Notice: Undefined property: stdClass::$author in /var/www/vhosts/vvzeewolde.nl/httpdocs/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 643

Notice: Trying to get property 'name' of non-object in /var/www/vhosts/vvzeewolde.nl/httpdocs/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 643

Notice: Undefined property: stdClass::$author in /var/www/vhosts/vvzeewolde.nl/httpdocs/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 644

Notice: Trying to get property 'link' of non-object in /var/www/vhosts/vvzeewolde.nl/httpdocs/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 644

Daar gaan we weer!

Op 18 januari kwam, zoals ik hem wel eens genoemd heb “die grote kleine man” bij mij, na het sportgala. Of ik weer af en toe een stukkie wilde schrijven. Natuurlijk hapte ik gelijk toe. Mijn gedachte gingen uit naar het seizoen 2017-2018. Een lid van het bestuur vroeg me of ik niet iets wilde betekenen voor het eerste elftal. Leuk was toen dat Albert en Mathieu, de toenmalige trainers, van niets wisten. We sloten het seizoen af in mineur (net geen promotie) maar het was en blijft een top ervaring voor mij, met stafleden en spelersgroep. Maar wat in Spa was blijft in Spa. Na een, laat ik het houden op een communicatie stoornis, heb ik besloten afstand te nemen van de huidige hoofdtrainer in seizoen 2018-2019 en laat ik eerlijk zijn dat blijft zo. De meesten weten dit wel dus vind ik het dapper om mij weer te vragen. We gaan dus weer los. Mensen die zich storen prima als ik beledig excuus.

LOOSERS.
Op uitnodiging van vriendje Stokvis hadden Anneke en ikke een prominente plaats op de eerste rij voor het podium. De burgervader sprak me nog aan en vroeg “wat moet ik doen om volgend jaar daar te zitten. “Leer eerst eens keepen dacht ik” maar dat durfde ik niet te zeggen. Ik zat daar omdat Zeewolde 1 genomineerd was om eventueel sportploeg van het jaar te worden. De hoofdtrainer was de wijste want die wist waarschijnlijk al “dat wordt niks”. Wij zijn dus verslagen door een stelletje vissers die een hengeltje uitgooien maar wel hele grote vissen vangen. Geen zorg dat deze groep weer boos op me wordt want ik ben vanaf het begin al lid van ons stekkie en mijn grootste vangst is een boete van 498 euro boete (vind ik overigens nog steeds onterecht). Ik zag wel dat er minstens 3 leden van de jury een connectie hebben met onze vereniging. Ik zal ze er op aanspreken. Afspraak is als we promoveren, via de na competitie, daar kunnen ze niet meer om ons heen volgend jaar. Als je op het podium staat en je staat tussen onze kanjers hoor je links of rechts wel eens een opmerking naar de lieftallige dames. Ik schaam me nog, maar ik heb een keer gezegd “waar moet ik dan naar kijken”. Hij deed het weer die Stokvis. Ik was van net van het imago “buschauffeur” af en hij moest het weer oprakelen en ja hoor in de kroeg hoorde ik het weer “busje komt zo”. Maar ik kan niet boos worden op die goozer. Ik moet er eigenlijk wel, in gedachte, om lachen hoe hij voor de spiegel gaat staan en denkt hoe kan ik ze nu weer choqueren met mijn kleding, Vaak broek te heet gewassen en geen sokken in de schoen.

Neem een voorbeeld aan die wethouder met die Floris schoenen (overigens compliment voor die man hij had voor iedereen een positief woord). Lange Jan zoon van de Ridder Henk noemt me vaak Grumpie, bij vriendje Stokvis denk ik aan Doopy (bij het zien wordt je al vrolijk). Mijn straatgenoot Nico was er niet en voordat hij zegt ïk snap er weer geen poeni van. Nico die namen komen uit Sneeuwwitje en de 7 dwergen. Als je 10 maanden droog staat heb je natuurlijk veel stof om over te schrijven. Bijvoorbeeld de nieuwjaarsreceptie. Voortschrijnend inzicht heeft er toe geleid dat we weer een traditie hebben hersteld.

Er zijn weer leden van verdienste bij gekomen. Goeie keuze maar weer die Sjoerd Postma vergeten. Als het eerste promoveert maken ze dat ook weer goed. Elftal van de maand. De jeugd heeft de toekomst. Ik was op de receptie van de Good Oldies (oud team vanaf 1989 sommigen doen nog steeds aan Walking Dead). Zij ook boos. Ons team heeft 3 ere leden, 9 leden van verdienste, een vrijwilliger van het jaar, een onderscheiden iemand en nog steeds vrijwilligers op de vrijdagochtend en dan hebben we het niet over die Postma. Dit team is echt de buiten categorie. In het wandelgangen circuit hoor ik dat “het kind van de club ”besloten heeft geen elftalleider meer te zijn. Het eerste begint te lijken op de belastingdienst als het om elftalleiders gaat. Gezocht wordt nu naar twee elftalleiders. Ik moet nu al lachen. Zaterdag winnen we met 2 vingers in de neus. Op naar promotie. Wedden?. Misschien zou het ook kunnen dat we tijdens thuiswedstrijden het clubbladje ook uit meer dan 4 pagina’s laten bestaan. Kost wel een biertje in de business club.