VV Zeewolde

vv Zeewolde is er voor de 3e achtereenvolgende keer in geslaagd om een thuiswedstrijd met 4-0 winnend af te sluiten. Slachtoffer was deze keer de Paasberg, dat anders dan de uitslag doet vermoeden echt wel mogelijkheden had om te scoren. Buitenspel en de paal stonden succes voor de mannen uit Arnhem in de weg. Zeewolde kreeg veel meer kansen om te scoren en benutte er uiteindelijk vier.  

Zeewolde begon voortvarend aan de wedstrijd en wist in de 5e minuut de score te openen. De hoekschop van Pieter Blom werd binnen gekopt door Jasko Etomovic. Een prima begin en iedereen ging er eens goed voor zitten. Zeewolde probeerde het wel, maar bleef te vaak steken in goede bedoelingen. In de 13e minuut de 2e kans voor Zeewolde. Pieter Blom was de aangever en Yassin Karpuz kopte de bal net naast. De Paasberg liet zich ondertussen ook niet onbetuigt en scoorde in de 22e minuut zelfs de 1-1. Grensrechter Andrew Hoogkamer was zeer gedecideerd met zijn vlagsignaal en scheidsrechter Siertsema nam het signaal over: buitenspel, geen 1-1. Het antwoord van Zeewolde was niet meer dan een schot van afstand van Pieter Blom een halve meter over het doel. 

Zeewolde bleef het wel proberen maar mistte de scherpte om het de Paasberg erg lastig te maken. Yasin Karpuz was dicht bij de 2-0 op assist van Pieter Blom. Zijn inzet verdween net naast het doel. Dat was symptomatisch voor de eerste helft van Zeewolde. Kansen genoeg maar de bal ging net naast of over en soms heel ver over, zoals de kans in de 33e minuut voor Pieter Blom vanaf 5 meter op voorzet van Jasko Etomovic. Het slotakkoord in de 1e eerste helft was voor Jasko Etomovic die een voorzet van Luuk Heerink net naast de verkeerde kant van de paal zag belanden. 

Met Rutger de Vries voor Roan Fokker en Robin van der Wal voor Pieter Blom ging Zeewolde op zoek naar de 2-0. Tot aan de 65e minuut wist Zeewolde geen enkele kans te creeeren. De Paasberg probeerde in het 1e kwartier na rust wat terug te doen maar vond telkens net niet het gaatje om de verdediging van Zeewolde te slim af te zijn. 

De 65e en 66e minuut gaven uiteindelijk de doorslag in de wedstrijd in het voordeel van Zeewolde. Een voorzet van Jasko Etomovic werd door Yasin Karpuz niet goed verwerkt maar belandde precies voor de voeten van Robin van Wal die de 2-0 kon binnenschieten. Een minuut later was de Paasberg wel heel dicht bij de 2-1. Met kunst en vliegwerk werd een doelpunt voorkomen. Daarmee was het verzet van de Paasberg wel voorbij. Centrale verdediger Jeffrey Bras was in de 69e zelfs dicht bij de 3-0. Het schot van randje 16 meter ging net naast. Het was vervolgens wachten op de 3-0. Die viel in de 80e minuut. Robin van de Wal gaf de bal strak voor. Via een tegenstander ging de bal tegen de lat en Yasin Karpuz was er als de kippen bij om de terugstuiterende bal in het doel te werken. 

Johnno Visser verving voor de laatste 20 minuten Tomas Butz en Zeewolde ging op zoek naar de 4-0. Een van de schaarse mooie aanvallen was die van Richard Blotenburg samen met Hessel Korthuis. De aanval verdiende een doelpunt als bekroning maar eindigde in een hoekschop. In de tegenaanval raakte de Paalberg zowaar de paal. Aan de andere kant lukte het Robin van der Wal niet om een mooie actie met een doelpunt afronden. Het werd toch 4-0. Een strakke voorzet van Luuk Heerink werd onberispelijk binnen geschoten door Jasko Etomovic die net 2 minuten daarvoor was uitgeroepen tot man-of-the-match. Zeewolde kreeg zelf nog een mogelijkheid op de 5-0. Dat zou teveel van het goede zijn geweest en bovendien de reeks van 4-0 overwinningen doorbreken. 

De Paasberg stribbelde echt meer tegen dan de einduitslag doet vermoeden. In de 2e helft sloeg de vermoeidheid bij de ploeg uit Arnhem meer toe dan bij Zeewolde en kon uiteindelijk een gemakkelijke overwinning worden bijgeschreven. Wodanseck bewees Zeewolde een prima dienst door tegen Fortissimo  1-1 te spelen. Door het gelijke spel van Fortissimo bij Wodanseck heeft Zeewolde nu 5 punten voorsprong op de nummer 3 met nog 4 wedstrijden te gaan. Zaterdag de 28e wacht de laatste wedstrijd uit de 2e periode. Zeewolde gaat op bezoek bij DVOV terwijl DVV, dat in de 2e periode evenveel punten heeft als Zeewolde en ook nog eens een gelijk doelsaldo heeft, op bezoek gaat bij Prins Bernhard. 

Spelers Zeewolde:

Romero Butz, Luuk Heerink, Hessel Korthuis, Jeffrey Bras, Richard Blotenburg, Roan Fokker (46. Rutger de Vries), Chris Hoppen, Tomas Butz (81. Johnno Visser), Pieter Blom (46. Robin van der Wal), Yasin Karpuz, Jasko Etomovic. 

Als de weersverwachtingen uitkomen staat zaterdag 21 april een zomerse dag op het programma met veel zon en temperaturen die kunnen oplopen tot ruim boven de 20 graden. Heerlijk om langs de kant de wedstrijd mee te beleven en vv Zeewolde te steunen in hun pogingen om de 2e plaats op de ranglijst te behouden. 

Vorige week wist Zeewolde met enige moeite de drie punten mee te nemen uit Wolfheze, terwijl de Paasberg thuis met 1-5 ten onder ging tegen DVOV. Waar OVC'85 ongeveer over alle tegenstanders heen walst hebben Zeewolde en Fortissimo (3e op de ranglijst) de nodige moeite om de extra kwaliteit in een positieve score uit te drukken. Samen met de ploeg uit Ede is Zeewolde in de race voor de 2e plaats, die toegang geeft tot de nacompetitie en wel direct tot de 2e ronde waar degene die als 2e eindigt (en de 1e periode van kampioen OVC '85 overneemt), op de 9e juni een thuiswedstrijd gaat spelen die direct beslist over promotie. 

Zover is het nog niet. Nog vijf hindernissen te gaan en de eerste daarvan voor Zeewolde is de Paasberg. Voor onze gasten staat er niets meer op het spel behalve de sportieve eer. Bij de nederlaag in Arnhem zag trainer Paul van Koppenhagen van onze gasten de nodige kansen voor de Paasberg.De gemiste kansen van toen vormen wellicht een extra motivatie om het Zeewolde in de wedstrijd op de Horst moeilijk te maken. Bovendien zal de 1-5 nederlaag tegen DVOV ook niet lekker zitten en vragen om sportieve revanche. 

De laatste twee thuiswedstrijden werden door Zeewolde relatief eenvoudig met 4-0 gewonnen. Her enige dat aan de overwinningen mankeerde was het aantal gemaakte doelpunten. Tegen de Paasberg zal Zeewolde erop gebrand zijn om snel op voorsprong te komen en die voorsprong ook snel uit te bouwen. Mocht dat niet lukken dan heeft het team bewezen het geduld op te kunnen brengen om te wachten op de kansen die er toch komen. Met Yasin Karpuz heeft Zeewolde een echte topscoorder die een wedstrijd kan openbreken en beslissen. Vorige week dat Yasin dat allebei en dat kwam niet slecht uit. Door zijn drie doelpunten tegen Wodanseck heeft Yasin in het topscoordersklassement enige afstand genomen van zijn medespelers. Heel prettig voor Zeewolde is dat het niet afhankelijk is van één speler om te scoren. Met 51 doelpunten, waarvan 12 door de topscoorder, is Zeewolde zelfs de meest scorende ploeg achter koploper OVC '85. 

Mooie verwachtingen voor het weer en goede sportieve vooruitzichten voor het 1e van vv Zeewolde. Dus kom kijken en aanmoedigen zaterdagmiddag 21 april vanaf 15.00. Voor degene die niet op sportpark de Horst zijn en de wedstrijd toch willen volgen: Twitter #zeepaa

 

Het ging moeizaam, maar na een 1-1 ruststand trok Zeewolde in Wolfheze uiteindelijk aan het langste eind: 1-3. Met drie doelpunten was Yasin Karpuz de man van de wedstrijd. Na een 0-1 voorsprong scoorde Wodanseck vlak voor rust tegen. Na de rust liep Zeewolde uit naar 1-3, door een strafschop en een perfect  uitgevoerde counter. 

Onder een stralend voorjaarszonnentje met vooral Zeewoldenaren langs de kant, begon de wedstrijd bijna 10 minuten later dan gepland. Scheidsrechter Simmelink was wat aan de late kant gearriveerd. De wedstrijd begon met 1 minuut stilte in verband met het overlijden van een oud speler die slechts 54 jaar was geworden. 

Zeewolde ging energiek van start en liet er geen misverstand over bestaan wat de bedoelingen waren. Zeewolde stichtte wel gevaar, vooral uit stilstaande situaties, maar uitgespeelde kansen bleven vooralsnog uit. Wodanseck beperkte zich tot verdedigen. In de 10 minuut wist Yasin Karpuz het net te vinden door van het randje strafschopgebied de bal keurig in het hoekje buiten bereik van de keeper te plaatsen. Wodanseck liet dat niet op zich zitten en zette met lange ballen de beide voorwaartsen aan het werk. Met enig verdedigend kunst en vliegwerk wist de verdediging van Zeewolde het droog te houden. De beste kans was voor Zeewolde. Een prachtige cross pass van Yasin Karpuz bereikte Pieter Blom die een kleine 40 meter richting doel overbrugde, de laatste tegenstander uitspeelde om vervolgens een rollertje te produceren. Wodanseck putte moed uit deze meevaller en gooide er nog een (fysiek) schepje bovenop. Op slag van rust werd die inzet de verdediging van Zeewolde te machtig en wist Nick Monteny de bal binnen te koppen. 

Hoe meer de 2e helft vorderde hoe groter het verschil tussen Wodanseck en Zeewolde werd. Met een soort handbalverdediging wist Wodanseck de gelederen gesloten te houden, tot Tomas Butz bij een geslaagde combinatie in het strafschopgebied tegen het gras werd gewerkt: strafschop. Scheidsrechter Simmelink waarschuwde de spelers om op afstand te blijven. Yasin Karpuz achter de bal. Zijn schot werd gepakt door keeper Bartel Bennink. Tot verbijstering van Wodanseck liet de scheidsrechter de strafschop overnemen: 'te vroeg ingelopen ... en jullie waren gewaarschuwd' was zijn toelichting. Opnieuw Yasin Karpuz tegenover Bartel Bennink: deze keer was het wel raak. 65e minuut: 1-2. Een paar minuten later moest Tomas Butz geblesseerd zijn plaats afstaan aan Luca Rempf. 

Al eerder was Robin van der Wal in het veld gekomen voor de geblesseerd geraakte Richard Blotenburg. Wodanseck legde zich niet zomaar neer bij de 1-2 achterstand. Bij een hoekschop in de 72e minuut liet men de verdedigende stellingen voor wat ze waren en trokken massaal naar voren. De afgeslagen aanval verdween binnen 30 seconden via 4 schijven aan de ander kant in het doel. Opnieuw was het Yasin Karpuz die de trekker overhaalde op assist van Jasko Etomovic. Daarmee was de wedstrijd beslist, ook al kreeg Zeewolde nog diverse mogelijkheden om de score te vergroten. Net als in de thuiswedstrijd eindigde de wedstrijd in een 3-1 overwinning voor Zeewolde. 

De ploeg verdient complimenten voor de volhardendheid en inzet waarmee Wodanseck werd bestreden. Door de druk naar voren die Zeewolde probeerde te zetten waren de tegenaanvallen niet ongevaarlijk. Met name het centrum van de verdediging met Hessel Korthuis en Jeffrey Bras stonden hun mannetje tegen de robuuste aanvallers en vulden elkaar prima aan. Over het geheel genomen was het voetbaltechnisch misschien niet best, het was wel verdiend en het gewenste resultaat werd behaald: drie punten.  Ondanks de tegenvaller vlak voor rust werd de moed niet opgegeven en uiteindelijk het verschil in kwaliteit toch tot uitdrukking gebracht in de score. Goudhaantje van de middag was Yasin Karpuz die met zijn 3 doelpunten zijn totaal opvoerde tot 12 doelpunten en nu de topscoorder van Zeewolde is geworden. 

Fortissimo verspeelde geen punten bij Vierhouten (3-4) waardoor de voorsprong van Zeewolde op de nummer drie ongewijzigd op drie punten blijft. Voor Zeewolde is het nu elke week een finale. De 2e plaats is dan wel vast in handen, het programma voor de komende vijf wedstrijden bevat nog de nodige potentiële bananenschillen. 

Zaterdag 21 april speelt Zeewolde thuis tegen de Paasberg om vervolgens op de 28e de wedstrijd bij DVOV te spelen. Die wedstrijd is de laatste wedstrijd voor de 2e periode en van DVOV wordt niet zomaar gewonnen. Concurrent voor de 2e periode DVV (in punten en doelsaldo gelijk met Zeewolde) gaat dan op bezoek bij de op papier minder sterke tegenstander Prins Bernhard. Behalen van de 2e plaats heeft de hoogste prioriteit en daarom moet eerste de wedstrijd tegen de Paasberg worden gewonnen. 

Spelers Zeewolde:

Romero Butz, Luuk Heerink, Hessel Korthuis, Jeffrey Bras, Richard Bloptenburg (56. Robin van der Wal), Pino Wouters, Chris Hoppen, Tomas Butz (71. Luca Rempf), Pieter Blom, Yasin Karpuz, Jasko Etomovic 

Zaterdag 14 april speelt vv Zeewolde 1 tegen s.v. Wodanseck in Wolfheze. Met nog 6 wedstrijden te spelen waarvan vier uit en twee thuis heeft Zeewolde alles in eigen hand. Dat klinkt eenvoudig, maar is het niet. Op één wedstrijd na, die tegen Fortissimo, moet echt alles worden gewonnen. 

Net als tegen Vierhouten ligt tegen Wodanseck een puur natuur grasmat klaar. Zeewolde leek de aversie tegen spelen op echt gras een beetje kwijt geraakt, maar naarmate de ploeg beter gaat voetballen blijkt een natuurlijke grasmat toch weer een extra uitdaging. 

Wat kunnen we verwachten van de wedstrijd in Wolfheze ? Wodanseck creeert elke wedstrijd wel kansen en maakt bijna altijd een doelpunt. Ook bij OVC'85 lukte dat. Alleen bij DVV en Fortissimo bleef de teller op nul staan. Zeewolde is er twee keer in geslaagd om in uitwedstrijden geen tegendoelpunt te incasseren. De ploeg scoorde in uitwedstrijden altijd. In het toaal wist Zeewolde dit seizoen 48 keer het net te vinden. Altijd nog 17 keer minder dan koploper OVC'85. 

Met de ambitie van Zeewolde telt zaterdag maar één ding en dat is drie punten meenemen uit Wolfheze. Is de ploeg daar klaar voor ? Vorige week kon Luuk Heerink weer zijn opwachting maken in de basis na een langdurige blessure. Andere spelers zijn onderweg naar herstel. De vraag is hoever dat herstel gevorderd is. 

Terwijl Vierhouten het Fortissimo moeilijk mag maken en OVC'85 bij DVV op bezoek gaat mag Zeewolde vanaf 14.30 proberen om de drie punten mee te nemen naar Zeewolde. In het meest gunstige scenario voor Zeewolde struikelt Fortissimo over Vierhouten en pakt DVV niet meer dan 1 punt tegen OVC'85. Dan moet natuurlijk zelf gewonnen worden. Ben er zeker van dat er spelers zijn die er alles aan gaan doen om dat te voorkomen: s.v. Wodanseck, niet te onderschatten. 

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter H. Simmelink en voor degene die Zeewolde ter plaatse willen aanmoedigen, het adres is: Sportkamp Duitsekamp aan de Duitsekampweg in Wolfheze.

Voor de thuisblijvers is de wedstrijd op Twitter te volgen via #wodzee 

Onder fraaie voorjaarsomstandigheden speelde vv Zeewolde de wedstrijd tegen sv Prins Bernhard uit Uddel. Zeewolde speelde de uitwedstrijd met 2-2 gelijk en was na de 2-2 bij Vierhouten gebrand op een overwinning. 

Het was vooral een kwestie van tijd en geduld voordat Zeewolde de score opende en uitbouwde. In de eerste minuten wist Zeewolde wel diverse hoekschoppen te forceren maar echte kansen waren schaars. Het duurde tot de 15e minuut tot Zeewolde de score opende. Hessel Korthuis zette druk op het middenveld waardoor de bal via een kluts bij Pieter Blom terecht kwam die de bal prompt in de korte hoek schoot. Vijf minuten later had het 2-0 kunnen zijn. Een prima voorzet van Pieter Blom werd door Yasin Karpuz via de lat overgeschoten. Prins Bernhard liet zich niet onbetuigd en deed diverse pogingen om gevaar in de 16 meter van Zeewolde te stichten. Romero Butz had al zijn reflexen nodig om in de 23e minuut de gelijkmaker te voorkomen.

Zaterdag 7 april is de open dag van de Business Club. Naast de open dag zijn er nog een aantal leuke activiteiten! Het enige echte dweilorkest van Zeewolde, The Nep-Tunes, zorgt voorafgaand en in de rust van de wedstrijd van onze 1e elftal tegen SV Prins Bernhard voor een gezellige sfeer rondom het hoofdveld! TIFO VVZ verzorgt bij de start van de wedstrijd voor een spectaculaire sfeeractie! Vanaf 17:00 wordt de dag spetterend afgesloten door Flex Party Service. Zij draaien tot 20:00 toffe muziek in onze kantine. 

Je zou bijna vergeten dat er ook nog gevoetbald wordt. Toch is dat waar het uiteindelijk om gaat: het voetbalspelletje.

Winnen van OVC '85, een eenvoudige overwinning op Harskamp en dan naar een ploeg waar in het najaar met 7-2 van gewonnen is. Iedereen weet dat Vierhouten thuis een andere ploeg is dan Vierhouten uit. Iedereen gaat met goede moed en geconcentreerd aan de slag. Dan begint de wedstrijd. 

De eerste mogelijkheid is voor Zeewolde. De rebound van een hoekschop wordt door Roan Fokker bijna binnen geschoten. De bal gat net naast. Dan een mega kans voor Vierhouten in de 5e minuut.  Alleen voor Romero Butz wordt de bal over in plaats van in het doel geschoten. Een wake-up-call en Zeewolde beantwoord die met een paar goede acties van Jasko Etomovic. Bij de eerste actie direct een vrij lompe overtreding die de tegenstander een gele kaart oplevert. Even later is Jasko Etomovic zelf de sigaar als hij in de omschakeling een tegenstander vasthoudt. De sportieve wraak is zoet. Jasko ontwijkt de volgende aanslag en legt de bal neer voor Yasin Karpuz die de 0-1 binnen werkt. Zeewolde krijgt nog een prima kans. Opnieuw is Jasko Etomovic zijn tegenstander te snel af en legt de bal perfect neer voor Chris Hoppen die te hoog mikt.

In een zeer eenzijdige wedstrijd heeft Zeewolde een 4-0 overwinning behaald op Harskamp. De score was nog een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Behalve de tegenstander speelde de wind een belangrijke rol. Mede hierdoor bleef een hogere score uit. Na het uitvallen van Hessel Korthuis in de 80e  minuut wist Harskamp de 1e en enige mogelijkheid te creëren. Die gebeurtenis illustreerde de eenzijdigheid van de wedstrijd.

Zeewolde was met de opdracht op pad gegaan om zo snel mogelijk een doelpunt te maken. Door de snelste speler in de verdediging op te stellen, had Harskamp zelf het laatste beetje gevaar voor Zeewolde bij voorbaat onschadelijk gemaakt en kon Zeewolde naar hartenlust aanvallen.

In een boeiende wedstrijd is Zeewolde erin geslaagd om OVC'85 de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. Na ruim 90 minuten stond een 2-4 eindstand op het bord. 

Beide ploegen starten offensief aan de wedstrijd en zetten direct druk op de verdedigers. Zeewolde was snel succesvol. Uit een hoekschap van Pieter Blom legde Chris Hoppen de bal bij Martijn van Heesbeen die tussen een heleboel benen door de bal in het doel wist te werken. Nog maar 3 minuten gespeeld en Zeewolde op een 0-1 voorsprong.

Zeewolde heeft redelijk eenvoudig een 2-0 zege op EFC'58 behaald. De stand was al bij de rust bereikt. Een flitsende start zorgde in de 2e minuut al voor de 1-0 voorsprong. Een combinatie tussen Tomas Butz en Pieter Blom werd kort onderbroken door een tegenstander maar toch feilloos afgewerkt door Tomas Butz. EFC'58 probeerde wel wat terug te doen en was een paar keer dicht bij een doelpunt. Gelukkig voor Zeewolde stond het vizier van de voorwaartsen uit Ermelo niet op scherp. 

Pagina 1 van 14

Spelersklassement

KOP SPELERSKLASSEMENT

Top 5 na 16 gespeelde wedstrijden:

Romero

 

1 Romero Butz 6.60
2 Pieter Blom 6.45
3 Thomas Butz 6.43
4 Hessel Korthuis 6.20
5 Rutger de Vries 6.18

Stand bijgewerkt 13-4-2018

Voor leden VVZ

2591 Banner 336x280

Zoeken