Bakkie slappe thee.

Heb ikke weer. Na mijn vorig stukkie kwam Nico langs. Nico zei mijn hond, een niet gekortwiekte Dobberman, is boos op jouw . Ook hij (of zij ik kan het niet zien) is 5 kg afgevallen. Afgelopen zaterdag was daar uit het niets weer “vriendje Stokvis (de kleine dat slappe bakkie thee”). Seip? Ik ga je helemaal slopen. Lees mijn stukkie maar volgende week in het clubblaatje (dat dunne boekie wat iedereen krijgt bij binnenkomst op de Horst). Ik ben benieuwd en kan niet wachten.

Er was er ook een blij namelijk Leen de Boer die dacht dat ik hem bedoelde in het stukkie. Leen is erelid zit nu bij Sparta Nijkerk jongeren 19 (is gewoon de A1). Ik heb begrepen dat Garry, (niet in het bezit van de juiste diploma’s), ook na de brexit in Nederland mag blijven en momenteel onze A1 doet. Ik zeg week Leen de Boer los bij Sparta, (er is genoeg geld in kas) laat hem onze A1 doen met Garry dan bied ik me aan als 2e elftalleider geef ze de bekende Kummerling (ik heb de sjaal weer terug ) , tondeer mijn haar en draag mijn pakken af.

Promoveert niet alleen het eerste ga ik jullie beloven.

Vrijdag effe gekeken bij het schoolkorfbal. Complimenten aan de Organisatie en wat een plezier bij de kinderen. Ik ben toch anders gaan denken over korfbal. Het is een echte sport Ben.

Dan over het voetbal. Ik dacht lekker voetbal kijken bij het 2e in Apeldoorn. Kom ik daar ken ik weer bijna niemand in het veld. Bleken ongeveer 6 spelers van de eerste selectie te zijn doorgeschoven naar het 2e en van de 2e selectie naar het derde enz. enz. We hadden wel een zware bank van oud selectie spelers; Heesbeen 15 minuten voor tijd er in. Na 7 minuten eerste bal contact (wel 2x een tegenstander geraakt. Roan 10 minuten voor tijd er in. Kijk Roan is een Diesel hij moet eerst warm worden en als laatste Chris 4 minuten voor tijd. Het was eigenlijk een bloedeloze 0-0 wedstrijd maar uiteindelijk weer verlies nu met 1-0. Jammer dat wij een aantal kopkansen misten. Ik ben benieuwd hoe de sfeer blijft bij het 2e als dit zo door gaat Maar goed de vereniging leert van de fouten en een fout in het verleden is een wijsheid voor de toekomst. De beslissing is niet het moeilijkst. Er mee te leven is het. Uit Apeldoorn 7 minuten te laat op de Horst. Bleek al 2-1 te zijn (2-0 voor).

Effe snel een biertje halen kwam ik buiten was het 2-2. SKV prima ploegje om rekening mee te houden (zeker die aanvoerder) deed, volgens mij, vroeger de warming up met losse veters ala Maradonna. Die keeper van hun had zijn dag niet. Volgens mij kan hij er geen poeni van. De derde van ons was wonderschoon tikkie takkie met een mooie afronding. Uiteindelijk 3-3 terechte uitslag denk ik (maar ik heb er geen verstand van). Klein puntje van kritiek op mijn vriend Joustra. Als de vrije trap er een keer niet in zit op een zaterdag laat hem dan door een ander nemen. Die blonde kan het ook.

Na afloop weer bere gezellig op het terras met 1,5 meter afstand. Ik sprak nog effe met Sjoerd, die nog steeds geen lid van verdienste is. Schaam jullie bestuur. Ik noem hem altijd een rijke veeboer die miljonair is. Sjoerd kan bij mij en Anneke niet meer stuk. Hij zei namelijk “jij bent een miljonair met zo’n vrouw”. Het was lange tijd onrustig in huize Lens. Zaterdag maar weer op de Horst naar het 2e kijken leer ik ze wat beter kennen.