VV Zeewolde

Zaterdag 16 februari speelt vv Zeewolde de belangrijke uitwedstrijd tegen SEH in Heerde. De nummer drie van de ranglijst verraste aan het begin van de competitie door Zeewolde op eigen veld met 1-3 te verslaan. Hoewel Zeewolde veel meer balbezit had en mogelijkheden creëerde was het SEH dat heel effectief te werk ging en pas na een 0-3 voorsprong een doelpunt moest toe staan. SEH is ook thuis voor Zeewolde een lastig ploeg. De laatste twee ontmoetingen eindigde in 1-1. Het beeld was telkens hetzelfde: Zeewolde de beter voetballende ploeg en SEH het meest effectief. 

Afgelopen zaterdag deed SEH goede zaken door met 1-2 bij Vierhouten te winnen. Op basis van het verslag kan worden afgeleid dat SEH heel goed begon maar het in de 2e helft toch lastig kreeg. Zeewolde schreef een 5-1 overwinning bij op de palmares. Ook het team van Peter Epe c.s. startte uitstekend en eindigde met drie doelpunten in de laatste tien minuten. Voor beide ploegen staat het nodige op het spel. SEH is koploper in de 3e periode. De mannen uit Heerde hebben nog geen punt verspeeld en willen dat waarschijnlijk ook zo houden. Voor Zeewolde is de koppositie inzet. sv ’t Harde volgt op 1 punt en zit op het vinkentouw om de positie van Zeewolde over te nemen. Het was sv ’t Harde die eerder in de competitie met een 0-3 overwinning uit Heerde vertrok. Een prestatie die geen enkele andere ploeg evenaarde. SEH heeft ook nog eens een prima winterprogramma doorlopen. Alleen BAS was eind januari te sterk.

SEH is misschien niet de productiefste ploeg uit de klasse, op de ranglijst van de gescoorde doelpunten, bezet SEH een bescheiden 8e plaats, het heeft wel de minst gepasseerde verdediging met 12 doelpunten tegen. Zeewolde staat verdedigend op de 2e plaats met 13 doelpunten tegen. De polderbewoners zijn wel de meest productieve ploeg uit de klasse met 36 doelpunten, een gemiddeld van 3 per wedstrijd. Deze productie is over heel wat spelers verdeeld en dat maakt het voor de tegenstander een stuk lastiger om doelpunten te voorkomen. Zeewolde is drie dubbel gewaarschuwd. De pijnlijke 1-3 aan het begin van de competitie is nog niet vergeten, de uitslagenuit het verleden zijn niet bepaald geruststellend en het laatste resultaat in de gemeente Heerde werd tegen VeVo behaald. Een nadere toelichting is niet nodig. De motivatie zal top zijn. 

SEH tegen vv Zeewolde begint om 14.30 op sportpark de Eeuwlanden in Heerde. Voor de trouwe volgers, gebruik #sehzee om de wedstrijd te volgen. 

Onder stormachtige omstandigheden heeft Zeewolde een ruime overwinning op Noord Veluswe Boys behaald. Zeewolde begon direct met twee hoekschoppen in de 2e minuut, waaruit Luke Zwagerman de lat raakte. Vervolgens mistte Jasko Etemovic de voorzet van Ramon Chaigneau om in de 6e minuut wel raak te schieten uit een voorzet van Senad Salihi. In de 14e minuut waagde Reinier Joustra een schot van afstand. Via de onderkant van de lat belandde de bal via de hak van stand in keeper Ronald Winter in het doel en stond de 2-0 op het bord. Geen vuiltje aan de lucht voor Zeewolde, de 3-0 was een kwestie van tijd. Toch liep het anders. Een fout in de verdediging van Zeewolde werd direct afgestraft door Gijs van Hulst 2-1 (19') . Vanaf dat moment lukte het Zeewolde niet meer om de vloeiende aanvallen uit de eerste minuten op de mat te leggen. Noord Veluwse Boys bleef tot aan de rust eenvoudig overeind, mede dankzij de doelman die in de 35e minuut met een reflex een doelpoging van Pieter Blom tot hoekschop wist te verwerken. 

Ondanks het gelijkspel in Veessen, gaat Zeewolde als koploper de winterstop in. De voorsprong op nummer twee is twee punten, terwijl sv ’t Harde nog op één punt kan komen als de wedstrijd tegen Noord Veluwse Boys wordt ingehaald.

Onder toeziend oog van Sinterklaas en Pieten heeft Zeewolde een 6-0 overwinning behaald op Vierhouten. Bij rust was het nog maar 1-0. Na rust liep de ploeg van Peter Epe snel uit tot eindelijk 6-0. Waar sv 't Harde zich het kaas van het brood liet eten door Elspeet, maakte Zeewolde geen fout en gaat nu alleen aan kop met 3 punten voorsprong op sv 't Harde.

De 0-0 eindstand doet in geen enkel opzicht recht aan de enerverende en boeiende wedstrijd op Sportpark Schenk in ’t Harde. sv ’t Harde vergat in de 1e helft diverse 100% kansen te benutten. Zeewolde stelde daar slechts één kans tegenover. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Zeewolde sterker en beter. Twee honderd procent kansen waren niet aan Zeewolde besteed. sv ’t Harde veerde kort voor tijd op toen een kopbal doel leek te treffen. Romero Butz stond op zijn plek. Uit de aanval die volgde scoorde Zeewolde. Hoewel scheidsrechter Vos tot twee keer toe naar het midden wees, kwam hij daar toch op terug op advies van de assistent scheidsrechter. Zo pakte de assist scheidsrechter een verdiend punt voor sv ’t Harde en ging Zeewolde met een kater naar huis.

Door een 1-5 overwinning op Prins Bernhard en het feit dat sv 't Harde op 2-3 bleef steken bij EZC, heeft Zeewolde op doelsaldo de 1e periode binnen gesleept. 

Het was zonnig op Sportpark De zandsteeg in Uddel. Zoals gebruikelijk had een trouwe schare fans uit Zeewolde zich rond het veld geschaard en ging de wedstrijd in blauwe rook gehuld van start. Zeewolde startte met Jasko Etemovic die de voorkeur had gekregen boven Kamal Arzani in de spits.

Met bij vlagen goed voetbal en veel inzet heeft Zeewolde er bijna alles aan gedaan om van WZC Wapenveld te winnen. Het enige dat ontbrak was het maken van één of meer doelpunten. Vier 100% kansen waren niet aan de spelers van Zeewolde besteed. 

Na de winst op Reaal Dronten met fantastische ondersteuning van onze supporters, hebben sommigen het idee dat we al bijna kampioen zijn. Zes wedstrijden onderweg en 15 punten is een goed begin, maar de weg is nog lang. Zestien wedstrijden te gaan.

Zeewolde heeft de wedstrijd tegen Reaal Dronten met 0-2 gewonnen. Na een start met de nodige kansen voor Zeewolde, kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Vlak na rust scoorde Zeewolde de 0-1 met een aanval uit het boekje. Het duurde lang voor Zeewolde uiteindelijk de beslissende treffer maakte. Kort in blessuretijd verdween de bal voor de 2e keer achter de doelman van Reaal Dronten.

Na 10 minuten was de stand 3-0 en maakte iedereen langs de kant zich op voor dubbele cijfers. Niets was minder waar. Elspeet kwam uit het niets terug tot 3-2, met een makkelijk gegeven strafschop en een vrije doortocht voor Bart vd Hoorn een paar minuten later. In de tweede helft was Elspeet nog dicht bij de 3-3, maar de bal ging voorlangs. Zeewolde maakte in de 89e minuut de 4-2 en daarmee was de wedstrijd gelopen.

Pagina 1 van 16

Hoofdsponsor VV Zeewolde

Logo sportiquee

Spelersklassement

KOP SPELERSKLASSEMENT

Tussenstand na 10 wedstrijden

Pieter

 

 1 Pieter 6.921
 2 Ronald 6.885
 3 Maurizio 6.579
 4 Hessel 6.433
 5 Romero 6.297

Stand bijgewerkt op 3-12-2018 (min60% gespeeld)

Onze sponsoren