Op een zonovergoten Sportpark De Zanderij werd om even over half 3 afgetrapt. Onder aanvoering van een gedreven coachende Peter Epe werd Zeewolde aangezet om voor elke meter te knokken, vooral naar voren te spelen en geen kansen weg te geven.

Zaterdag 13 oktober speelt Zeewolde de altijd lastige uitwedstrijd op de Zanderij in Ermelo tegen EFC '58. De ploeg uit Ermelo is heel goed begonnen aan de competitie en heeft nog geen wedstrijd verloren. Een gelijkspel bij 't Harde en in Wapenveld zijn aansprekende prestaties.

Zeewolde heeft het juiste recept nog niet helemaal gevonden. Was vorig jaar de defensie op OVC na de minst gepasseerde verdediging, dit jaar heeft de ploeg al 6 treffers moeten incasseren. Zeewolde is in alle linies kwalitatief versterkt ten opzichte van het vorige seizoen. De kunst is om die versterking ook in resultaten om te zetten. In de eerste wedstrijden van de competitie is wel duidelijk geworden dat een kwalitatieve versterking niet zo maar en ook niet per direct leidt tot een beter resultaat.

Voor EFC en Zeewolde is het belang van de wedstrid hetzelfde: winnen betekent aansluiting houden bij de kop, verliezen is halverwege de 1e periode waarschijnlijk afhaken in de strijd om de 1e periode. Een gelijkspel maakt de race om de 1e periode-titel ook al een stuk lastiger.

De wedstrijd op sportpark de Zanderij start om 14.30 en staat onder leiding van scheidsrechter Blokker. Voor de meelevende toeschouwers die niet naar Ermelo kunnen komen is er #efczee voor de karakteristieken van de wedstrijd.

Zeewolde heeft het zichzelf nog onnodig moeilijk gemaakt, door een 2-0 voorsprong rond de 60e minuut weg te geven. Uiteindelijk waren doelpunten van Ruben Stoelhorst en 2x Senad Salihi EZC '84 toch te machtig.

In een zeer matige wedstrijd is Zeewolde tegen een nederlaag opgelopen. Na een 0-1 ruststand liep SEH uit naar 0-3. Zeewolde scoorde in de 83e minuut nog wel tegen maar dat was niet genoeg.

Zeewolde heeft de uitwedstrijd bij Noord Veluwse Boys winnend afgesloten. Rutger de Vries scoorde met het hoofd de beslissende treffer in de 80e minuut.

Na twee mooie overwinningen was VVOG-2 een maatje te groot voor het eerste elftal van Zeewolde. Enigszins geflatteerd werd met 0-5 verloren van de mannen uit Harderwijk.

Vanaf het 1e fluitsignaal van scheidsrechter Vinke was duidelijk dat deze tegenstander echt van een ander kaliber was dan de tegenstanders in de eerdere wedstrijden. Zeewolde kon haar eigen spelletje niet spelen en VVOG was scherp in de aanval. Al na 6 minuten keek Zeewolde tegen een achterstand aan. Geklungel in de verdediging leverde de eerste kans voor VVOG op en die was meteen raak 0-1.

In de voorronde voor de beker is Zeewolde er in geslaagd ook de 2e wedstrijd winnend af te sluiten. Na de winst op 3e klasser Rood Wit op 1 september was een andere 3e klasser, BAS uit Biddinghuizen het slachtoffer.

Zeewolde is de voorronde van de beker uitstekend begonnen. Een 0-1 achterstand in de 5e minuut was de enige smet op de eerste helft. Met gevarieerd aanvallend voetbal en vroeg druk zetten werd Rood Wit '58 voortdurend in de verdediging gedrongen. Bij rust leidde Zeewolde met 3-1, door doelpunten van Luuk Heerink (17), Martijn van Heesbeen (22) en Ruben Stoelhorst (43). Ondertussen raakte Reinier Joustra nog een keer de lat, kopte Ruben Stoelhorst net over en was Ronald Hoek dichtbij een doelpunt.

Uitslag 4-6 na penalties.