VV Zeewolde

Zeewolde maatje te groot voor Rood-Wit

De eerste wedstrijd van het seizoen 2021-2022 is geeindigd in een relatief eenvoudige overwinning op Rood-Wit

Volgens de Barneveldse Courant was vv Zeewolde een maatje te groot voor Rood-Wit Die conclusie klopte over de gehele wedstrijd gerekend wel. Toch overtuigde het team van Peter Epe nog niet in de mate die vooraf werd gedacht. Zeewolde startte in de sterkst gedachte opstelling en kreeg direct te maken met een fanatiek jagend Rood-Wit dat snel de voorwaartsen zocht en het 1e kwartier zelfs een paar keer gevaarlijk in de buurt van Martin van Barneveld kwam. Zeewolde kwam in het eerste kwartier niet verder dan twee kopballen van spits Reinier Joustra in de richting van het doel van keeper Joris ten Bolscher. 

Na een kwartier nam Zeewolde het heft in handen en begonnen de combinaties wat beter te lopen. De eerste echte kans in de 21e minuut,  van Denilcon Ramazan, eindigde nog in de handen van de doelman. In de 25e minuut liet Joy Schoonhoven even iets van zijn uitzonderlijke talent zien met een schitterende assist op Reinier Joustra die oog in oog met de doelman koel bleef en de 0-1 liet aantekenen. 

Na 30 minuten was het 0-2. Een vrije trap van Reinier Joustra werd bij de 1e paal binnen gewerkt door Ronald Hoek. Rood-Wit gaf niet op en was in de 34e minuut dichtbij de 1-2, maar het schot van Tanno Liemburg ging over. 

Na rust zakte de wedstrijd ver weg. Zeewolde drong niet aan en speelde de bal enigszins plichtmatig rond. Zo af en toe werd een opening gezocht in de stevige verdediging van Rood-Wit. Behalve een schot van Reinier Joustra in de 55e minuut werd het zelden echt gevaarlijk. Of het moest zijn in de 65e minuut. Scheidsrechter Teunissen weigerde Zeewolde een strafschop te geven waarbij toch echt sprake leek van het spelen van "man en bal".

Rood-Wit bleef het met lange ballen proberen en dan kan er altijd wel eens iets mis gaan. Rood-Wit kon er niet van profiteren. Ook een opgelegde kans voor Bram van Meerveld na vermeend buitenspel was niet aan Rood-Wit besteed: de bal belandde op de paal. 

Het sein voor Rood-Wit om wat meer risico te nemen en dat liep niet goed af. In de 86e minuut werd de wedstrijd echt beslist. Joy Schoonhoven stond verdacht vrij maar mocht door en legde de bal panklaar voor invaller Niels van Moolenbroek die de 0-3 binnen schoot. 

In de 88e minuut misschien wel de mooiste aanval van Zeewolde. Een fraaie combinatie tussen vier spelers kon net niet worden binnengewerkt. Uiteindelijk een verdiende overwinning voor Zeewolde tegen een moedig strijdend Rood-Wit. 

Op 2 oktober de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Terschuurse Boys. Een tegenstander die net als Rood-Wit altijd strijdlust aan de dag legt. In de eerste ronde werd gelijk gespeeld tegen AGOVV. Op de Horst en in Terschuur zijn het altijd interessante wedstrijden en veelal gelijkopgaande duels. Sinds het seizoen 2012/2013 heeft Zeewolde in de competitie thuis niet meer van Terschuurs Boys gewonnen. Tijd om die statistiek te doorbreken 

Spelers:

Martin van Barneveld, Mauritzio Sleurink, Ronald Hoek, Alexander Sijtsma, Soufinae Bouasissaoui (61. Julian de Roder), Lucas Pelgrum, Denilcon Ramazan,Joy Schoonhoven, Tom de Boerdere, Reinier Joustra, Jan Struijk (61. Niels van Moolenbroek).

Rutger de Vries, Ramon Chaigneau, Nick Redegeld en Chris Siepel bleven de hele wedstrijd op de bank. 

Onze sponsoren