STAFF UPDATE | Michel Barbillion stopt na ruim 10 jaar bij het eerste elftal

De man die al jaren de steun en toeverlaat is en is geweest van diverse trainers en spelers van het eerste elftal en al ruim tien jaar in de schaduw staat komt er nu uit. Michel Barbillion stopt na dit seizoen als fysiotherapeut en verzorger bij VV Zeewolde. In gezamenlijk overleg tussen Michel en de club is besloten de samenwerking na dit seizoen te beëindigen. Zijn werkzaamheden bij de Politie zijn niet langer te combineren met de voetbalvereniging. Michel vindt het enorm jammer om te moeten stoppen, maar wil niet minder dan 100% geven voor de club die hij een zeer warm hart toedraagt.

Aangezien Michel nooit in de schijnwerpers heeft gestaan willen we alvast een digitale blijk van waardering geven aan de man die de afgelopen jaren veel spelers heeft opgelapt en een gigantisch VV Zeewolde hart heeft. We blikten samen met Michel terug op de afgelopen 10 jaar, zowel naar de hoogte als dieptepunten.

Als absolute hoogtepunten noemde Michel de kampioenschappen en promoties tot aan de 2e klasse aan toe en de jaarlijkse uitwisseling met Berwick. Michel omschrijft de uitwisseling als ‘een geweldige traditie tussen twee bevriende clubs voor jong & oud en ongelooflijk dat de uitwisseling na meer dan 30 jaar nog altijd bestaat’. Nadat covid-19 is verslagen zal de uitwisseling als vanouds worden voortgezet. Als sportief dieptepunt noemde Michel de degradatie tegen Hulshorst.

We vroegen Michel ook naar de momenten die hem als persoon hebben geraakt. Hierbij noemde Michel direct dat het verlies van oud leden. Zonder iemand tekort te willen doen heeft het verlies van Luc Hoppen, Michiel Visser, Amr Abdelnaby en ‘Ome’ Jan van der Lely hem enorm aangegrepen. Hij noemt het ongelooflijk mooi een eervol hoe we als vereniging deze mensen een laatste eer hebben kunnen bewijzen en kunnen herdenken. Op zulke momenten laten we zien wat voor vereniging we zijn en elkaar steunen.

Naast het feit dat Michel ruim 10 jaar de verzorging voor zijn rekening heeft genomen kan je Michel ook kennen van Berwick of als reservekeeper. Zo is (en blijft) Michel onderdeel van het Berwick comité en heeft hij zelfs diverse malen buiten de uitwisseling om Berwick bezocht. ‘Even een weekendje Berwick onveilig maken’ noemde hij dat zelf. Daarnaast was Michel ook reservekeeper tijdens uit wedstrijden en indien hierom werd gevraagd trainde hij ook regelmatig mee met het 1e elftal.

Michel, langs deze weg willen we je nu al ontzettend bedanken voor je grenzeloze inzet de afgelopen jaren! Jij bent VV Zeewolde, jij blijft VV Zeewolde! Ondanks het verdwijnen van je structurele rol wil je beschikbaar blijven indien we een beroep op je willen doen, ook daar zijn we je dankbaar voor en zullen we onthouden.

Zodra de mogelijkheden het toelaten zullen we op het veld een passend afscheid organiseren en je nogmaals bedanken voor alles wat je voor onze club hebt gedaan!

Het bestuur & Technische Commissie