Overwinning op Otterlo brengt Zeewolde op de 4e plaats

Een goede eerste helft en een wat mindere tweede helft leverde Zeewolde een 3-1 overwinning op. In de eerste helft was Zeewolde voortdurend de bovenliggende partij. Otterlo kwam de hele helft niet verder dan een bal voorlangs en een nogal ruim overgeschoten vrije trap.

Zeewolde creëerde regelmatig mogelijkheden maar zag in de laatste fase van de aanval de bal regelmatig bij de tegenstander belanden. Het duurde tot de 24e minuut voor Zeewolde het surplus aan mogelijkheden wist te verzilveren. Ali Akachar gaf de bal niet al te best voor op Jan Struijk, die kans zag de bal te controleren, in één beweging zijn tegenstander kwijt te raken en het net te vinden: 1-0. De strijd werd vervolgens op het middenveld uitgevochten waar Rutger de Vries in de 34e minuut volgens scheidsrechter Jansen in de fout ging en geel incasseerde. Het mocht de pret niet drukken. Zeewolde ging gewoon door met heel aardig voetbal gecombineerd met een niet aflatende werklust. Met name de 19 jarige Niels van Moolenbroek liep zich echt uit de naad om het Otterlo in de opbouw zo moeilijk mogelijk te maken. Rendement volgde in de 39e minuut. Ruben Stoelhorst werd weggestuurd door Jan Struijk. Zijn voorzet schoot ongeveer iedereen voorbij behalve aan Ramon Chaigneau die beheerst de 2-0 op het scorebord zette.

Otterlo probeerde na rust de bakens te verzetten en kwam veel vaker dan in de eerste helft in de buurt van Romero Butz. In de 48e minuut ging de bal net naast, in de 53e minuut wist de doelman een schot van 25 meter tot hoekschop te verwerken. Zeewolde zette er niet al te veel tegenover. Met het inbrengen van Hessel Korthuis voor Jasper van Scherrenburg en Melvin Cooker voor Ruben Stoelhorst probeerde Zeewolde het initiatief weer terug te krijgen. Dat leek te lukken. Zeewolde kwam weer dreigend voor het doel van Otterlo. Aan de andere kant kwam Otterlo zomaar op 2-1. Een mooie aanval werd knap afgerond: 2-1. Lang kon met er bij Otterlo niet van genieten. Vanaf de aftrap kwam de bal bij Ali Akachar, die de bal perfect neerlegde bij Jan Struijk die minstens zo fraai afdrukte: 3-1. Otterlo probeerde nog iets terug te doen maar verder dan een vrije trap net over het doel van Romero Butz kwamen de bezoekers niet. Zeewolde was nog een aantal keren dicht bij de 4-1. Zover kwam het niet. Zeewolde eindigde uiteindelijk de wedstrijd met 10 man door het uitvallen van Ali Akachar. Het leverde de ploeg geen schade op. De verdiende winst ging naar Zeewolde.

Langs de lijn werden de verrichtingen in Ede tussen Blauw Geel en Stroe nauwlettend gevolgd. Blauw Geel leek niet verder te komen dan een 1-1 gelijkspel tegen Stroe. In de 90e minuut slaagde de mannen uit Ede daar als nog in. Geen periodetitel voor Zeewolde. Wel wist Zeewolde door de overwinning op te klimmen naar de 4e plaats. Nog steeds met 6 punten achterstand op koploper Blauw Geel en met een achterstand van 3 punten op nummer 2 en 3, Zwart Wit en VVOP. Volgende week de derby tegen Zwart Wit dat met 1-0 wist te winnen van Terschuurse Boys.

Spelers vv Zeewolde:
Romero Butz, Ramon Chaigneau, Mauritzio Sleurink, Reinier Joustra, Jasper van Scherrenburg (60. Hessel Korthuis), Niels van Moolenbroek (85. Wouter Neederkoorn), Rutger de Vries, Denilcon Ramazan, Jan Struijk, Ali Akachar, Ruben Stoelhorst (63. Melvin Cooker).

Karakterstieken:
24’ 1-0 Jan Struijk (Ali Akachar)
39’ 2-0 Ramon Chaigneau (Ruben Stoelhorst)
67’ 2-1 Dries Hazeleger
68’ 3-1 Jan Struijk (Ali Akachar)

Meer in deze categorie: « Zevenklapper in Teuge

Spelersklassement