewolde. Een prachtige cross pass van Yasin Karpuz bereikte Pieter Blom die een kleine 40 meter richting doel overbrugde, de laatste tegenstander uitspeelde om vervolgens een rollertje te produceren. Wodanseck putte moed uit deze meevaller en gooide er nog een (fysiek) schepje bovenop. Op slag van rust werd die inzet de verdediging van Zeewolde te machtig en wist Nick Monteny de bal binnen te koppen. 

Hoe meer de 2e helft vorderde hoe groter het verschil tussen Wodanseck en Zeewolde werd. Met een soort handbalverdediging wist Wodanseck de gelederen gesloten te houden, tot Tomas Butz bij een geslaagde combinatie in het strafschopgebied tegen het gras werd gewerkt: strafschop. Scheidsrechter Simmelink waarschuwde de spelers om op afstand te blijven. Yasin Karpuz achter de bal. Zijn schot werd gepakt door keeper Bartel Bennink. Tot verbijstering van Wodanseck liet de scheidsrechter de strafschop overnemen: 'te vroeg ingelopen ... en jullie waren gewaarschuwd' was zijn toelichting. Opnieuw Yasin Karpuz tegenover Bartel Bennink: deze keer was het wel raak. 65e minuut: 1-2. Een paar minuten later moest Tomas Butz geblesseerd zijn plaats afstaan aan Luca Rempf. 

Al eerder was Robin van der Wal in het veld gekomen voor de geblesseerd geraakte Richard Blotenburg. Wodanseck legde zich niet zomaar neer bij de 1-2 achterstand. Bij een hoekschop in de 72e minuut liet men de verdedigende stellingen voor wat ze waren en trokken massaal naar voren. De afgeslagen aanval verdween binnen 30 seconden via 4 schijven aan de ander kant in het doel. Opnieuw was het Yasin Karpuz die de trekker overhaalde op assist van Jasko Etomovic. Daarmee was de wedstrijd beslist, ook al kreeg Zeewolde nog diverse mogelijkheden om de score te vergroten. Net als in de thuiswedstrijd eindigde de wedstrijd in een 3-1 overwinning voor Zeewolde. 

De ploeg verdient complimenten voor de volhardendheid en inzet waarmee Wodanseck werd bestreden. Door de druk naar voren die Zeewolde probeerde te zetten waren de tegenaanvallen niet ongevaarlijk. Met name het centrum van de verdediging met Hessel Korthuis en Jeffrey Bras stonden hun mannetje tegen de robuuste aanvallers en vulden elkaar prima aan. Over het geheel genomen was het voetbaltechnisch misschien niet best, het was wel verdiend en het gewenste resultaat werd behaald: drie punten.  Ondanks de tegenvaller vlak voor rust werd de moed niet opgegeven en uiteindelijk het verschil in kwaliteit toch tot uitdrukking gebracht in de score. Goudhaantje van de middag was Yasin Karpuz die met zijn 3 doelpunten zijn totaal opvoerde tot 12 doelpunten en nu de topscoorder van Zeewolde is geworden. 

Fortissimo verspeelde geen punten bij Vierhouten (3-4) waardoor de voorsprong van Zeewolde op de nummer drie ongewijzigd op drie punten blijft. Voor Zeewolde is het nu elke week een finale. De 2e plaats is dan wel vast in handen, het programma voor de komende vijf wedstrijden bevat nog de nodige potentiële bananenschillen. 

Zaterdag 21 april speelt Zeewolde thuis tegen de Paasberg om vervolgens op de 28e de wedstrijd bij DVOV te spelen. Die wedstrijd is de laatste wedstrijd voor de 2e periode en van DVOV wordt niet zomaar gewonnen. Concurrent voor de 2e periode DVV (in punten en doelsaldo gelijk met Zeewolde) gaat dan op bezoek bij de op papier minder sterke tegenstander Prins Bernhard. Behalen van de 2e plaats heeft de hoogste prioriteit en daarom moet eerste de wedstrijd tegen de Paasberg worden gewonnen. 

Spelers Zeewolde:

Romero Butz, Luuk Heerink, Hessel Korthuis, Jeffrey Bras, Richard Bloptenburg (56. Robin van der Wal), Pino Wouters, Chris Hoppen, Tomas Butz (71. Luca Rempf), Pieter Blom, Yasin Karpuz, Jasko Etomovic 

Pagina 1 van 15

Spelersklassement

KOP SPELERSKLASSEMENT

Eindstand seizoen 2017-2018:

Winnaar TUI 2017 2018

 

1 Romero Butz 6.51
2 Hessel Korthuis 6.36
3 Pieter Blom 6.35
4 Yashin Karpuz 6.27
5 Thomas Butz 6.24

Stand bijgewerkt op 11-6-2018