Eerst de kop er af schroeven.

Ik las het wedstrijdverslag van Bram op de site. Een perfecte weergave van de feitelijkheden maar zoals eerder aangegeven ben ik van het randgebeuren om het eerste heen. Na vele positieve reacties op het eerste stukje dus een vervolg.  En ja het eerste levert 4 scheidsrechters op zaterdagen ben benieuwd waar de rest van de elftallen blijft om Wouter te ontlasten.

In de aanloop van de wedstrijd speelden een aantal zaken voor mij. Een elftal foto van de selectie en het vinden van een assistent scheidsrechter ( in mijn tijd gewoon een vlagger) omdat Henk de uien van het veld moest halen. Het eerste probleem was dat er wat logistieke maatregelen waren te nemen. Locatie van de foto, spelers van ons die in het tweede speelden, bankjes opstap voor de spelers, kleding en een opstelling voor de fotograaf t.a.v. de belichting.
Weer was daar Andries, volgens mij slaapt hij op de vereniging, die alles regelt al dan niet met behulp van de golfkar. De fotograaf bleek een echte professional. Na afloop mocht ik individueel op de foto. Nu ben ik niet echt fotogeniek dus ben ik benieuwd.
Over het vinden van een “vlagger” kan ik kort zijn. Na een ingesproken bericht kreeg ik te horen “natuurlijk Syp” geen probleem . Andrew, die eerst met het tweede speelde, kleedde zich gewoon om als assistent scheidsrechter en stelde zich van 11.30 tot 17.00 uur in dienst van de vereniging. Klasse en bedankt Andrew.

Na controle van de kleedkamer toch even het verzoek om deze netjes achter te laten. Dat geldt voor de onze maar ook voor die van de komende tegenstanders in 2. Voor aanvang van de wedstijd mocht ik de scheidsrechter ontvangen. Ook weer nieuw voor mij. Gelukkig was het een positief ingestelde persoon die mij ook de kneepjes van het ontvangen probeerde te leren. Bijvoorbeeld “de ontvangende ploeg levert een mobiel waarbij hij de gegevens van de digitale spelerslijst kan controleren. Met mijn telefoon die geen internet heeft bleek dit niet te lukken. Uitkomst bracht Ben, die na een korte instructie, zijn telefoon aan mij gaf (jammer van die pin-code). Ik hoop dat dit probleem 9 oktober is opgelost dan heb ik ook een zodanig ding. Roan wordt bedankt voor de invulling van de lijst.

Leuk was de dankzegging van de spelers aan het publiek na afloop. Na de wedstrijd een prima sfeer het tweede en eerste samen 6 punten. Gelukkig kon ik mij op het terras onttrekken aan “je moet een liedje zingen”. Een zang waarbij zelfs de business club aan mee deed. Ondertussen was daar op de achtergrond mijn steun en toeverlaat Ron vanuit Egypte. Ik dacht dat ik fanatiek was maar hij is erger. Na afloop van de wedstrijd heb ik gezegd “ga vakantie houden man”. Ik denk dat hij zaterdag, met de taxi rechtstreeks naar Pr. Bernard in Uddel gaat. De trainers geven aan dat er moet worden uitgegaan van onze eigen kracht maar de spionage van Ap in Wolfheze  leverde wel hun sterke kanten op, waar Mathieu in de wedstrijdbespreking  perfect gebruik van maakte.

Terug naar de bovenste regel. Zaterdagavond maakte ik gebruik van de groeps-app en vertelde “focussen op de komende wedstrijd”. Deze reactie kreeg ik terug. Ik kende hem niet maar snap hem wel. Eerst feesten dan focussen. Wat deze jongens niet kunnen weten is dat ze mij van een trauma kunnen afhelpen. 46 jaar! geleden mocht ik voor het eerst aantreden tegen Pr. Bernard in het eerste van FC Nieuwland. We verloren door 2 makkelijk gegeven penalty’s door de club scheidsrechter. Twee keer raden wie die veroorzaakte.

Sybolt Lens