Voorbeschouwing vv Zeewolde - Lunteren

Lunteren heeft in 2016 nog geen punt verspeeld. Hierden, VIOS en Veensche Boys waren de slachtoffers. Niet de minste tegenstanders dus.

Zeewolde heeft een aardig trackrecord tegen Lunteren als het om thuiswedstrijden gaat. De laatste competitiewedstrijd werd gewonnen. In nacompetitieverband speelden de ploegen 1-1.

Zaterdag 5 maart Zeewolde – Lunteren

Na een weekend zonder competitieverplichtingen ontvangt Zeewolde de ploeg uit Lunteren. De uitwedstrijd ging met 2-1 verloren.

Deze keer komt Lunteren als zwaar favoriet naar Zeewolde. Voor Zeewolde de uitdaging om net zo compact en geconcentreerd te voetballen als tegen VVOG voor de beker een paar weken eerder. Tegen FC Horst gaf de ploeg na een voorsprong teveel ruimte weg en werd het uiteindelijk een 3-2 nederlaag.

Het is te hopen dat alle basisspelers weer fit zijn voor de wedstrijd tegen Lunteren. Het is echt alle hens aan dek in de jacht op plaats 12 die recht geeft op nacompetitie. Terschuurse Boys is de eerste ploeg die in zicht komt met 7 punten meer dan Zeewolde. Weliswaar heeft Zeewolde een wedstrijd minder gespeeld maar dat is tegen koploper DUNO en (bijna) niemand verwacht dat Zeewolde daar wel 1 of meer punten tegen kan behalen.

Het wordt een boeiende inhaalrace met nog 10 wedstrijden te spelen. Dat zijn nog steeds 30 punten. Zeewolde zal daar minimaal 16 punten uit moeten halen en dat zou al een hele prestatie zijn. Het moet dan ook wel een beetje meezitten.

Aan de toeschouwers en in het bijzonder de supportersvereniging zal het niet liggen. Zij zullen ongetwijfeld ook de 5e maart weer voor volop sfeer zorgen rond het veld.

De wedstrijd op de Horst begint zoals gebruikelijk om 15.00. De toegang is gratis en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter F. Assink die eerder de wedstrijd Lelystad – vv Zeewolde floot. De belangrijkste momenten zijn te volgen via Twitter.