Zeewolde verliest ouverture competitie van Terschuurse Boys

De eerste wedstrijd voor de competitie is voor Zeewolde teleurstellend afgelopen. Na een vroege goal van Terschuurse Boys werd er alles aan gedaan om de gelijkmaker te produceren. Dankzij goed keeperswerk van Willem Liefling en wat hulp op de doellijn bleef de stand 0-1.

Na een minuut stilte voor lid van verdienste en trouw support van het 1e elftal Joop Poelhekke die begin augustus overleed, trapte Zeewolde af. Terschuurse Boys nam direct het initiatief. In de 4e minuut passeerde Jaron Ruitenbeek gemakkelijk Joram Blaauw en produceerde een prima voorzet op Maarten Spanjaart. Die schoot de bal gehaast en ver naast. Dit bleek slechts een slechte generale repetitie. Een minuut later was het weer Jaron Ruitenbeek die deze keer Jeffrey Bras te snel af was. De voorzet die volgde werd nu feilloos binnengeschoten door Rob Porte die wel heel erg vrij stond.
Zeewolde probeerde grip op het spel te krijgen daarin voortdurende gestoord door het jagen van de spelers van Terschuurses Boys. Het lukte Zeewolde dan ook maar moeizaam om een goede aanval op te zetten. Was Zeewolde een keer in de buurt van het doel van Terschuurse Boys dan waren de uitvallen die volgde vaak gevaarlijker dan de aanval van Zeewolde zelf.
Pas in de 17e minuut viel de eerste mogelijkheid voor Zeewolde te noteren. Denilson Ramazan haalde de achterlijn en gaf een voorzet die goed gepakt werd door keeper Willem Liefling. De volgende mogelijkheid mocht echt een kans heten. In de 27e minuut gaf Merijn Ebbing de bal voor op Job Hoogedoorn die zijn schot zag geblokt door de keeper. Reinier Joustra probeerde de wegspringende bal in het doel te werken maar zag de bal over gaan. Dit was wel de opmaat voor meer mogelijkheden van Zeewolde. In de 35e minuut incasseerde Maarten Spanjaart een gele kaart na een overtreding op Denilson Ramazan. Hetzelfde lot onderging Joram Blaauw in de 37e minuut en nog wel in het strafschopgebied van de tegenstander. In de 41e minuut krijgt Hein Kort een prima schotkans. Keeper Willem Liefling redit in een reflex. Op de rand van rust worstelt Job Hoogedoorn zich langs 3 tegenstanders. Zijn pass op Hein Kort leidt tot een overtreding op de rand van het strafschopgebied recht voor het doel. Reinier Joustra neemt de vrij trap. Keeper Liefling heeft het schot niet onder controle en Hein Kort schiet de bal precies op een tegenstander die zijn doelman te hulp is geschoten. Terschuurse Boys gaat opgelucht rusten.
Na rust kan of wil Terschuurse Boys het afjagen niet meer volhouden. Men zakte verder in en speelt heel compact. Rudy Overeem is het vaste aanspeelpunt voorin. Hessel Korthuis houdt samen met Jeffrey Bras de schade beperkt. Het levert Korthuis de verkiezing man-of-the-match op.
Zeewolde probeert het wel, maar de hechte verdediging van Terschuurse Boys geeft geen krimp. Hans van Essen valt uit met een blessure en wordt vervangen door Arjan Janse. Job Hoogedoorn loopt tegen een gele kaart op na een wat al te enthousiaste charge op zijn tegenstander. Inmiddels is Merijn Ebbing vervangen door Pepijn Pelgrum waardoor Denilson Ramazan de positie van Merijn Ebbing inneemt in de achterste lijn. Over het spel valt niet veel te melden. In de 75e minuut ongeveer het laatste wapenfeit van Terschuurse Boys in aanvallend opzicht. Rudy Overeem kapt zijn tegenstander uit en schiet snoeihard een metertje over de kruising.
Zeewolde neemt risico’s en brengt een aanvaller, Tim Nagtegaal voor een verdediger Joram Blaauw. De druk wordt opgevoerd zonder dat dit tot noemenswaardige kansen leidt. Die kans komt er uiteindelijk toch. In blessuretijd is het keeper Romero Butz die halverwege de helft van Zeewolde de bal diep geeft. Een hoofd van Terschuurse Boys brengt de bal bij Hein Kort die met een acrobatische actie de bal in de richting van het doel probeert te krijgen. Het schot gaat wel in de richting. Helaas voor Zeewolde ook naast. In de allerlaatste seconden van de blessuretijd gaat zelfs keeper Romero Butz mee naar voren. De afgeslagen hoekschop wordt opgevangen door Zeewolde. Voor de aanval opnieuw kan worden opgezet, besluit de uitstekend leidende scheidsrechter O’Neil voor het einde te fluiten.
Terschuurse Boys blij met de overwinning. Zeewolde zeer teleurgesteld . Een gelijkspel had de krachtsverhouding in het veld beter weergegeven.
Volgende week gaat Zeewolde op bezoek bij VVOP. Bij OWIOS verloor de ploeg uit Voorthuizen met 4-1 na een 0-1 voorsprong en een rode kaart voor OWIOS. De mannen van VVOP zullen er alles aan doen om dat tegen Zeewolde goed te maken. VVOP is altijd een lastige ploeg voor Zeewolde. Een uitdaging om de eerste punten te pakken.
Spelers Zeewolde:
Doel: Romero Butz
Verdediging: Merijn Ebbing (56. Pepijn Pelgrum), Hessel Korthuis, Jeffrey Bras, Joram Blaauw (75. Tim Nagtegaal)
Middenveld: Roan Fokker, Reinier Joustra, Lucas Pelgrum
Aanval: Denilson Ramazan, Job Hoogedoorn, Hein Kort