VV Zeewolde

Strafschoppen beslissen de wedstrijd tussen VIOS Vaassen en Zeewolde.

Tijdens de wedstrijd kregen beide ploegen een strafschop die zorgde voor de 1-1 stand na 90 minuten. Zeewolde nam de strafschoppen beter dan Vios Vaassen. Hein Kort, Hessel Korthuis en Reinier Joustra scoorden. Romero Butz stopte drie strafschoppen van VIOS Vaassen. Zeewolde door in de beker.

Vanuit Zeewolde was een heuse supportersbus afgereisd naar Vaassen. De geplande sfeeractie en tromgeroffel bleef achterwegen uit respect voor een overleden lid van de thuisclub. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen.

VIOS was de eerste helft de beter voetballende ploeg. Dat leverde regelmatig gevaar op voor het doel van Romero Butz. Zeewolde probeerde het surplus van VIOS Vaassen te compenseren met strijdlust. Dat leverde niet alleen irritatie bij VIOS Vaassen maar ook de beste kansen voor Zeewolde op.

Doelman Batin Selcuk van VIOS wist knap zijn doel schoon te houden. vv Zeewolde gaf de moed niet op en kreeg in de 32e minuut een strafschop wegens. Specialist Reinier Joustra schoot onberispelijk raak. Vlak voor rust kwam VIOS op gelijke hoogte. Een vrije trap van rechts leidde tot een duel bij de 2e paal. Scheidsrechter Donk zag in het luchtduel een overtreding en een strafschop. Dit keer was het de beurt aan Richard van Beek van VIOS om de bal onberispelijk binnen te schieten: 1-1.

In de 2e helft begonnen Jesse Oving en Hein Kort voor Pepijn Pelgrum en Ewout Wijnbergen. Beide ploegen speelden om te winnen. Verrassend genoeg had vv Zeewolde wederom de beste kansen. Gescoord werd er niet. Ook niet uit een aantal hoekschoppen op rij vlak voor tijd. Scheidsrechter Donk voelde zich gedurende de wedstrijd genoodzaakt maar liefst 7 gele kaarten te trekken. Lucas Pelgrum was 2x de boosdoener in de ogen van de scheidsrechter en mocht in blessuretijd vertrekken.

Beide ploegen maakten zich vervolgens klaar voor de strafschoppenserie. Beide doelmannen stopten de eerste strafschop, waarna VIOS Vaassen uitliep tot 2-0. Namens Zeewolde scoorden vervolgens Hein Kort, Hessel Korthuis en Reinier Joustra. Romero Butz zag kans de resterende twee strafschoppen van VIOS te keren. Dat leverde “wns” op. In gewoon Nederlands “winst na strafschoppen”. De spelers van Zeewolde bedankten de meegereisde aanhang en vierde een klein feestje. Zo gaat Zeewolde voor het eerst in de historie door naar de 2e KO ronde in de beker. Een opsteker voor de nummer 13 uit de 2e klasse G. Zaterdag gaat de ploeg voor de competitie op bezoek bij Blauw Geel in Ede. De plaatsing voor de volgende ronde van de beker zal zeker als winst worden meegenomen in de voorbereiding naar de volgende competitie-ronde.

Behalve de unieke plaatsing voor de volgende ronde van de beker was het ook de wedstrijd van de broers Kort. Voor het eerst in de geschiedenis speelden de broers Hein en Evert samen in het 1e elftal van vv Zeewolde. Daar was nog wel even geduld voor nodig. Hein Kort kwam pas na rust in het veld voor Pepijn Pelgrum.

Spelers Zeewolde:
Romero Butz, Denilson Ramazan, Hessel Korthuis, Evert Kort, Ewout Wijnbergen (46. Jesse Oving), Pino Wouters, Lucas Pelgrum, Reinier Joustra, Pepijn Pelgrum (46. Hein Kort), Tim Nagtegaal (64. Max Schimmel), Job Hoogedoorn.

Gele kaarten
Reinier Joustra, Ewout Wijnbergen, Pino Wouters, Lucas Pelgrum (2x)

Boy Nuesink, Mucahid Kilic

Hoofdsponsor VV Zeewolde

Logo sportiquee

Onze sponsoren