Landelijke jeugdtrainersavond VVOP

Afgelopen vrijdag hebben enkele trainer/leiders deelgenomen aan de landelijke jeugdtrainers avond in Voorthuizen bij VVOP. Deze avond is georganiseerd door jeugdvoetbalopleiding (JVO) op initiatief van VVOP.

Op deze avond waren verschillende trainers aanwezig van omliggende verenigingen, waaronder vv Zeewolde. Na het welkomstwoord van de TC VVOP werd aangevangen met het programma.

Het programma bestond uit onderstaande onderdelen:
1. Inleiding
2. Demo O13-1 (wedstrijdgericht trainen)
3. Pauze
4. Onderlinge informatie uitwisseling m.b.t. jeugd
5. Training voor trainers
6. Afsluiting
Na de inleiding, werd een volledige wedstrijdgerichte training gegeven aan de O13-1 o.l.v. JVO. Hierbij werd de nadruk gelegd om de verschillende fases van een training bestaande uit de omgang met de spelers en de opbouw van een training. Oriƫntatie, communicatie (wijze van coachen) en toepassing zijn basis peilers binnen JVO.

Daarna is onderling informatie uitgewisseld omtrent hoe de verenigingen omgaan met kwaliteit trainers (trainingen), opzet jeugdopleiding, verschil tussen selectie en ontwikkelteams etc.

Uiteindelijk konden de trainers hun eigen vaardigheden tonen, door een training zelf uit te gaan voeren. Deze training was met name gebaseerd op de technische vaardigheden en het duelleren.

Uiteindelijk was het informatieve en educatieve avond voor onze jeugdtrainers, waarbij voldoende tips en tools zijn aangereikt aan de trainers. Daarnaast hebben alle trainers nog een gratis oefenstofpakket ontvangen. Vanuit de TC oogpunt is dit zeker voor herhaling vatbaar.

Voor meer informatie omtrent JVO, bezoek dan onderstaande link.
www.jeugdvoetbalopleiding.nl

Technische Commissie VVZ