De Pyramide van Austerlitz.

Soms val je van de ene in de ander verbazing. Vorige week speelden we een oefenwedstrijd tegen Austerlitz. Op de bank zaten en in het veld stonden een aantal (top)jongeren en een oude die een kans kregen om zich waar te maken. Ik neem jullie even mee in het gesprek op de bank “waar komt die ploeg vandaan” zegt de ene “ik weet het niet” zegt de ander ”ergens uit Duitsland daar waar dat kamp was in de oorlog” vertelde de volgende. Ron en ikke keken elkaar aan en dachten dat we in de maling werden genomen. Ik dacht aan Mannes (niet met een u) en toen er nog een echte schoolopleiding was in geschiedschrijving. Ik gaf aan en liet dat via Google op mijn telefoon zien dat de Pyramide van Austerlitz gebouwd was in 1804 op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug ter ere van Napoleon Bonaparte. Eerst was de Obelisk (uit Asterix en Obelix in Egypte) van hout en later vervangen door stenen exemplaar. Wie is daar vroeger niet heen gefietst. Tip voor Mannes en Rutger. “ Ga niet met een vliegtuig, trein of auto ergens naar een ver land maar ga, met de klas, op de fiets naar Austerlitz. Na kennisvergaring scheelt het weer een hoop CO2 voor ons klimaat.

Tip voor iedereen “leen nooit je telefoon uit aan die gasten”. Ik kreeg hem terug met allerlei foto’s waar lenige mensen voor weinig geld diensten verrichten en waar tegenwoordig elke leraar voor geschorst wordt. HK kan hier nog een puntje aan zuigen. Kijk dat kunnen ze dan weer wel. Voetbal dan maar SEH. Het leek of “wij niet wilden verliezen en zij niet wilden winnen”. Het was te danken aan die keepert van ons, hij van de buitencategorie dat we toch nog een puntje konden mee nemen naar Zeewolde. Ik zeg niet iets graag over de scheids (ook met een stropdas) maar ik zag hem woensdag terug in de Kuip “wat een Blamage die Blom. Eerst hadden we die P* Kuipers en nu deze kwibus. Ik ben wat gekleurd maar “had van Beek niet rood moeten hebben voor die schop tegen Vilena, was het wel een corner, stond die man bij de 2e goal niet buitenspel en als toetje “de hensbal van het licht” hij zou de arm langs het lichaam hebben gehouden”. Ik heb begrepen dat er binnenkort weer een brillenreclame is. Die blamage durfde het later niet uit te leggen. De VAR (volgens Amsterdamse regels) en de KNVB lijken met dat uitstel wel een beetje op de hand van 020 toch? Nu moet ik wel zeggen 020 was beter. Kijk zo ben ik ook weer.

SEH de tap was leeg dus snel maar flesjes H. Door hun supporters werd ik regelmatig aangeduid als buschauffeur (nog bedankt vriendje Stokvis). Bij het derde flesje vroegen ze mij “je moet toch nog die bus rijden ”Ik zei ja maar ik rij het beste met vijf biertjes op en mijn rijbewijs is ingenomen kunnen ze hem ook niet meer afpakken. De koppositie zijn we kwijt. Voetballend is het nog niet wat we laten zien op de training (we lijken 010 wel). Ben wel blij dat we al een periode hebben want dan blijf ik nog 3 wedstrijden eventueel langer 2e teammanager. Kampioen worden is gezien de groei van mijn haar wel een betere optie. Ja misschien gaat er wel een opluchting door de vereniging want na een goede raad ( goede raad is net als de buitenste bladeren van een bloemkool daar kun je ook niets mee) heb ik besloten om na dit seizoen te stoppen. De echte reden is dat ik vroeger na een keer pissen klaar was voor de rest van de dag. Op zaterdag voel ik me oud zijn en een zijkerd.

Meer in deze categorie: « Die Reintje toch. Master »

Aanmelden Nieuwsbrief