VV Zeewolde

De JO11-6 van VV Zeewolde vierde afgelopen zaterdag het kampioenschap van de najaarscompetitie. Na tien wedstrijden stond de ploeg strak bovenaan: negen keer gewonnen en een doelsaldo van +59. Helaas lukte het niet het seizoen in stijl af te sluiten: de drie punten van de laatste wedstrijd tegen Unicum bleven achter in Lelystad. Dat mocht de pret niet drukken, want bij terugkeer in Zeewolde werd het team onthaald op heerlijke friet en limonade. Het gesmak werd alleen overstemd door het nummer We Are The Champions, dat door de boxen schalde.

Na de overwinning op Advendo stond de zware wedstrijd tegen koploper Veenendaal op het programma. Mauritzio Sleurink en Ali Akachar maakten hun rentree na één wedstrijd schorsing. Rens Loos en Jonne Houtstra, beiden nog basisspeler tegen Advendo, konden hierdoor meedoen aan de wedstrijd van hun eigen elftal tegen SDC Putten. Terug maar nog op de bank Ronald Hoek, die na een blessure nog niet fit genoeg was om aan de wedstrijd te beginnen.  

Een zonnige en koude zaterdag was het decor van de wedstrijd tussen Advendo en vv Zeewolde.

Sinds het seizoen 2006-2007 was Zeewolde niet in staat geweest bij Advendo te winnen en de voortekenen waren niet heel erg gunstig. Van de 23 selectiespelers waren slecht 10 beschikbaar of fit genoeg om aan de wedstrijd te beginnen. Een bijzondere ongelukkige combinatie van omstandigheden waar behalve het 1e elftal ook het 2e elftal, de JO19 en de JO17 de gevolgen van ondervonden. Hulde aan de spelers en begeleiding van die elftallen voor hun medewerking om het 1e elftal toch zo representatief mogelijk voor de dag te laten komen.

Bijna tien over half 3 gaf de scheidsrechter het startsein voor de wedstrijd. Reinier Joustra vormde samen met Rens Loos het centrum, met kort daarvoor Rutger de Vries. Wouter Nederkoorn en Ramon Chaigneau bewaakten in verdedigend opzicht de vleugels. Denilcon Ramazan en Niels van Moolenbroek waren de aanjagers op het middenveld. Jonne Houtstra, Martijn van Heesbeen en Jesper Tinga vormde de voorhoede.

Zeewolde probeerde de wedstrijd naar de hand te zetten, maar was te slordig in de opbouw. Bovendien was het in deze samenstelling ook wel even zoeken naar de juiste combinaties. Zo was de eerste echte kans voor Advendo. In de 10 minuut werd de bal door Jan Mulder hoog overgejaagd. 

Gaandeweg de eerste helft lukte het Zeewolde steeds beter om de bal in bezit te houden en te bouwen aan een aanval. Helaas bleef de beslissende assist uit. Voorzetten kwamen te hoog, of niet ver genoeg en waren een voortdurende prooi voor de verdedigers van Advendo. Meer dan een aantal hoekschoppen hield Zeewolde er niet aan over.

Een hoekschop leidde in de 31e minuut toch tot een doelpunt van Zeewolde. De bal belandde in de 5 meter van Advendo waar verschillende spelers de bal raakte en Rens Loos op de juiste plek stond om het beslissende tikje te geven: 0-1.

Advendo bleef niet voor het eigen strafschopgebied hangen, maar probeerde het Zeewolde moeilijk te maken. Romero Butz en de verdediging van Zeewolde gaven weinig weg.

Was Zeewolde wat scherper geweest in aanvallend opzicht dan was een ruststand van 0-2 of 0-3 niet gek geweest. Met een beetje pech voor Zeewolde had Advendo ook zomaar op 1-1 kunnen staan. Zo leek er voor de gastheren nog wel iets te halen.

Zeewolde had sowieso pech. Wouter Nederkoorn moest zich vlak voor rust door een blessure later vervangen door debutant Remco van Barneveld. Even leek Ramon Chaigneau ook niet meer verder te kunnen, maar de rust, de thee en de verzorging deden wonderen.

Na rust gingen beide partijen op dezelfde voet verder. Zeewolde beter en wat zorgvuldiger aan de bal dan Advendo, zorgde voor een veldoverzicht van Zeewolde. In de 50e minuut wist Jesper Tinga op aangeven van Ramon Chaigneau een perfecte voorzet af te leveren die door aangever Ramon Chaigneau fraai werd binnen gewerkt.

Vervolgens deed Zeewolde te weinig met de mogelijkheden die het kreeg en kon Advendo blijven geloven in een beter resultaat. In de 66e minuut belandde een vrije trap van Advendo via Romero Butz op de paal. Namens Zeewolde schoot Niels van Moolenbroek op aangeven van debutant, Nick Redegeld, nog op de paal. Daarmee was het pleit beslecht.

Zeewolde relatief eenvoudig met een gelegenheidsformatie langs Advendo. Een fraaie teamprestatie. De komende twee weken zal Zeewolde het heel wat moeilijker krijgen dan tegen Advendo. Eerst komt koploper Veenendaal naar de Horst. In de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar, gaat Zeewolde op bezoek bij de andere koploper: VVOP.

Met 12 punten is de achterstand op de koploper na 10 wedstrijden maar 8 punten. Als dat over twee weken nog steeds zo is, dan levert de ploeg een topprestatie. Zeewolde bezet nu de 11 plaats, vlak achter AGOVV met 13 punten. Rood Wit met 7 punten en een wedstrijd minder gespeeld staat op de 12e plaats. Advendo en Teuge sluiten de rij.

Spelers Zeewolde:

Romero Butz, Wouter Nederkoorn (41. Remco van Barneveld), Rens Loos, Reinier Joustra, Ramon Chaigneau, Rutger de Vries, Denilcon Ramazan, Niels van Moolenbroek, Jonne Houtstra (75. Nick Redegeld), Martijn van Heesbeen, Jesper Tinga.

Waterkoud en reuze gezellig op sportpark de Horst, met veel toeschouwers voor de streekderby: Zeewolde - Zwart Wit '63. 

Na de atrap stonden de spelers 1 minuut letterlijk stil tegen racisme. Daarna nam Zeewolde het initiatief. Tot drie keer toe werd Ruben Stoelhorst in kansrijke positie door de assistent van Zwart Wit '63 afgevlagd voor buitenspel en nam scheidsrechter van Beek het vlagsignaal over. Zeewolde was daarna nog één keer dicht bij de 1-0. Denilson Ramazan zag zijn inzet van dichtbij knap gestopt. Na 20 minuten nam Zwart Wit '63 het initiatief over. Een unieke kans in de 23e minuut voor Zwart Wit '63 werd door de gasten zelf om zeep geholpen. Op andere momenten zat Romero Butz de aanvallers van Zwart Wit '63 met handen of voeten dwars. Richting de rust kwam de wedstrijd weer in evenwicht. 

In een uiterst vermakelijke wedstrijd heeft vv Zeewolde een verdiende overwinning behaald op het favoriet geachte SKV. De ploeg uit Wageningen had drie keer achter elkaar gewonnen en was die reeks begonnen met een 2-3 overwinning bij VVOP. Zeewolde trok zich weinig aan van reputatie van SKV en was grote delen van de wedstrijd de betere ploeg. Ali Akachar was twee keer succesvol. In de eerste helft schoot hij Zeewolde naar een 0-1 voorsprong vanaf de stip, om in de 2e helft een schot van een behoorlijk afstand bij de 2e paal binnen te laten vallen.

De supportersverenging van vv Zeewolde: TIFO had deze keer een zeer publieksvriendelijke actie bedacht. Geen rook, geen vuur(werk) maar een regen aan witte en blauwe confetti slierten die een deel van het veld bedekten bij de opkomst van de elftallen. Behalve afschieten van de confetti bleek TIFO ook heel snel in het opruimten van de slierten. De wedstrijd kon zonder vertraging beginnen. HULDE. 

Beide ploegen hadden baat bij een overwinning en dat was te zien. Beide ploegen trokken direct ten aanval, waarbij de gasten binnen een paar minuten kansrijk verschenen voor het doel van Romero Butz. De kans ging over en daarmee ook het echte gevaar van Hoevelaken voor het 1e half uur. Het was Zeewolde dat het initiatief nam en een lange tijd niet afstond. Het leverde diverse mogelijkheden en ook twee echte kansen op, maar de stand bleef 0-0. 

In een najaarszonnetje maakten twee ploegen er een aantrekkelijke wedstrijd van in Otterlo. Beide ploegen speelden om te winnen. Waar Otterlo gevaarlijker oogde, waren de beste kansen in de eerste helft voor Zeewolde. Martijn van Heesbeen kopte een mooie voorzet van Ali Akachar rakelings over en Jesper Tinga veroverde zelf de bal na geklungel van de laatste man van Otterlo om vervolgens zelf de bal, oog in oog met de doelman, kwijt te raken.

Na rust nam Otterlo nadrukkelijk het initiatief. Echte kansen leverde dat niet op. De verdediging van Zeewolde stond net als vorige wedstrijd als een huis. Als het toch tot een voorzet kwam werd de bal over het algemeen redelijk simpel het 16 meter gebied uitgewerkt.

In een gelijk opgaande wedstrijd heeft vv Zeewolde de eerste overwinning van het seizoen behaald. In de eerste was Zeewolde de bovenliggende partij met de beste kans voor Martijn van Heesbeen op een voorzet van Jesper Tinga. In plaats van in het doel ging de kopbal langs de verkeerde kant van de paal.

In de tweede helft waren de rollen omgekeerd en was Blauw Geel de betere partij. Romero Butz stond op zijn post en zorgde met een aantal prima ingrepen voor de eerste clean sheet van het seizoen. Het leverde hem de man-of-the-match waardering op van de wedstrijdsponsor. Het was niet alleen de verdienste van Romero Butz dat de mannen uit Ede weinig of geen mogelijkheden kregen. De hele defensie verdiende een compliment voor de geconcentreerde manier waarop werd verdedigd. Ondanks het goede verdedigen had Blauw Geel op een 0-1 voorsprong moeten komen. De beste kans in de 56e minuut was niet aan de voorwaartsen besteed.

Zeewolde het beste van het spel. AGOVV de drie punten. 

Zowel AGOVV als Zeewolde hadden zich voorgenomen om een goed resultaat te behalen. Dat betekende bij beide ploegen aanpassingen en de nadruk op de verdediging. Voor AGOVV had die tactiek na één minuut in de prullenbak gekund als van Heesbeen scherper was geweest en de bal in het doel had geschoten. Wat resteerde was een hoekschop.

Zeewolde heeft zichzelf opnieuw tekort gedaan door niet te winnen van sv Teuge. Na een 2-2 ruststand kwam Zeewolde op voorsprong maar wist die niet vast te houden.

Mede dankzij merkwaardig optreden van scheidsrechter Letschert kreeg sv Teuge diverse kansen op de gelijkmaker. Dat man-of-the-match Zwagerman degene was die de bal in zijn eigen doel werkte maakte het gelijke spel extra wrang.

Pagina 1 van 19

Hoofdsponsor VV Zeewolde

Logo sportiquee

Spelersklassement

KOP SPELERSKLASSEMENT

Tussenstand na 8 wedstrijden

Ronald low

 

1 Maurizio 6.931
2 Ronald 6.698
3 Romero 6.543
4 Hessel 6.483
5 Ali 6.478

Onze sponsoren