Polderderby in Biddinghuizen

Als rode lantaarndrager gaat vv Zeewolde op bezoek bij BAS in Biddinghuizen. Op welke positie vinden we vv Zeewolde terug naar de wedstrijd.

Na de buitengewoon teleurstellende nederlaag bij Stroe vorige week is vv Zeewolde op de laatste plaats in de 3e klasse beland. Dat is een positie die zelfs de pessimisten onder de volgers van Zeewolde niet hadden verwacht. Helaas liegen de feiten niet. Zeewolde bezet de laatste plaats met 8 punten en heeft door het incasseren van 4 treffers bij Stroe het doelsaldo zien verslechteren tot min 5.

Nog twee wedstrijden te gaan tot aan de winterstop en dan zit de helft van de competitie erop. BAS is de eerst volgende tegenstander in Biddinghuizen en de 10e december is Rood Wit de tegenstander op de Horst. Hoe gaat Zeewolde de strijd met BAS aan ? De mannen uit Biddinghuizen met Stefan Tolhoek, oud speler van Zeewolde, als één van de steunpilaren staan op de 9e plaats met 15 punten. De onderlinge resultaten tussen BAS en Zeewolde zijn zeer in het voordeel van BAS. Zo lang de uitslagen worden bijgehouden heeft Zeewolde niet gewonnen in Biddinghuizen.

Afgelopen dinsdag speelde Zeewolde een oefenwedstrijd tegen Jong Almere City. In die wedstrijd experimenteerde Mathieu van Heijningen en staf met verschillende spelstijlen de werden uitgevoerd door een grote groep spelers. De lessen van die oefenwedstrijd zullen ongetwijfeld hun weerslag krijgen in het strijdplan voor de wedstrijd tegen BAS.

Voor Zeewolde is BAS altijd een lastige tegenstander. Of Zeewolde nu beter speelt, de betere spelers heeft, mindere spelers of wat dan ook, Zeewolde trekt zeker in Biddinghuizen bijna altijd aan het kortste eind. Dat is niet erg bemoedigend voor een bezoek aan de medebewoners van Flevoland als je de wil hebt om de laatste plaats over te doen aan Rood Wit of EFC die zaterdag elkaar treffen.

BAS zag in de vorige competitie-ronde kans om TOV op 0-0 te houden. Daardoor kon Batavia langzij komen bij TOV en op doelsaldo de ploeg uit Baarn passeren. De laatste thuiswedstrijd op 12 november werd met 1-0 gewonnen van Stroe. Kortom Bas is een taaie tegenstander die het iedere ploeg lastig kan maken, zeker als die ploeg niet zo gemakkelijk doelpunten maakt. Zeewolde is inmiddels de minst productieve ploeg in deze klasse.

Wat staat Zeewolde te doen. Alles op de aanval speelt BAS in de kaart. Zorgvuldig verdedigen en geen kansen weggeven, laat staan een doelpunt tegenkrijgen is misschien wel het devies. Dan moet die tegentreffer ook echt niet vallen. BAS zal het accent op de verdediging leggen. Dat ligt de ploeg goed en daer worden ook de beste resultaten mee gehaald. De ploeg uit Biddinghuizen zal proberen Zeewolde uit de tent te lokken en dan toe te slaan. Aan Zeewolde om het hoofd koel te houden.

Zaterdag 3 december begint de wedstrijd om 14.30 en staat onder leiding van scheidsrechter Huisman.

Sportpark de Schelp, Sportlaan 3 te Biddinghuizen is de loctie.

Voor degene die niet bij de wedstrijd aanwezig kunnen zijn en wel beschikken over een smartphone met Twitter, is de wedstrijd toch te volgen.