Teamindeling onderbouw VV Zeewolde 2019-20

Afgelopen week is de indeling onderbouw bekend gemaakt bij de trainers en leiders en is deze kenbaar gemaakt bij de spelers van de onderbouw.

Indeling JO7 & 8
Indeling JO9
Indeling JO11
Indeling JO12
Indeling JO13

Hoe komt de indeling eigenlijk tot stand?
De indeling is een afweging tussen belangen van uw kind, het team en de vereniging.
Het indelen van spelers is een doorlopend proces waarbij de Technische Commissie (TC), Hoofd Onderbouw (HTO), Leeftijdscoördinatoren, Trainingscoördinatoren, trainers en leiders betrokken zijn geweest.

De indeling van de spelers is gebaseerd op het kind, de bijdrage aan de wedstrijd, houding & gedrag en zijn/haar leervermogen. De verzoeken vanuit de ouders worden meegenomen in het indelingsproces, in sommige gevallen is het verzoek helaas niet uitvoerbaar.
Daarnaast stelt de KNVB een geboortejaar vast waar het kind ingedeeld zou moeten worden, voorbeeld een kind uit 2010 wordt in de basis ingedeeld bij de JO11. Het is wenselijk dat spelers met leeftijdsgenoten voetballen. Uitzonderingen hierop zullen blijven bestaan.

Ieder kind wordt gedurende het seizoen meerdere malen besproken tijdens de vergaderingen, om zodoende het proces eenvoudiger en adequater te laten verlopen. Minimaal 1x per jaar wordt van ieder kind een beoordeling opgemaakt in ons speler volgsysteem. Daarnaast organiseert de vereniging de ‘plustrainingen’ om spelers uit ontwikkelteams de mogelijkheid te beiden om in aanmerking te komen voor de selectieteams.

Het blijft een sport en het verschil tussen blijdschap, verdriet en soms ‘boosheid’ kan aanwezig zijn bij kinderen en ouders. Natuurlijk kunnen zaken beter en transparanter binnen ons selectieproces.

Wij willen u aankomend seizoen informatie geven m.b.t:
• De selectieprocedures;
• Het meetrainen met een hoger team;
• Beoordeling spelers.

U kunt altijd terecht bij één van de vrijwilligers van de TC.

Technische Commissie Onderbouw V.V. Zeewolde

Aanmelden Nieuwsbrief