Eindelijk

Afgelopen zaterdag eerder terug gekomen van vakantie ( die al 50 maanden duurt) omdat het eerste en tweede een wedstrijd zou spelen. Tweede ging niet door i.v.m. corona tegenstander (volgens mij gewoon te warm) en eerste ging niet door i.v.m. blessures en dat nog 4 spelers op vakantie waren (wel scherp blijven Stokvisjes). Een goed begin is het halve werk zou ik denken.

Dan maar kijken naar drie tegen vijf met veel oud(e) eerste spelers en bekenden uit mijn glorie tijd als leider. Pino was er weer. Hij scoorde maar werd op de oude bekende vierde klas wijze afgevlagd voor buitenspel. Van grote afstand zag ik zelfs dat het geen buitenspel was. Een speler gaf aan dat hij tijdens de vakantie erg druk was geweest met het laten groeien van zijn baard. Een ander daar in tegen was afgetraind en messcherp. Pietertje, ja die, is nog geen (spat)ader veranderd.

Cambuur geen kampioen de gevolgen kun je zien bij Jannou (die heeft gewoon 7 maanden niet meer gejuicht). Maar zoals een groot wijsgeer ooit eens zei “voetbal is net als een gezinsvervangend tehuis”. Het was weer top op de club.

Toch maar even terugblikken. Ik had mijn stukkie, met een hoge zuurgraad, al klaar met als thema wat de KNVB zou verzinnen om Feyenoord van de landstitel af te houden. Die beker is voor ons een troostprijs. Het eerste van ons, onder de bezielende leiding van Joustra , zou zeker een periode pakken en promoveren. Maar stil gezeten heeft het bestuur niet. Er is goed ingekocht, de financiën zijn op orde en de ambitie is er. Eerste klasse hoorde ik zelfs. Uit de fake news hoek hoorde ik zelfs dat men in onderhandeling is met een autobedrijf voor lease autootjes, een pakkengigant en er is een aanvraag weg om bij de gemeente 20 parkeerplekken te reserveren. Op onze site waren er eerst K berichten dat 2 jonge knapen uit het leven waren gerukt . Daarnaast werd een trainer jO- 17 aangetrokken (zou het de zoon zijn van?) Ik denk gezien wat ik op de KNVB site las dat hij misschien wel JO-19 gaat doen. Een keeperstrainer (wel de zoon van de beer van de Meer, het lek van PEC en de bolle van Zwolle). Een hersteltrainer een nieuwe technische commissie en de 2 stokvisjes zijn er ook weer bij. Een aantal vertrokken spelers zijn weer terug op het oude nest waaronder de eerder genoemde Pino, “der Bomber” toen goed voor 19 doelpunten en Jasko. Gesprekken zijn gevoerd met dissonanten en alles is weer glad gestreken (denken ze). Ik ben benieuwd.

Dinsdag dan eindelijk toch naar het eerste met een mooi jasje (Moschino)en een nieuwe coup. Dit alles om aandacht te trekken zei iemand en dat klopt. Veel gehoord langs de lijn “wie is dat”. De tegenstander DVS onder 23 was een klein tikkeltje beter. Vele van die spelers komen met een zaakwaarnemer naar de club en stellen eisen. Er staat ons nog wat te wachten. Maar eerst kampioen worden in de derde klasse . Ik denk ergens in december is het wel beslist. Ik ga weer lekker op vakantie in eigen land.

Tot later.