Onnodig verlies Zeewolde 1 in Lunteren

Twee verdedigende fouten in de eerste helft waren genoeg voor Lunteren om de volle winst binnen te halen. Zeewolde deed in de tweede helft nog alles aan om op gelijke hoogte te komen. Een doelpunt van Reinier Joustra die op goede plaats stond na een misser van de doelman van Lunteren, maakte het nog even spannen. Lunteren kreeg de beste kans op een doelpunt. Oog en oog met Romero Butz werd de bal niet tussen de palen maar naast geschoten.
Zeewolde begon fel aan de wedstrijd. Zette Lunteren onder druk en creëerde direct 2 mogelijkheden. Dit was echter van korte duur. Jeffrey Bras die vorige week nog de gevierde man was met zijn 2-2 tegen FC Horst, was deze wedstrijd de schlemiel. Een totaal verkeerd geraakte bal, belandde bij Mark Drijver die een vrije doortocht had naar het doel van Zeewolde. De doelman twijfelde met uitkomen waardoor het een koud kunstje was om de 1-0 aan te tekenen.
Na het doelpunt was geen sprake meer van druk van Zeewolde. Alle goede bedoelingen, inzet en passie leken weg te zijn. Lunteren bakte er ook niet veel van. Een hele rommelige 1e helft was het gevolgd. De ploegen hielden elkaar wat fouten betreft aardig in evenwicht.

Lunteren was nog de meest effectieve ploeg in het creëren van mogelijkheden. Lajos Scholtens stuurde in de 37e minuut met een mooie sleepbeweging twee verdedigers het bos in en dacht vrij op het doel te kunnen schieten. Ewout Wijnbergen trapte de bal nog net van zijn schoen weg.
Dezelfde Lajos Scholtens maakte in de 40e minuut gebruik van het tweede ongelukkige moment van Jeffrey Bras. Opnieuw lag de weg naar het doel van Zeewolde open. Deze keer werd de bal fraai en hard in de korte hoek geschoten.
Na de thee zette Zeewolde alles op alles om de achterstand ongedaan te maken. Pino Wouters was in de kleedkamer achtergebleven. Job Hoogedoorn nam zijn positie in de spits over terwijl invaller Tim Nagtegaal op het middenveld ging spelen. Achterin speelde Zeewolde 1 op 1 waardoor meer grip op het middenveld ontstond. Uiteraard houdt een dergelijke speelwijze risico’s in. Hessel Korthuis moest in de 47e minuut al ingrijpen om de 3-0 te voorkomen.
In de 60e minuut manoeuvreerde Denilson Ramazan zichzelf in een goede schietpositie maar produceerde vanaf randje 16 meter slecht een rollertje. Reinier Joustra schoot 5 minuut later een door de keeper weg gebokste bal uit een lastige hoek over.
Lunteren bracht Rick Degenaar in de ploeg. Deze zorgde direct voor gevaar met een aantal slimme passes. Toch was het Zeewolde dat de 2-1 maakte. Een lange bal van de ingevallen Joram Blaauw, bereikte Ewout Wijnbergen niet, maar doelman Berendse schrok zo van de aanwezigheid van Wijnbergen dat hij volledig mis tastte en het voor Reinier Joustra, die slim meegelopen was, een koud kunstje was om de 2-1 te scoren.
Lunteren vergat in de 83e minuut om de wedstrijd op slot te gooien. Nu werd een vrije kans alleen voor de keeper niet in maar naast het doel geschoten. Hierdoor bleef het nog spannend tot in de 3e minuut van de blessuretijd toen scheidsrechter …. voor het einde floot.
De druiven waren zuur voor Zeewolde dat na 6 wedstrijden nog maar 4 punten heeft verzameld.

Zaterdag ontvangt Zeewolde Vios Vaassen op de Horst. VIOS heeft net als Zeewolde niet bepaald een droomstart. Beide ploegen zullen gebrand zijn om niet nog meer schade op te roepen. Saillant detail: VIOS en Zeewolde ontmoeten elkaar twee zaterdagen achter elkaar. Na de wedstrijd op de Horst spelen de ploegen voor de beker in Vaassen.