Zeewolde ontsnapt aan nederlaag tegen FC Horst

Dankzij een treffer in blessuretijd van Jeffrey Bras, hield vv Zeewolde een punt over aan het duel met FC Horst. Tot aan de 80e minuut speelde Zeewolde een kansloze wedstrijd. Met veel strijdlust en opportunisme wisten de polderbewoners toch terug te komen tot 2-2.

Onder een fraai najaarszonnetje, een blauw - wit rookgordijn en met een flinke publieke belangstelling trapte FC Horst af. De mannen uit Horst lieten op de Horst in Zeewolde direct merken dat ze niet voor een punt waren gekomen. Dit resulteerde in de 1e minuut al in een hoekschop en in de 3e minuut in een doelpunt van Roy Kok die van ongeveer 20 meter vrij mocht uithalen.

Voor FC Horst was de 0-1 duidelijk niet genoeg. Men ging op jacht naar de 0-2. De 0-2 liet niet lang op zich wachten. In de 14e minuut scoorde Ouanis Akachar het doelpunt. Een grote nederlaag lag in het verschiet.
Middenvelder Roan Fokker: ‘Enorm slordig zoals we zijn gestart. Afspraken werden niet nagekomen, elk duel ging verloren’.
Na de 0-2 nam FC Horst gas terug en kreeg Zeewolde langzaam iets meer kans om de bal in bezit te houden. De eerste duels werden gewonnen en af en toe was er iets van een combinatie te zien. Aan de kant van Zeewolde was rechtsachter Denilson Ramazan de gevaarlijkste man zonder echt tot kansen te komen. Roan Fokker was zelfs dicht bij een doelpunt uit één van de schaarse mogelijkheden. Een combinatie met Hein Kort eindigde met een te zacht schot in de handen van Valentijn Wellenberg die de eerste helft niet veel meer te doen kreeg dan de bal weer in het spel te brengen.
FC Horst bleef gevaarlijk en was in 43e minuut dicht bij de 0-3. Romero Butz kon de bal nog net met zijn vingertoppen van richting veranderen. De paal deed de rest. Stand bij rust 0-2.
Roan Fokker: ‘In de rust hebben we tegen elkaar gezegd dat het echt beter moest. Anders komen we in degradatievoetbal terecht en dat willen we niet’.
Na rust stak vv Zeewolde duidelijk meer energie in de strijd. Duels werden gewonnen en in ieder geval optisch was er meer evenwicht in de strijd. Kansen voor Zeewolde leverde het niet op. Mogelijkheden voor FC Horst wel, maar de echte scherpte van het eerste kwartier was weg. Niet onlogisch na de energie die FC Horst in de eerste helft had gestoken en de grotere weerstand van vv Zeewolde in de 2e helft.
In de 61e minuut kwamen Romero Butz en Aderson Lima met elkaar in botsing. Scheidsrechter Besselsen zag het als ongelukkige botsing. De gevolgen leken ernstig vooral voor keeper Romero Butz. Gelukkig konden beide spelers na langdurige verzorging verder.
In de 69e minuut kwamen Pepijn Pelgrum en Joram Blaauw in het veld voor Pino Wouters en Hein Kort. Ewout Wijnbergen verhuisde naar de spits om met zijn lengte voor meer gevaar te zorgen voor het doel van FC Horst. Eerder was Tim Nagtegaal in het veld gekomen voor Job Hoogedoorn. Ook FC Horst wisselde twee keer om verse bloed in de ploeg te krijgen.
De beste kans was in het vervolg voor FC Horst. Een half afgeslagen hoekschop in de 77e minuut kon weer op het doel van Romer Butz geschoten. Hessel Korthuis redde op de lijn.
Waar bijna niemand aan de kant van Zeewolde nog op rekende gebeurde toch. Zeewolde scoorde de aansluitingstreffer. Joram Blaauw nam een vrije trap, Jeffrey Bras verlengde de bal tot bij Lucas Pelgrum die met een knappe kopbal de bal achter Valentijn Wellenberg plaatste. Zo kwam Zeewolde onverwachts in de 83e minuut op 1-2.
De 1-2 ontsloot nog een extra vaatje energie bij Zeewolde. Alle schroom werd afgeworpen. De laatste minuten werden vol opportunisme ingezet. Zeewolde schoof een verdediger door. Dat leverde uiteraard risico’s op voor uitvallen van FC Horst, die in de 87e minuut een vrije kop kans op 1-3 over zagen gaan. Zeewolde was in de 89e minuut dichtbij de 2-2. Lucas Pelgrum kopte de bal panklaar voor zijn broer Pepijn Pelgrum die de bal snoeihard in het doel leek te schieten. De bal ging echter voorlangs. Nadat Denilson Ramazan uit een afgeslagen aanval in het zijnet schoot, leken de kansen op een punt echt verkeken.
De formatie van Gert Visscher dacht daar anders over en bleef met volle overgave en risico aanvallen. Zelfs keeper Romero Butz verbleef geruime tijd op de helft van FC Horst. Uiteindelijk gebeurde het voor bijna onmogelijk gehouden alsnog. Zeewolde kwam op 2-2. Ruim in blessuretijd reageerde Jeffrey Bras veel beter op een trap van achteruit van Joram Blaauw dan de verdedigers van FC Horst en kopte Zeewolde naar de 2-2. Zeewolde vierde het bijna als een kampioenschap.
Scheidsrechter Besselsen die een lastige wedstrijd floot, maakte er na circa 6 minuten blessuretijd een einde aan. FC Horst achterlatend met een kater. De gevoelens bij Zeewolde werden verwoord door Roan Fokker: ‘We hebben de 2e helft veel beter gespeeld dan de eerste, FC Horst geloofde het wel. Uiteindelijk hebben we met lef de laatste 10 minuten gespeeld en daar een punt mee gehaald. Ik ben blij met het punt, maar niet tevreden over de manier waarop we zijn begonnen’.
Zaterdag 10 oktober gaat Zeewolde op bezoek bij Lunteren. Een ploeg die bij Hierden en Veensche Boys pas in de laatste minuten het onderspit moest delven. Een niet te onderschatte tegenstander.
Ook al werd een punt gewonnen, Zeewolde blijft 13e op de ranglijst met 4 punten. Blauw Geel en Unicum hebben hetzelfde aantal punten alleen een beter doelsaldo. VIOS met 5, Lunteren en Lelystad met 6 punten staan nog in het directe bereik.

Spelers Zeewolde
Romero Butz, Denilson Ramazan, Jeffrey Bras, Hessel Korthuis, Ewout Wijnbergen, Roan Fokker, Reinier Joustra, Lucas Pelgrum, Job Hoogedoorn (56. Tim Nagtegaal), Pino Wouters (69. Joram Blaauw), Hein Kort (69. Pepijn Pelgrum).