Koploper DUNO 26 maart tegenstander vv Zeewolde

Na de overwinning op Blauw Geel ’55 staat de inhaalwedstrijd tegen DUNO op het programma.

Koploper DUNO heeft 6 punten voorsprong op de nummer 2 Hierden. Met twee wedstrijden minder gespeeld heeft DUNO een virtuele voorsprong van 12 punten. Dan moeten de twee wedstrijden die DUNO nog heeft in te halen wel gewonnen worden.

In Zeewolde is men de 4-0 nederlaag bij DUNO nog niet vergeten. DUNO was een paar klasse beter, scoorde na een kleine 40 minuten en liep in sneltreinvaart uit naar de 4-0. Het was aan egoïsme aan de kant van DUNO te danken dat het bij 4-0 bleef.

Inmiddels liggen de kaarten wel wat anders. DUNO blijkt toch niet de onaantastbare kampioen. Recent wisten Hierden en Unicum een gelijkspel uit het vuur te slepen. Terschuurse Boys is tot nu toe als enige van DUNO gewonnen deze competitie.

Voor Zeewolde is elke wedstrijd een ‘finale’. Verliezen is geen optie. Met nog 7 wedstrijden te spelen is de afstand tot de veilige 10e plek 10 punten. De afstand naar FC Horst op de 12e plek is door de winst tegen Blauw Geel gereduceerd tot 6. Winst op DUNO en dat zou een klein wonder zijn zou Zeewolde op 3 punten van de 12e plek brengen en dan is nacompetitie ineens weer in zicht.

De komende 3 wedstrijden zijn voor vv Zeewolde niet de makkelijkste. Eerst DUNO op bezoek op de Horst. Dan naar Hierden om vervolgens af te reizen naar OWIOS. Die wedstrijden niet verliezen betekent minimaal 3 en maximaal 9 punten. Meer dan een uitdaging.

Is Zeewolde in staat om de nacompetitie te halen ? Wedstrijden voor de beker hebben bewezen dat Zeewolde boven zichzelf kan uitstijgen als het om goede tegenstanders gaat. Vorig seizoen kwam vuurwerk en veel aanmoedigingen. Daar worden we als vereniging steeds beter in. Met dank aan de eigen tifosi. Sinds zaterdag is daar een echte mascotte bij gekomen die met de spelers en het team van de week het veld op komt. Wie zou er schuil gaan in dit pak ?

Zaterdag zijn heel veel teams vrij. Dat is best wel eens prettig een zaterdag niet voetballen. Een mooi affiche voor een klein twee uur vermaak. Spelers gaven na de wedstrijd tegen VVOG aan: zoveel mensen en aanmoedigingen dat geeft je een kick, daar ga je onbewust een stapje harder van lopen.

Vereniging zijn is niet alleen zelf trainen en wedstrijden spelen. Vereniging zijn dat doe je met elkaar. Je doet iets voor de club als vrijwilliger of je komt bij wedstrijden kijken om de spelers te steunen en aan te moedigen als we winnen en als we verliezen.

Normaal gesproken is vv Zeewolde kansloos tegen DUNO. Zij zijn favoriet. Zeewolde heeft niets te verliezen. Op naar de Horst. De wedstrijd begint om 15.00 en staat onder leiding van scheidsrechter Beldman.