Havermout.

Uit naar Vierhouten. Thuis gewonnen 7 tegen 2. Stonden 2e van onderen. Op papier een makkie, zeker na de overwinningen tegen de koploper OVC en laatste Harskamp.

De staf was er niet zo gerust op gezien hun uitslagen thuis. Tijdens de voorbereidingen en bespreking was er dus van onderschatting, bij de staf, geen sprake.
Ik werd uitgenodigd door Robin om mee te rijden. Na mijn eerdere ervaring met Tomas had ik beter moeten weten. Robin lijkt een rustige jongen maar in de auto deed hij me denken aan Max V. Een heel eenvoudig complex in Vierhouten tevens dorpshuis. De ontvangst was prima. Ze hadden nog van die houten stoelen met die ronde armleuningen. Ik kon me er gelukkig net inschuiven, die Zeewolder jas maakt toch wel erg dik.

Een bijzonder slecht, klein, omrasterd veld. Toen ik voor het eerst de spelers van Vierhouten zag dacht ik aan mijn moeder, “jongen eet je bord met havermout leeg dan wordt je groot en sterk”. Wat waren sommige spelers groot en sterk. Een enkele uitzondering daargelaten bv de keepert die niet in lengte maar in de breedte was gegroeid. Nu lijkt me de spelopvatting van Vierhouten niet moeilijk te analyseren. Een ros naar voren en rennen maar. Dat spitsie van hun was wel jong, groot en sterk (misschien wat voor Hierden, VVOG of Nunspeet). Op een gegeven moment liepen Hessel, Jef en Rutger aan hem te sleuren maar hij liep gewoon door. Hessel probeerde nog iemand een kaart aan te naaien met een schwalbe in de eerste helft. De scheids gaf gelukkig geen geel en moest zelfs lachen.

Ons verging het lachen; na 7 minuten had het 0-1 kunnen staan wat het later werd. Chris had een uitgelezen kans/mogelijkheid. Ik denk dat bij 0-2 de wedstrijd over was geweest. Net voor rust viel Rutger uit met een bovenbeen blessure en kreeg de tegenstander rood (2x geel). Volgens de nieuwe regels een wedstrijd schorsing. Dat vonden ze van Vierhouten niet zo erg want die kon er echt helemaal niets van. In de rust weer de waarschuwing blijf rustig en scherp ze vechten voor wat ze waard zijn. Laten zij nog op 2-1 komen ook. Ik stond in de lijn, zag de bal drie keer stuiteren, de afstand tot het doel en dacht “het zal toch niet”. Zoals Foor van Vitesse tegen 020 een wereldgoal scoorde. Voor supporters van 020 was hij vergelijkbaar met die van Ibrahimovic in Amerika. Daarna bleken de grote sterke spelers toch zwaktes te vertonen. Soms lagen er wel drie tegelijk op het veld. Tegen 10 man 2-2. Toch geef ik onze spelers een compliment voor hun niet versagende vechtlust en de wil om niet te verliezen.

Een kwartier voor tijd bleek dat de toeschouwers van Vierhouten nooit klok hadden geleerd te kijken of ze wisten niet dat een wedstrijd minimaal 90 minuten duurt. Door hun gedrag ontstond er zelfs een opstootje na afloop door een of andere kalende hooligan. Deze mensen hadden geen havermout gegeten maar waarschijnlijk iets te veel hormonaal varkensvlees. De ontvangstruimte/bestuurskamer was van onze kant weer rijkelijk gevuld. Ik ben maar een biertje bij de hooligans van Vierhouten gaan drinken. De trainer, met zijn spelopvatting, die er al vijf jaar zit heeft voor 2 jaar bij getekend dus graag promoveren mannen. Met Pasen lekker geen voetbal voor Zeewolde 1. Na eerst onze 2 hunkerbunkers, in Friesland en Voorthuizen, bewoonbaar te hebben gemaakt naar het 2e kijken. Na mijn, voor sommigen, uitglijder van de vorige keer schrijf ik niets meer over het 2e. Wat ik wel kwijt wil is dat ik dhr. Visser weer op de bank zag zitten en dat deed me goed. Voetgolf “hoe verzin je het”. Ron had dit geregeld en was direct daarna op vakantie gegaan. De selectie, in presentatie pak, plus staf (m.u.v. Ron), veel blauw op straat, op de fiets via het pontje richting Horst. Diverse rotondes werden afgezet en vele ouderen zwaaiden ons uit. Als we promoveren gaan we niet op de platte kar maar op de fiets het dorp door. Ik heb niet zoveel met voet golf. Een bal en putten in een gat ter grootte van een kruiwagen. Ik denk dat de Walking voetballers op vrijdagavond nog van ons winnen. Onze keepert (had de avond hier voor iets teveel gedronken) werd de winnaar en dat zegt toch genoeg. Om 18.00 met de pont terug. Beide kapiteins kregen van ons een Kummelingetje voor het wachten en daarna de kantine. Om 8 uur lekker slapen op de bank. Komende zaterdag prins Bernhard thuis. Ik hou mij hart vast.

Nu zonder Ron De assistent chef van de kliniek

Aanmelden Nieuwsbrief