Zeewolde JO11-6 kampioen najaarscompetitie

De JO11-6 van VV Zeewolde vierde afgelopen zaterdag het kampioenschap van de najaarscompetitie. Na tien wedstrijden stond de ploeg strak bovenaan: negen keer gewonnen en een doelsaldo van +59. Helaas lukte het niet het seizoen in stijl af te sluiten: de drie punten van de laatste wedstrijd tegen Unicum bleven achter in Lelystad. Dat mocht de pret niet drukken, want bij terugkeer in Zeewolde werd het team onthaald op heerlijke friet en limonade. Het gesmak werd alleen overstemd door het nummer We Are The Champions, dat door de boxen schalde.

Sinds het begin van de competitie in september heeft het team grote stappen gemaakt in de ontwikkeling. Zo lukt het inmiddels goed om samen doelgericht te spelen, waar het spel eerder vaak gericht was op het individu. Het mooie combinatiespel was de motor van de doelpuntenmachine. Ook maakte de ploeg het verschil door de gehele wedstrijd dezelfde inzet te kunnen tonen. Meerdere malen werd de overwinning daardoor tegen het einde van de wedstrijd alsnog veiliggesteld.

Na de winterstop promoveert de gemengde ploeg naar de derde klasse. De hogere weerstand zal opnieuw een impuls betekenen voor het team, dat voor het grootste deel al enkele jaren bij elkaar is.
Naast het leveren van het maximaal haalbare is het hebben van veel plezier het voornaamste doel.

Op de foto van links naar rechts: Daan, Bram, Thomas, Thomas, Yaïsa, Zelmai, Bram, Riley, Wesley, Shenouda en Tess.