Die Reintje toch.

Vroeger had je de hofnar. De hofnar was diegene die, met humor, kritiek mocht hebben op de kasteelheer en zijn mede ridders. Niemand nam de hofnar serieus. Met de intrede van de tv kwamen de cabaretiers en met sociaal media de “stukjesschrijvers”. Soms heb ik deze schrijvers beticht van bovenkamer terrorisme met een ejaculatie van bagger wetende dat ze, dat is stukjesschrijvers eigen, ze die toch niet van anderen lezen.

Voor mij ligt dat anders. Kritiek is voor mij gratis advies. Als je niets meer van je laat horen zeg je in feite dat je het niet interesseert. Dus die 1-4-4-3 opstelling was een gebbetje (grapje in 020 taal). Voor de niet kenners voetbal wordt gespeeld met 11 personen. Ik bedoelde natuurlijk de twaalfde man (zo bekend van 010). Onze TIFO. Mannus is met een e Mannes dat weet ik ook wel. Luuk H. stond op de wedstrijdposter tegen NVB die verspreid wordt in het dorp. Vele supporters waren voor hem gekomen n.a.v. die foto maar Luuk speelde met het 2e in Putten waar Richard B 2x scoorde en het 2e de winst wist binnen te slepen. Ik moet oppassen voor het crapuul de Blotenburgertjes, hullie die me allemaal als (leerling) elftalleider taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden toe denken te dichten. Afgelopen keer stond in het programma boekje “wij weten ook niet wat hij doet”. Hoofdschuddend en met een meewarige grijns heb ik hier op gereageerd. Zoals in de luizenmoeder beschreven Ron en ikke zijn de curling vegers van het eerste. Wij zorgen er voor dat andere stafleden en spelers zich vrij in kleedkamer en veld kunnen bewegen . Onze rol is ook om spelers te prikkelen. Wat zijn we dan ook blij dat we Reinier J geprikkeld hebben met dat hij; iet wat afwezig was tijdens de winterstop, het trainingsweekeind, enkele oefenwedstrijden en dat hij de batterij van zijn horloge diende te vervangen. Kijk op ons middenveld loopt hij soms wat te sjokken en ook hebben we gezegd dat hij al op leeftijd raakt. Hij wordt al begeerd door die kuier voetballers. Maar wat doet Reintje die slimme vos? Hij schopt er gewoon drie in. Ja, pure klasse verloochent zich niet. Man of the match en in het puntenklassement van deze wedstrijd derde? Weer een zodanige goede prikkel voor zaterdag uit tegen SEH. Ik denk dat hij de eerste voetballer van Zeewolde wordt die in brons wordt gegoten en voor de kantine wordt geplaatst. In de klimaatvriendelijke huizen zal later, tegen kleinkinderen, bij de waterpomp met diep respect over Reinier worden gesproken met de opmerking “ik heb hem nog zien voetballen”. Compliment gaat ook uit naar het team met name de jongster Luke en hij die back is Ramon. Afspraken, discipline, opdrachten en het vuile werk voor elkaar opknappen was weer aan de orde. Hij van die buitencategorie zorgde er voor dat het i.p.v. 2-2 toch nog 5-1 werd (en nee Rein ik bedoel hier Romero mee). Waar was Pietertje zullen de meeste denken. Ik dacht het ook. Waarschijnlijk niet zo geïnspireerd voor de man of de match trofee omdat er na afloop toch een BBQ door de BC werd georganiseerd. Bij 020 hadden ze de wedstrijd tegen Heracles ook op die tijd gezet. Dus voor niet 020 fans puur genieten van het voetbal en voor hullie was het smakelijk eten. De kop is er af. Nu volgt de uitwedstrijd tegen SEH in Heerde waar we thuis kansloos tegen waren en nu mede bedreiger voor het kampioenschap. We zullen wel niet met een bus gaan maar ik verwacht wel heel veel supporters van ons. Ik las laatst ontsnappen uit een ijsblokje maar dat kan toch niet?

Aanmelden Nieuwsbrief