Samen naar de Regio Cup

Afgelopen vrijdag heeft de overheid groen licht gegeven om voetbalwedstrijden voor jeugdleden tot en met 17 jaar mogelijk te maken. De afgelopen dagen zijn de tc, de Kledingcommissie, het wedstrijdsecretariaat en de consul druk bezig geweest te onderzoeken of het mogelijk is om deelname mogelijk te maken. De conclusie is helder: dat kunnen en gaan we doen voor onze jeugd! In deze brief vertellen we je hoe we dat samen gaan doen. Zonder trainers, leiders en ouders kunnen we het namelijk niet.

Status overgangsfase

De overgangsfase had een oorspronkelijke einddatum van 5 juni 2021, deze wordt vanwege de Regio Cup een dag ingekort. Hierdoor vervalt het interne programma (met uitzondering van de O19) van 5 juni 2021 om ruimte te maken voor de Regio Cup. De reacties zijn overwegend positief en iedereen kijkt uit naar volgend seizoen.

Regio Cup

Gisterenavond op maandag 31 mei is het definitieve schema gepubliceerd, waarmee we plannen kunnen maken. De Regio Cup vangt aanstaande zaterdag 5 juni al aan en duurt tot maximaal 26 juni, afhankelijk van de poule-indeling. Het doel is enkel wedstrijden spelen in een beker systeem, waarbij enkel teams uit de directe omgeving van Zeewolde worden getroffen.

Teamindeling

Na overleg met een afvaardiging van leeftijdscoördinatoren, trainers, de Hoofd Trainerscoördinator en de tc is gezamenlijk unaniem afgesproken dat de Regio Cup met nieuwe teams wordt gespeeld. Aangezien de overgangsfase niet is afgerond voor de eerste speelronde, zal de 1e speelronde van de Regio Cup in voorlopige samenstelling gespeeld worden. Vanaf de 2e speelronde zal met de definitieve teams voor het komende seizoen worden gespeeld. Het is dus belangrijk om jeugdleden te benadrukken dat komende zaterdag in een voorlopige samenstelling wordt gespeeld en dit geen garanties geeft voor de definitieve indeling. De tc hecht grote waarde aan een zorgvuldig indelingsproces, wat niet voor zaterdag kan worden afgerond. Kwaliteit gaat daarbij voor kwantiteit, vandaar dat is gekozen voor deze tijdelijke oplossing. De definitieve indeling staat gepland voor 7-11 juni.

Routekaart Regio Cup

Gelet op voornoemde is het een behoorlijke uitdaging om trainers, leiders en ouders paraat te krijgen voor komende zaterdag. Om het proces zo goed mogelijk weer te geven is in de bijlage een nieuwe routekaart opgenomen, waarin de te nemen stappen zijn opgenomen. We hebben geprobeerd het proces te versnellen en naar voren te halen, maar dit is helaas niet (meer) mogelijk. Wij willen dan ook een dringende oproep doen aan ouders en trainers om flexibel te zijn en ons te helpen om het voetballen voor de kinderen mogelijk te maken. De komende dagen wordt een verdeling verspreid voor de 1e speelronde, enkel voor de teams die een wedstrijd hebben. Deze indeling is enkel voor de 1e speelronde en staat los van de definitieve indeling voor volgend seizoen. Naar aanleiding van deze indeling doen wij een dringend beroep op ouders om waar nodig te rijden of als leider te fungeren.

Kledinguitgifte

Omdat alle teamtassen zijn ingenomen worden deze weer uitgegeven. De Kledingcommissie komt op korte termijn met een rooster voor uitgifte. De uitgifte zal zijn op vrijdagavond 4 juni, op het moment dat zoveel als mogelijk (tijdelijke) teams zijn samengesteld. Volledigheidshalve vermelden we dat individuele spelerstassen niet worden uitgegeven.

Vanaf 7 juni

Vanaf 7 juni volgt er een nieuw trainingsrooster voor de maand juni, waarin alle teams die deelnemen aan de Regio Cup worden opgenomen. Dit rooster zal gelden t/m 25 juni, waarna in beginsel de zomervakantie begint. Wil je doortrainen? Dan kan je een verzoek doen om opgenomen te worden in het zomerrooster vanaf 28 juni.

Gestopte leden

Ben je inmiddels gestopt met voetballen, maar sta je nog ingeschreven en heb je betaald tot 30 juni 2021? Dan kan je indien je interesse hebt natuurlijk ook deelnemen aan de Regio Cup. Je kan dan een verzoek indienen om tijdelijk aan een team te worden toegevoegd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij hopen eenieder hierbij voldoende geïnformeerd te hebben en kijken er naar uit om jeugdvoetbal weer mogelijk te maken vanaf zaterdag. We rekenen op jullie, zoals jullie op de vereniging mogen rekenen.

Met vriendelijke groet,

Technische Commissie VV Zeewolde