Dit was K*

Wie afgelopen zaterdag op de Horst was om voetballen te zien kwam van een koude kermis thuis of je moest supporter van de tegenstander zijn. Had ik me toch een leuk stukkie in gedachten gebeurd er dit. In het clubblaadje schreef ik `we liggen op koers`. Nu denk ik `dat dachten ze op de Titanic ook`. Het was echt Kwalitatief Uitermate Teleurstellend. K* dus.

Ik had iets willen schrijven over een echte sport die ik vrijdag zag korfbal, sorry Nick, waar je (bijna) niemand op Barbie roze muiltjes ziet. Er was er slechts een en laat dat net nu mijn kleindochter zijn. Ik ben het met Hans K. eens Barbie `roze hoort niet op een voetbalveld`. Wat overkomt me zondagmiddag zie ik bij mijn cluppie 010 ook van die muiltjes. Een muilpeer moeten jullie krijgen als je die draagt. Ga lekker met die schoenen naar de Gay parade in Amsterdam. Ik had iets willen zeggen over de kopbal van Rutger, vorige week, die ons drie punten opleverde. Hij raakte hem echt totaal verleerd. Na zaterdag is die wel dubbel chagrijnig denk ik. Ook wilde ik iets zeggen over Kamal, vorige week, toen die de kleinste van het veld provoceerde en terecht geel kreeg. Ik zei `doe dat maar tegen die spits van Vierhouten als je durft`. Voor Senat had ik de bijnamen Speedy Gonzales of Miep Miep roadrunner. Misschien heeft Hessel hier ook filmpjes van. M.b.t. het oude middenveld had ik iets met de associatie over het begrip oud, zoals lichamelijke ongemakken als gevolg van de leeftijd en het afhankelijk zijn van hulpmiddelen. Ik wilde ook vervelend doen naar Yannou die ik nog nooit de nul heb zien houden. Een top gozer dat wel. Zelf vond ik wel een leuke om Reinier geen diepe ballen meer te geven als er sprake is van tegenwind. Ik wilde zelfs mijn oude teamgenoten afzeiken met dat kuier voetbal (fries voor loop of kruipvoetbal). Ook de superrijke boeren, hulptrainert en vlaggert hadden een beurt gekregen maar niets van dat alles na afgelopen zaterdag.

Was er dan niets leuk. Ja de A1 won met 6 tegen 1. Het tweede in Wezep speelde gelijk, het was overigens maar goed dat de scheids niet zag dat een bal via de binnenkant staander terug kwam in het veld en Johnno met een lach verder voetbalde. Het tweede heeft nu vier punten wat wij weer niet hebben. Zaterdag voelde ik me echt voor lul lopen met mijn Tifo sjaaltje en pak. Vele supporters zeiden “we zijn benieuwd wat je nu gaat schrijven”. Kampioenen nog zeker niet. Ook kreeg ik de vraag “wie moet er nu speler van de week worden” ik zei doe Pieter maar want die zit op de bank. Ik had het Ron gemaakt net 60 geworden. Na een leuk weekeind in Deurne werd onze Ron verrast met een surprise party waar vele vrienden in zijn kleine huisje waren samengepropt. Ron pinkte een traantje weg bij binnenkomst. Hij vertelde mij dat dit kwam door het verlies van het eerste. Al mijn Kummerling heb ik aan onze Ron gegeven hij moet maar beslissen of het eerste dit nog krijgt. Nu moet ik wel zeggen dat OMA een flink gat in de voorraad heeft geslagen. Aanstaande zaterdag de revanche mogelijkheid “je moet soms een stap terug om verder te komen”. Beleving, bezieling en gezonde agressie daar vragen Ron en ikke om. Laat zaterdag maar zien dat er sprake was van een incident. En voor diegene die altijd lopen te zeuren over zinsbouw, de rode draad, het gemis van punten komma’s. ……………….,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, vul ze zelf maar in.

Namens een teleurgestelde 60tiger en ikke.

Meer in deze categorie: « Sleutelgat kieken 3. AGE QUOD AGIS. »

Aanmelden Nieuwsbrief