Ongelukkig verlies VV Zeewolde bij Unicum

In een matige wedstrijd is Zeewolde er niet in geslaagd om een punt mee te nemen uit Lelystad. Een 1-0 achterstand werd nog goedgemaakt door een prachtige goal van Job Hoogedoorn. De 2-1 in de 84e minuut was Zeewolde teveel. Scheidsrechter Munster floot na 97 minuut voor het einde.
Zeewolde begon sterk en legde een aantal vloeiende aanvallen op de met kurk ingestrooide kunstgrasmat. Na de eerste 10 minuten kwam Unicum wat meer in de wedstrijd. Vooral de uitblinkende linksback trok regelmatig op avontuur en maakt het de verdediging van Zeewolde knap lastig.
De beste kans was in de 26e minuut voor Tim Nagtegaal die zijn schot gepareerd zag door Sander v.d. Kleij. In de door Denislon Ramazan terug gebrachte voorzet was Job Hoogedoorn nog dicht bij de 1-1. Zijn kopbal ging net naast.

Zeewolde wist zich niet goed raad met de hoekschop variant die Unicum had bedacht. Bij de 3e keer was het raak. Youssof Tokhi kroop voor zijn tegenstander en hoefde de bal maar van richting te veranderen om de 1-0 aan te tekenen.
De tweede helft probeerde Unicum de 2-0 te maken. Zeewolde gaf heel weinig weg en kwam nauwelijks in gevaar. Aan de andere kant was er ook geen vuiltje aan de lucht voor Sander v.d. Kleij en zijn verdediging. Toch wist Zeewolde op gelijke hoogte te komen. Job Hoogedoorn kreeg in de 53e minuut de bal goed mee en wist met een fraai geplaatst schot de keeper van Unicum kansloos.
Vanaf dat moment was Zeewolde de beter voetballende ploeg. Dit leverde niet meer dan enkele mogelijkheden op. Yasin Karpuz kwam in de 75e minuut Joram Blaauw vervangen om meer druk in de 16 meter van Unicum te krijgen. Dit lukte slechts sporadisch en Unicum gebruikte de snelheid op de flanken voor de counter.
Uiteindelijk werd een serie fouten bij Zeewolde afgestraft door Unicum. Een ingooi ‘de verkeerde kant op’ was de aanleiding, een verkeerde terugspeelbal het vervolg, niet wegwerken de 3e stap in het foutenfestival. Voor Neville Brown een buitenkans om de bal snoeihard praktisch in het midden van het doel vlak onder de lat te schieten. Zeewolde weer op achterstand met nog 7 minuten op het scorebord.
Uiteindelijk duurde het tot 7 minuten in blessuretijd voor scheidsrechter Munster voor het einde floot. Valk voor het eindsignaal kreeg Zeewolde nog een mogelijkheid uit een vrije trap op het randje van de 16 meter. Reinier Joustra zag de bal uit zijn vrije trap ruim over het doel verdwijnen.
Waar Zeewolde zeker een gelijkspel verdiende was het Unicum dat aan het langste eind trok. Omdat Lelystad verrassend won van Terschuurs Boys is de achterstand van Zeewolde op de nacompetitie-plaatsen nu 4 punten. De veilige 10 plaats is inmiddels 8 punten weg.
Zaterdag 5 december mag Zeewolde het opnieuw proberen. Tegenstander op de Horst is het dolende Veensche Boys dat vorig seizoen op een haar na promotie miste en het nu moet doen met plek 9 op de ranglijst.
Spelers Zeewolde:
Romero Butz, Denilson Ramazan, Jeffrey Bras, Lucas Pelgrum, Hessel Korthuis, Pino Wouters, Reinier Joustra, Roan Fokker, Joram Blaauw (75. Yasin Karpuz), Job Hoogedoorn, Tim Nagtegaal.