Bal op dak.

Voorafgaande aan dit stukje moet ik eerst 2 mensen excuus aanbieden. De eerste is dhr. Den Hollander die als bestuurslid van dienst mij vorige week uitstekend geholpen heeft met de voorbereidingen voor de wedstrijd en die ik niet in het vorige stukkie heb genoemd. Ook ben ik excuus verschuldigd aan dhr. Otten van de sponsoren commissie. Ik was hem vergeten in te lichten t.a.v. een initiatief van de selectiespelers. Deze hadden bedacht de hoofdsponsor te bedanken en er gingen op zaterdagochtend 16 spelers en stafleden naar de SPORTIQUE winkel om daar een aantal flessen wijn te overhandigen, Geweldig initiatief vond ik dit.
Het schijnt dat een aantal mensen de stukjes leuk vonden er werd zelf geopperd om er een column van te maken. Dit is te veel eer. Er is er maar een die dit kan en dat is Mannus.

In de voorbereiding naar het weekeinde was er een scheidsrechter nodig voor de jeugd Een app van mij had direct succes Hessel was bereid. Door het uitlopen van de wedstrijd miste Hessel een gedeelte van de wedstrijdbespreking. Dat moeten we voorkomen in de toekomst. Ook kleedkamer 1 was bezet waardoor we naar een andere ruimte moesten uitwijken voor de wedstrijdbespreking. Het was niet geheel duidelijk of Henk kon vlaggen dus Andrew gebeld, geen probleem (hij heeft nog wel een spa groen tegoed van mij). Vrijdagochtend om 07.00 uur mijn nest uit om de selectiespelers te berichten . De eerste en tweede keer gaf de computer aan “bericht kan niet verzonden worden”. Anneke heeft hem later nog een keer verstuurd. Het blijkt ook dat ik in spam box kom bij de ontvangers. Om 09.00 uur naar een klus (pro deo) ik schijn lekker chagrijnig te zijn geweest. Gelukkig was daar Roan die ik in de middag belde. Ik heb hem al 2 keer ontvangen zei hij. Ik zei hij is drie keer verstuurd. Op de club moest ik de gemoederen bedaren bij Andries. Hij had een wedstrijdbal van het dak moeten halen. Toen ik zei vierde klasse is toch ook een beetje “bal op dak niveau” was het ijs weer gebroken. Nu Ron weer terug is, ga ik weer gelukkig in de rol van assistent elftalleider. Om 12.30 richting Uddel. Ik reed met Henk (assistent scheidsrechter, voorheen vlagger)) en Pieter in de auto met de spelerstas, ballen e.d. Dit kan ik iedereen aanraden om ze een keer in de auto mee te nemen. Ze lullen je de oren van de kop over nu en vroeger (ik kom hier nog op terug). Daarom reed ik ook verkeerd en kwamen, in de ogen van Ron, te laat aan. Ik zei afspraak was 13.30 uur en het was 13.29. Prins Bernard het terrein schurkt tegen de grens aan van de jachtvelden van het Loo. Daarom staan er ook hoge hekken langs het veld op een meter van de sponsorborden. Een geweldige ontvangst voor mij omdat ze hadden gelezen over mijn trauma. Ze hadden nog iemand opgescharreld die waarschijnlijk tegen mij gespeeld had. Wat zag die man er oud uit zeg. Tussendoor toch even een kritische noot naar het wedstrijd verslag. Romero , die het goed deed, werd al in de 0 ste minuut gepasseerd door de pupil van de week. Van af de aftrap soleerde hij zich fantastisch, als Kramer, door de defensie. Twee momenten zijn me bij gebleven wat iedereen ook had gezien. Bij de eerste tegengoal werd Rutger geduwd. De handen van de tegenstander stonden na afloop nog in zijn rug (echt waar). De tweede gele kaart, dus rood, voor een tegenstander was onterecht. Hij speelde toch echt de bal.

De omstanders, in tegenstelling tot de scheidsrechter waren niet geheel tevreden over het vlaggen van onze Henk. Bij hun harde kern zei ik nog, na enkele vileine opmerkingen “het is de meest eerlijke man die ik ken, gelach werd mijn deel, toen ik echter ter verdediging zei dat hij op zondagen trouw voor aan in de kerk zit zei een oude man “Oh dan is hij wel goed”. Op de weg terug, nu deed ik er 35 minuten over, weer het zelfde. Ze bleven maar lullen over bv leverworst van drie meter terwijl Pieter meer is van de harde worst, slachtvarkens van 140 kg, de uienprijs 3 cent per kilo (ik zei doe mij maar voor 50 cent) en over het ontstaan van Zeewolde, zijn bedrijf en dat (dit steekt mij een beetje) hij van af de oprichting bij de vereniging is geweest. Hij heeft zelf nog op Trekkersveld gevoetbald. Henk vertelde ook erg leuke anekdotes. Pieter had het weer over vroeger toen hij nog mijn auto heeft gesloopt. Hij scoorde toen wel drie keer tegen VVOG. Het tweede, waar van we weten dat het een hechte ploeg is ging jammer genoeg niet door i.v.m. een kettingbotsing met gelukkig alleen blikschade Ik de kantine werd het gemis van de twee punten weggedronken er was zelfs zoveel bier dat mij, laat op de avond, werd gevraagd door 6 belhamels “doe je mee”. En Ja hoor om 21.00 uur lag ik te slapen voor de tv.
Sijbolt de assistent elftalleider