Er is nog niets verloren.

Na de Nieuwjaarswedstrijd van oud eerste tegen oud tweede was er naast de trainingen, oefenwedstrijden ook tijd voor ontspanning. Op een zaterdag togen we naar Utrecht en gingen in een onverwarmde grote hal, waarin zand was gelegd op twee speelvelden, voetvolley spelen. Naast het leuke was het ook erg koud. Zo koud dat er om 14.00 uur bij Romero en ikke een Kummelingetje en daarna een paar biertjes in gingen. Jef werd als beste voetvolleijer gekroond en Yasin (met een s) had vele “falruckziehers” die die van Klaus Fischer (voor de jeugd oud Duitse internationaal) lieten verbleken. Onze Noors uitziende blonde centrumverdediger had het het koudst van allemaal. Op de terugweg mocht ik met Tomas (zonder h) als chauffeur en Sander in de auto. Ik nam samen met de boom bastik plaats op de achterbank. Sander sloot deze aan en ik kreeg eerst een Rapper te horen. Gezien de rijstijl van Tomas (nog snel even twee Kummelingetjes naar binnen gegooid) en mijn gegil achterin werd al snel Andre Hazes opgezet. Leuk als ik denk te zijn zei ik tegen Sander “heb je ook  Koos Alberts (denkend aan de nieuwe trainer uit Hierden) en ja hoor daar kwam ik verscheurde  je foto en vele andere kwaliteitsmuziek”. Opgelucht zette ik voet in de kantine.

We mochten op een avond naar Hoevelaken. Om 22.55 uur zei Ap effe kijken of er een flitser staat op de A28. Onze kantine was net dicht toen we aankwamen. Een aantal jongens deed nog effe om 23.00 uur een happie bij Mac Drek. Ook naar Naarden voor een oefenpotje. Hullie hadden met 9-2 van IJselmeervogels 2 gewonnen dus we waren gewaarschuwd. Na 10 minuten 2 nul voor en na 20 minuten vele opgelegde kansen gemist. In de tweede helft was het “nyt best” van onze kant. Er was een gerucht dat onze nieuwe trainert zou komen kijken. Toen de jongens vroegen, na de wedstrijd, of ik hem had gezien moest ik ontkennend antwoorden. Wel had ik iemand in de tweede helft “hoofdschuddend” zien weglopen. Wijs als ik soms kan zijn koos ik deze keer voor de veilige kant. Met een auto gelijkend op een trekker van Henk M. meegereden. Aardappeltje en uitje meegepikt van zijn bedrijf en iets later dan de rest veilig in de kantine. Voor de kenners bij de boerderij van Henk zit een ruigpoot buizerd (ja we hebben het niet altijd over voetbal). Opmerkelijk was dat de scheids  in onze ogen, een nieuwe regel had bedacht (daar scoorden zij overigens uit). De scheids heeft, geloof het of niet, hiervoor een excuus mail  naar ons gestuurd. Wij (Henk  had het uitgezocht op de KNVB regel site) hadden gelijk.

De voorbereiding stond geheel in het teken van de inhaal tegen DVV op 3 februari 2018 en ons 40 jarig huwelijksfeest ook op deze datum en voltrokken om 15.00 uur (ja voetbal gaat in de familie voor). Ron en ikke hadden de selectie, naast de Kummeling, beloofd onze vingernagels blauw en wit te lakken bij winst. Bij de Hema hadden ze deze kleuren. Het Hema meisje keek wel vreemd op toen ik naar de nagellak vroeg en vertelde dat het voor mij was. Dan maar een periode titel pakken doen we de teennagels er ook bij. In de kantine ging het over “het geluk van 010 in de beker altijd spelen ze thuis” zei de barman hij van die tupperware  motor. Hij schijnt overigens wel voor 020 te zijn. Van mij mogen die lampe kappen kampioen worden.

Met nog 2 thuiswedstrijden is die beker, net als de periode titel voor ons. In de aanloop naar de wedstrijd was het weer bal. De jas van Henk was weg, res. keepersshirt  nr 21 niet in de kast, waterzak was uit de dug out mee genomen door de Atjes en mijn naam werd voor de derde keer verbasterd. Marianne vindt dit overigens erger dan ikke. Tifo had de eindejaarsuitkering in zijn geheel besteed aan vuurflammers en rookbommen. Ik heb het al eerder geschreven VV Zeewolde rookvrij maar niet om 15.00 uur (ben overigens nu 10 maanden lid en heb een dunne sjaal die omgaat bij EFC want hij staat goed bij mijn pak). Mijn voorstel is wel om aan de andere kant te gaan staan. De rookmelders zijn nu nog van slag. Ook was er een professionele Drone geregeld. Elke keer werd ik afgeleid omdat ik dacht dat er een zwerm wespen aankwam.

DVV een ploeg  die een keer per week op woensdag traint willen niet promoveren, wel nacompetitie spelen. Drie kansen heb ik bij hun geteld waarvan er twee benut werden. Percentage gewijs hadden we met 9 tegen 2 moeten winnen. Als excuus zou kunnen worden aangedragen dat het op het  personele vlak “naadje” was maar wat in mijn ogen ontbrak was de absolute wil om te winnen. Romero, Luuk, Pino, Robin, Johno konden niet ingezet worden maar alles viel in het niet toen Martijn in de privé sfeer een dierbare verloor. Verenigingsbreed was er een minuut stilte voor Erik Kamphorst. Het leven wordt dan relatief en is voetbal niet meer belangrijk.

Namens de chefs van de kliniek Ron en Sijbolt.

Aanmelden Nieuwsbrief