DER BOMBER.

Op 7 april tegen Prins Bernhard. Een ploeg waar we uit met 2-2 hadden gelijk gespeeld. Eerlijkheidshalve was ik er niet gerust op. Vele spelers van Zeewolde 1 kampen met kleine en grote pijntjes. Klote is de blessure van Sander onze keepert (enkelbanden ingescheurd) en er dreigt een operatie. Een EXO L brace zou mogelijk uitkomst kunnen bieden. Maar deze kost 295 euro. Misschien is crowdfunding of een sponsor de oplossing. Zelf had ik, geen pijntje en me goed voorbereid; kappertje gepakt, pak uit de stomerij, stropdas met Zeewolder logo, een nieuwe planga (zonnebril), die ik overigens al weer kwijt ben en de TIFO sjaal om.

Als “opwarmer” bij het 2e gekeken maar dat werd een koude douche. Weer voor niets lootjes gekocht bij Hetty (maar het is voor een goed doel) en Ron, die mij over het resultaat tegen Vierhouten aansprak en zei “kan ik dan nooit even op vakantie en het aan jou overlaten”. Het mooie weer, de muziek band die speelde, de geweldige open dag van de business club en een sponsor die mij 40 kleine flesjes “Jagt bitters had geschonken (een wat flauw aftreksel van Kuemmerling) maakte het een goede start van de middag.

PB haalde alles uit de kast om ons uit het spel te halen. Ze hadden hun tenue vergeten waardoor wij genoodzaakt werden in geel te spelen. Toen het bericht "het tenue is onderweg”. Om 15.05 uur geen tenue. De scheids werd wat kriegel (Fries voor ongeduldig).Toen we aanboden om dan maar in geel te spelen was de scheids minder kriegelig. TIFO wel want menig rookpot was al in rook opgegaan. Net toen we het veld opliepen was daar het tenue. “Ja, dag zei de scheids”. De wedstrijd werd snel beslist door Pietertje (hoewel hij een dezer dagen de 35 jaar aantikt). Ik mag het niet zeggen maar dit was naast het halen van een biertje voor mij een van zijn weinige hoogte punten. Hij kan het volgende week goedmaken door weer een biertje voor me te halen. Yasin (met een S) dan. Met het uitvallen van Martijn komt hij steeds beter in goeden doen. Een echte rommelaar in de 16 meter. Hij doet me sterk denken aan die Duitser die ons het WK in 74 verpestte. Inderdaad “der Bomber”. De echte ouderen onder ons kennen ook nog Uwe Seeler (hij die achterwaarts kon scoren met het hoofd). Wat niemand opvalt, is dat onze Tomas toch een klein beetje de pe (lees balen) in had hij 7 doelpunten, Yasin nu 8. Tomas gaat hem niet meer inhalen. Het hoogtepunt van PB was het stuk schieten van de wedstrijdbal. Met een luide knal gaf hij/zij de geest. Twee geblesseerden stonden in de eerste helft bij mij en een Good Oldie (een van de weinigen die geen lid van verdienste is). Ik kreeg van die 2 opmerkingen naar mijn hoofd als “mopperkont, zeurpiet en het gaat toch goed”.

Na afloop sprak een supporter mij aan. John M. hij met dat kleine keffertje ZLATAN genaamd en met die grote 020 tatoeage op zijn arm. Hij zei “meneer Lens zo ken ik je niet je bent altijd positief, ook in je stukkies over het eerste, dus doe effe NORMAAL. Achteraf, want ik heb heus wel reflecterend vermogen, was ik inderdaad te kritisch naar onze jongens. Het eindresultaat 4-0 moet toch tot de verbeelding preken. Ik sprak even kort, in de rust, met de nieuwe hoofdcoach die veel positieve dingen had gezien. Ja wat wil je ook als je van Hierden komt. Achter de schermen wordt er veel werk verzet voor het nieuwe seizoen. De oefenwedstrijden stonden al in het programma boekje of dit nu zo wijs was weet ik niet focus eerst op deze competitie en het behalen van?????. Komende zaterdag naar die ploeg met die Poolse naam; gras, kleine afmetingen van het veld, geen omheining en geen pin. Als de keuken in onze kantine maar open blijft.

Namens de bedrijfsleider en zijn assistent.

Aanmelden Nieuwsbrief