VV Zeewolde

Zevenklapper in Teuge

Zeewolde heeft alle waarschuwingen ter harte genomen en een overtuigende overwinning behaald op Teuge. Na een 0-2 ruststand stond na 90 minuten de 0-7 eindstand op het scorebord.
Uitblinker aan de kant van Zeewolde was Jan Struijk die drie keer trefzeker was.

De andere uitblinker op het veld was de 19 jarige scheidsrechter Smit. Altijd in de buurt van de bal, gedecideerd, zonder irritant te zijn en niet te beroerd om sorry te zeggen bij schoonhoudsfoutjes in zijn arbitrage. Het optreden van deze scheidsrechter heeft slechts één schaduwzijde: we zien dit jonge talent waarschijnlijk niet snel meer terug op onze velden.

Zeewolde ging voortvarend van start. In de 3e minuut smoorde de eerste poging van Jan Struijk richting doel van Teuge. Twee minuten later was het weer Jan Struijk, deze keer in de rol van aangever die voor gevaar zorgde. De geheel vrijstaande Ruben Stoelhorst zag geen kans de keeper te verschalken. Daarna was het aan Niels van Moolenbroek om een 100% kans om zeep te helpen. Van dichtbij ging de inzet over. Teuge probeerde wel te voetballen maar echt gevaarlijk werd het niet. Ook niet bij de zeer verre ingooien die tot ver in het strafschopgebied van Zeewolde reikten.

In de 10e minuut was het raak voor Zeewolde. Een strakke pass van Ronald Hoek bereikte Jan Struijk, die om zijn tegenstander heen draaide en de bal in het doel deponeerde: 0-1. Het duurde tot de 22e minuut tot het volgende wapenfeit. Een voorzet van Jan Struijk werd door Ruben Stoelhorst over gekopt. Het bleek voor Teuge uitstel van executie. Niels van Moolenbroek anticipeerde goed op een pass vanaf de zijkant en was net iets sneller dan de keeper bij de bal die hierdoor van Moolenbroek aantikte. Scheidsrechter Smit was overtuigend: strafschop. Ali Akachar stuurde doelman de verkeerde kant op en de bal in het doel: 0-2. De mooiste aanval van de eerste helft had de 0-3 moeten betekenen. De inzet van Ronald Hoek na een prachtige combinatie werd door de doelman van Teuge fraai tot hoekschop verwerkt.

Zeewolde begint er een gewoonte van te maken om kort na rust te scoren of tegen een score aan te lopen. Deze keer was de juiste variant aan de beurt en lag de bal in de 46e minuut na een vlotte aanval, een prima voorzet van Ramon Chaigneau en een zekere afronding van Jan Struijk in het net: 0-3. In de 53e minuut wist Denilcon Ramazan een voorzet van Ruben Stoelhorst achter de doelman van Teuge te werken: 0-4. Een grotere score leek tot de mogelijkheden te behoren maar het tempo ging wat naar beneden en Teuge had duidelijk geen zin om tegen een veel grotere nederlaag aan te lopen.

Invaller Pieter Blom stond koud 1 minuut in het veld toen hij een voorzet van Jan Struijk met het hoofd tot doelpunt probeerde te promoveren. De Doelman van Teuge redde knap. Vervolgens bekroonde Niels van Moolenbroek al zijn harde werken met een doelpunt. De assist van Ali Akachar was half achter Niels van Moolenbroek die toch kans zag om de bal in het net te werken: 0-5. Bijna direct na dit doelpunt mocht Hessel Korthuis de moegestreden Niels van Moolenbroek vervangen.

In de 85e minuut leverde ook Pieter Blom zijn aandeel in de overwinning met een harde voorzet waar Denilcon Ramazan zijn schoen tegenaan kon zetten: 0-6. Kort voor tijd maakte Jan Struijk de zevenklapper compleet.

Spelers Zeewolde: Romero Butz, Ramon Chaigneau, Mauritzio Sleurink, Ronald Hoek, Julian de Roder, Rutger de Vries, Denilcon Ramazan, Niels van Moolenbroek (75. Hessel Korthuis), Jan Struijk, Ali Akachar, Ruben Stoelhorst (68. Pieter Blom)

Door de nederlaag van Zwart Wit bij SKV en het betere doelsaldo ten opzichte van zwart Wit, is Zeewolde opgeklommen naar de 2e plaats in de 2e periode. Blauw Geel ontsnapte aan puntverlies bij Rood Wit en gaat aan de leiding van de 2e periode met 2 punten meer dan Zeewolde. Op 7 maart valt de beslissing in de 2e periode. Blauw Geel neemt het thuis op tegen Stroe terwijl Otterlo bij Zeewolde op bezoek komt. Bij winst van Zeewolde en puntverlies van Blauw Geel, wordt Zeewolde de winnaar van de 2e periode. Blauw Geel is in de winning mood en Otterlo komt niet voor een feestje van Zeewolde naar Zeewolde. Dat het spannend kan worden is wel zeker. Ook Zwart Wit maakt nog een kans op de 2e periode. Dan moeten zowel Blauw Geel als Zeewolde punten laten liggen.

In de algemene stand is Blauw Geel nu alleen koploper met 32 punten. Zwart Wit, VVOP en Terschuurse Boys hebben 29 punten. Otterlo volgt met 29 en Stroe heeft 27 punten verzameld. Zeewolde volgt op plaats 7 met 26 punten.

Zeewolde speelt donderdag 20 februari vriendschappelijk tegen sv Lelystad in Lelystad om 20.00. Zaterdag 22 februari heeft de selectie vrij af gekregen. Op 29 februari speelt Zeewolde thuis tegen Tollebeek om 15.00 een wedstrijd in de 2e ronde van de Rixax knock out cup. De Rixax knock out cup is een initiatief van Almere City en de deelname van Zeewolde een gevolg van het convenant tussen vv Zeewolde en Almere City.

Onze sponsoren