Des-erectie.

Des-erectie. Ja dat zei hij tegen mij. Hij die altijd zegt er geen K* van te snappen. Tegen het Harde was ik er niet. Ik moest namelijk weer schadelijk wild opruimen in onze polder. Het schijnt een boeiende wedstrijd te zijn geweest met als hoogtepunt een scheids die na afloop zei “volgens mij was het ook geen buitenspel maar hullie grens had een goed verhaal”. Ja wat moet je daar dan mee. Ik ben blij met Ridder Henk, overigens nog bedankt voor die 25 kg appels, die altijd eerlijk vlagt.

Natuurlijk was er weer commentaar op mijn vorig stukkie en niet van de eerste de beste (ze staan nu derde). Wapenvelders waren boos. Ze hadden onze secretaris een e-mail gestuurd en zelfs onze voorzitter gebeld. “RESPECTLOOS” was hun credo. Nu is mijn intentie echt niet om mensen of clubs te beledigen maar nu snapte ik er niets van. Gaat het er om dat ik de trainer, tactiek en speelwijze verkeerd geciteerd heb of gaat het over de genoemde behandelmethodiek Glenn Mils. Ik weet het na mijn e/mail aan de voorzitter nog niet. Tussendoor even voor de kenners of zij die willen leren. Er waren toen vier behandelmethoden leidend in Nederland; competentie model van Spanjaard-Slot en ikke, SGS van Den Engh Jonkers-Konings, Equip in Amsterdam en dus Glenn Mils. Alle vier zijn niet meer. Wel een soort combinatie CM/Equip. Een klein dreiginkje was dat als we het stukkie niet van de site zouden halen we een warm ontvangst krijgen in maart. Lekker belangrijk. Wat ze niet weten is dat ik dan Zlatan mee ga nemen. De eerste hond die volgens mij een kantine verbod heeft gekregen tijdens een ALV. “Leg hem aan de ketting werd er gezegd”. Maar welke ketting kan Zlatan tegen houden.

Zo kom ik, via dit bruggetje, logisch toch (Jasper en Nico) op de inhoudelijke kant van de ALV waar slechts in de 40 personen (inclusief bestuur) aanwezig waren. Geen vuurwerk, ook niet van Tifo, deze keer. We verhogen de contributie en prijzen niet. De balans (hoe kan dit ook anders met zo een penningmeester die ik geen “kniepkuttel” meer ga noemen) is op orde. We moeten ons meer aan de regels gaan houden; rookvrij, geen alcohol in de kleedkamers, honden aan de ketting, niet achter de bar voor onbevoegden e.d.
Nu ben ik eens gedoken is de regelgeving om Lid van Verdienste te worden of Ere lid. Ik denk dat we aan de traditie om elk jaar 2 of 3 personen te benoemen als Lid van Verdienste beter nu 2 of 3 personen hun verdienste kunnen gaan afpakken. Komt er eindelijk weer eens wat reuring. We hebben een nieuwe secretaris ,ik weet niet wat het vrouwelijke equivalent is. Onze Richard S is na vele jaren goed werk afgetreden. Ben wel benieuwd of hij wel tijdens de nieuwjaarsreceptie ????. De nieuwe secretaris schijnt mijn stukkies LEUK te vinden. Kijk Jasper en Nico even weer dat bruggetje.

Ik word het wel een beetje zat al die selectieve verontwaardiging van tegenwoordig. Vroeger moest je een brief schrijven, een envelop pakken en er een adres en postzegel op doen. Gaf je wat tijd om na te denken. Nu gooien ze alles direct op sociaal media (een soort ejaculatie van boosheid). Naast de zwarte Piet, nu weer een Minister die met “de snor” in discussie wil gaan over zijn uitspraken over het uit de kast komen. Voor mij is het gewoon “betuttelzucht” of bekendheid genereren. Vroeger kreeg je eelt op de ziel nu doen we aan eeltverwijdering. Ja bij vloed komt elke boot omhoog is het gezegde. Ik zeg “makkers staakt u wilt geraas” of is het stakkers.

Laten we het over Vierhouten hebben. Goede scheids (voor de KNVB hij fluit een te lage klasse). Ze deden goed mee in de eerste helft mede door dat blokje graniet wat in het doel stond. In de 2e helft werd hij door de verdediging een aantal malen in de steek gelaten. Wij 4x de nul en geen “man of the match “ voor hem op die roze schoentjes. Die eer kreeg Pietertje. Hij miste drie kansen maar scoorde er vier. Zijn meisje stond te glunderen en te kirren (iets wat ik niet ga uitleggen) aan de lijn. Ze werd boos toen ik zei dat Pietertje er drie had gemist en onze Romeo vier keer de nul had. Uit betrouwbare bron weet ik dat het vrij onrustig, die avond en nacht was in huize Pietertje. Tifo had heerlijke erwtensoep van de L, Sinterklaas was, met zwarte Pieten, in volle glorie aanwezig en een aantal supporters vonden dat we weer niet zo best hadden gevoetbald. Lekker puh.
We zijn wel winterkampioen.

Back too basic. Der bomber, in 2, scoorde wederom tegen de koploper Bennekom. Fantastisch gespeeld Boys gelijkend aan 010 tegen die 040 (zal die Sander wel weer boos worden). Om zelf ook maar een klein stukje uit de kast te komen . Ik ben nu 2x naar 020 wezen kijken , heb echt genoten en ben zelfs een beetje voor A geworden. Ik snap dat mensen een hekel aan me krijgen maar ik maak het er ook zelf naar. Nog een te gaan voor de winterstop.

Aanmelden Nieuwsbrief