Ruben Schipper hoofd trainerscoördinator seizoen 2020-2021

De Technische Commissie en het bestuur van VV Zeewolde zijn verheugd te melden dat Ruben Schipper met ingang van het komende seizoen is aangesteld als Hoofd Trainerscoördinator. Vanuit deze rol zal hij zowel selectie als ontwikkelteam trainers ondersteunen in de onder- en bovenbouw.

Zowel het bestuur als de TC hebben uitgesproken de organisatie de komende jaren gefaseerd te willen veranderen. Een voorgestelde wijziging is het vervallen van de Hoofdtrainer Bovenbouw en Hoofdtrainer Onderbouw, waarbij wij deze gaan vervangen door een Hoofd Trainerscoördinator.

Ruben is al jaren een bekend gezicht binnen de jeugdopleiding van Zeewolde, heeft recentelijk zijn UEFA B diploma behaald en is een gewaardeerde kracht binnen de staf van het 1e elftal. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Ruben de kennis, ervaring en karaktereigenschappen in zijn bezit heeft om deze rol met succes te bekleden.

Zowel het bestuur, TC als Ruben zelf zijn van mening dat een dergelijke functie niet samengaat met een (vaste) rol binnen enig team van onze vereniging. Ruben heeft echter in eerder stadium al commitment gegeven voor het nieuwe seizoen aan zijn reeds bestaande functie als assistent bij het 1eelftal. Hierdoor is besloten om Ruben met ingang van komend seizoen geleidelijk in zijn nieuwe positie te brengen. Hij zal direct benoemd worden en komend seizoen al actief zijn in de jeugdopleiding, maar zal vanaf seizoen 2021/2022 volledig worden ingezet en een passende opleiding gaan volgen.

Gedurende dit traject zal Ruben worden begeleid door het nieuwe technische duo Ruud Dokter & Johan Henkes op functie inhoudelijk en voetbaltechnisch gebied. Tevens zal er vanuit de organisatie verdere ondersteuning worden gegeven door het bestuur en de TC.

Wij zijn ontzettend blij met deze eerste stap naar verbetering in onze jeugdopleiding en zijn vol vertrouwen dat Ruben met zijn verbindende vaardigheden en de bijkomende ondersteuning,
de jeugdopleiding naar een hoger niveau zal brengen.

Bestuur & Technische Commissie