De Kneu (carduélis cannábina).

Na het teleurstellende gelijkspel tegen DVV 3 februari was daar afgelopen zaterdag 17 februari de tweede helft van de competitie tegen EFC. Belangrijk voor de tweede plek en periode 2. In de aanloop naar deze wedstrijd was er eerst het carnavalsweekeinde. Persoonlijk heb ik daar niets mee maar mijn grote voorbeeld en elftalleider Ron had besloten die zaterdag af te reizen naar de stad van de komende landskampioen. Op dinsdagavond vertelde hij mij zijn belevenissen. Wat mij bij gebleven is dat hij vertelde dat 12 volwassen kerels met een hoed met veren van de Phasiánus cólchicus (beter bekend als de fazanten haan) in polonaise lopen al zingend “de kneu, de kneu, de kneu de kneu enz. en dan afsluiten met omdat het een trekvogel is met “trekken trekken, trekken enz. Ik stel voor dat we dit met het elftal ook gaan doen in Spa tijdens ons uitje. Maken we kennis met de witte jassen en een busje wat ons komt ophalen in Belgie.

Op donderdagavond snel naar de VOETBALkantine om VOETBAL te kijken. Om 20.00 uur tref ik aan de bar Ron aan met 7 dames en de voortreffelijke gastvrouwe BEP. Ze keken RTL4. Leen de B. had zich met de laptop verstopt in de voormalige bestuurskamer. Volgens mij keek die wel voetbal. Toen ik vroeg of VOETBAL op mocht keken de dames net of ik een oneerbaar voorstel deed. Toen ben ik maar stoer naar buiten gegaan om naar de training van het eerste te kijken. Zaterdag was weer als usal; tweede gekeken (jammer van de nederlaag), geholpen met de kleding en de ballen, gezien de zon een petje gestolen en conform de afspraak de sjaal van TIFO omgedaan. Marianne B deed iets extra’s voor mij door “man in pak” en mijn naam goed om te roepen. Trots was ik dat ik een nieuwe taak, naast het verzorgen van de thee, erbij heb gekregen van Ron. Ik mag het hek naar het voetbalveld open en dicht doen. De wedstrijd werd vermoord door de scheid met al dan niet terecht rood voor EFC. Wij wilden niet meer en EFC kon niet meer want dankzij Tomas (zonder h) stonden we al voor. Ik vraag me wel af of hij thuis te eten krijgt want hij deed er alles aan om die diner check na afloop te krijgen. Man of the match. Volgens mij de derde keer en nu met 8 goals/doelpunten. Ik geef complimenten aan de coaches en de 2 backs. Het was een risico zo te beginnen maar die 2 hebben het goed opgepakt. Net als Hessel op de nieuwe positie.

Van Hessel kom ik weer op Rood. In de eerst helft had hij een lompe overtreding bestraft met geel. Jesse maakte een Basacikogluutje (het was echt geen rood tegen Vitasse). Hij gleed namelijk uit bij de eerste gele kaart zodat hij ongelukkig de tegenstander meenam in zijn val (net als Bilul). Afgelopen weekeinde Lozano rood, Huntelaar niets. Na afloop een paar lekkere Kummelingetjes met de boys en biertjes gedronken met de leider van EFC die aan zijn 17e seizoen gaat beginnen maar niet met de vlaggenist die me deed denken aan de uitspraak van Bas Nijhuis “een gemene vlagger is niet bijzonder een eerlijke wel”. Afsluitend de voetbal quiz o.l.v. Jan v M. en “vriendje” Stokvis (ja toen was geluk nog heel gewoon. Quizvraag “wie speelde de hoofdrol” en voor welke club is hij). Toppie gedaan beide heren. Weer een weekje rust. Drie maart DVOV uit ergens achter Arnhem. Wordt het Mac Drek na afloop of doet Bert een friet pannetje aan?

Namens de chefs van de kliniek

Ron en Sijbolt