De hand van ???

Voor ik mijn frustratie wegschrijf wil ik eerst mijn excuus maken aan Ridder Henk. In mijn vorige stukkie heb ik hem een kniepkuttel genoemd. Een aantal jongens, laten we ze de “hamstring boys” noemen, hebben mij er op attent gemaakt dat onze Ridder wel vier kannetjes heeft gegeven, die middag, in onze kantine. Nu loop ik altijd van de Good Oldies, naar de business club en dan naar de kannetjes van het eerste om bier te scoren maar deze vier !!!! heb ik gemist. Aardappels heb ik overigens ook nog niet ontvangen van onze Ridder. Nogmaals Ridder Henk excuus.

Fortissimo uit. Vanuit ons Friesland de vakantie onderbroken. Ron had al het voorwerk gedaan en vroeg of ik Luca en Yanou vanuit Nijkerkerveen ,na hun wedstrijd, ongedoucht, naar Ede wilde brengen. Nu wil ik veel maar ongedoucht doe ik in mijn auto niet aan. Het 2e gekeken speelde tegen de kampioen, kwamen voor (wereldgoal Luca) en verspeelde in de laatste minuten 3 punten. Jammer en zonde. Om 14.45 uur waren we in Ede. Nieuw complex en geen schaduw mogelijkheden. Was me te warm in pak, met stropdas en TIFO sjaal. Dhr. Woudenberg was de scheids die we al eens hadden gehad in een thuiswedstrijd. Ik typeerde hem vooraf als een aardige lieve man, buschauffeur in EDE. Het is niet mijn bedoeling om deze man af te fakkelen laat dat duidelijk zijn maar als blijkt dat vol trots de doelpuntenmaker in de krant zegt dat de eerste met de hand gescoord werd en de overtreding, die leidde tot een stafschop buiten de 16 was is voor mij de maat vol. Voor de vorm ging hij nog naar onze grens. Tegen Ron zei hij na de wedstrijd “hij viel binnen de 16. Zelf een Edense krant zegt dat de scheids even geen zicht had op ruimtelijk inzicht. Toch knap dat je van een middellijn kunt zien dat hij er binnen was. Ik begrijp dat je in de krochten van de KNVB speelt maar toen de scheids hem toch op de stip legde ben je voor mij geen aardige lieve man meer maar een ZAK HOOI. In 2003 ben ik als coach weg gestuurd toen ik dit tegen een scheids zei. De verwijzing gold toen volgens de KNVB niet als scheldwoord. In de krant stond ook een verwijzing naar de wedstrijd van Engeland- Argentinië “ (in 82 of 86) de hand van God’ werd de handsbal van Maradonna genoemd. Dan was dit gezien de naam van de topscoorder in de regio (zie ook zijn commentaar in de krant) “de hand van Allah”. Als goed verliezer wilde ik de scheids, kort na de wedstrijd, nog een hand geven maar dat lukte me niet en toen knapte er wat bij mij. Hij was al, ongedoucht, in de bestuurskamer. Ik hoorde hem bijna zeggen “geen probleem bij een promotie van jullie rij ik wel de platte kar”. Na afloop in de bestuurskamer, ik was daar niet bij, werd als voetbal humor nog even een wit envelopje genoemd. Na afloop kon ik gewoon nog terug rijden vanuit de kantine. Anneke zei nog op zaterdagavond laat het van je afglijden het is maar een spelletje. Na slecht geslapen te hebben dacht ik aan de woorden van een wijs man die mij voor de wedstrijd “dikke” noemde ’FOCUSSEN OP ONS ZELF” er is nog niks verloren. Maar boos blijf ik wel. Wat een schande.

Een boze witte man. Geloof je me niet lees dan de reacties in de kranten er maar op na.