Een mens kan zich vergissen toch?

Afgelopen zaterdag Wapenveld uit. Voor mij een bijzondere gebeurtenis omdat mijn stukkie over de thuiswedstrijd daar in verkeerde aarde was gevallen. Een stevige mail wisseling tussen besturen, trainers tot gevolg. De eis was het stukkie moest van de site zo niet zou ons een warm welkom worden geheten daar bij hullie.

Maar dan kenden ze het bestuur uit de polder nog niet. Ze gingen niet in op hun eis. Dus met iet wat schroom toog ik, zonder stropdas, naar sportpark Monnikenbos, gelegen aan een kanaaltje, in de bossen, van het idyllisch gelegen Wapenveld. Er was inderdaad een Koninklijk welkom, niet door een Ridder maar wel door een alleraardigste meneer die Koninklijk onderscheiden was. In het programma boekje (waar ze vergeten waren mijn hoofd op de voorpagina te omcirkelen ) werd nog gerefereerd aan een opmerking in mijn stukkie. De opmerking over Glenn Mils figuren en ik geef het toe ging te ver. Ik had dat overigens, per mail, ook al aan hun voorzitter gemeld. In het programma boekje stond dat onze Hoeki nog bij FC Zwolle had gespeeld. Let op het detail FC en niet PEC. Kun je na gaan hoe oud die wel niet is. Op Wikipedia is te lezen dat hij daar zelfs nog gescoord heeft. Ik zeg daag die ouwe niet uit. Toppers achter de bar die mij regelmatig een biertje, in glas voor 1,50? Schonken. Even kreeg ik het benauwd toen iemand vroeg “wie schrijft die stukkies bij jullie”. Ik wees, en ja dit is laf, naar de dug out en zei “die ouwe grijze daar”. De trainer van hullie gaf daar op Ron een compliment over zijn IQ en over de stukkies. Hij kreeg zelfs, na afloop, een hand.

Ridder Henk werd met name door nr. 11 gecomplimenteerd over de wijze van vlaggen. Jammer dat in hullie wedstrijdverslag stond dat het vlaggetjesdag was bij onze Ridder. Je kunt van Henk alles vinden en zeggen maar net als een Ridder is hij eerlijk en betrouwbaar. Ik zeg laat het maar op de site staan Henk krijgt er echt geen PTST van (post traumatische stress stoornis) van. Drie kleine smetjes. Onze rookbommen vielen milieu technisch daar verkeerd, hullie keepert maakte mij er na 70 minuten op attent dat er nog een intrap bal, van ons, op het andere veld lag en was maar goed dat Ridder Henk met de combi was want er waren na afloop nog wat spullen achter gebleven.

In hun kantine, na afloop, stond ik even na te praten met echte supporters. Twee van hullie , een spelertje, wie niet mee had gedaan, althans mij niet was opgevallen en een supporter (lees hooligan) gingen ongevraagd zich bemoeien met ons gesprek. Een van hun stond zich zichtbaar op te winden en noemde ons “babbelaars” toen ik zei dat we uit Zeewolde en niet uit Zeeland kwamen was het voor mij duidelijk dat ik beter naar de bestuurskamer kon gaan. Lekker biertje en top bitterballen aldaar van die vriendelijke meneer.

Over de wedstrijd zal ik kort zijn. We deden ons zelf te kort. In de eerste 20 minuten hadden we minimaal 4x de mogelijkheid om te scoren. Daarna zakten we in en ver terug. Zoals verwacht en aangegeven speelde WZC erg fysiek en onze Jesper maakte kennis met vierde kelder klasse voetbal. Op een spandoek stond proud too be a bufonida (pad). Als historicus ben ik benieuwd waar dit vandaan komt. De oud trainersstaf Ap en Mathieu waren er ook en ik kreeg zoals gewoonlijk van Ap te horen hoe het ook anders kon. Ik zal het dinsdag aan de bar bespreken met Garry en Nico onder het genot van een biertje 1,80? Misschien is er voor Ap wel een plekje in de technische commissie (of worden mensen nu weer boos). Sommigen noemen me Zuipie (vind ik leuk gevonden). Alcoholist vind ik wat te ver gaan. Maar het is een genoegen om een belediging op te vatten als een compliment (professor T). We hebben het zelf nog in de hand maar dan moeten we uit een ander vaatje tappen te beginnen met Prins Bernard. Wapenveld verder veel plezier gewenst.

Meer in deze categorie: « Master

Aanmelden Nieuwsbrief