Hollywood aan de lage vaart.

Zaterdag is en blijft toch de mooiste dag van de week. Vele toeschouwers en weer een goed draaiende kantine.

Een klein minpuntje. Ik bestelde, 3 weken geleden, een biertje (zoveel vrienden heb ik niet) zegt een leuk jong meisje “u drinkt toch altijd jenever” en dat kwam hard aan. Dan voel je je echt oud. Jenever drinkers zijn, in mijn gedachte, die oude wat morsige mannetjes die aan de toog uit een kelkje drinken die zo vol is dat je eerst een slurpie moet nemen anders verlies je teveel door het trillen. Ze spelen ook altijd biljart. Voor de jeugd op een tafel zonder gaten; 10 over rood, drie banden en anker kader.

Twee weken geleden liep ik samen met Anneke en mijn jongste kleinkind naar de bult gewapend met een jachtstok (je moet het ze jong leren). Bij de rotonde stopte een zwarte Audi met geblindeerde ramen. We stonden al klaar met de jachtstok. Raampje ging open en ik zag onze cult held PINO met naast zich een wel heel erg mooi meisje. He, Suipi hoe gaat het? Dat werd effe lachen zeker door die file. Ik herinner me nog uit een ver verleden dat PINO toen nog in het eerste scoorde in de 2e minuut. Zijn ouders waren die dag voor het eerst vijf minuten te laat. Ik liep naar ze toe en zei dat PINO gescoord had. Ik hoorde fluisterend “volgens mij heeft die al gedronken”.

Zaterdag, mede door de evenement regisseur van die dag genoten. De aftrap werd verricht door het eerste lid en het jongste lid. Ik heb nog de eer gehad met dhr. Geschierre te mogen voetballen. Een ouderwetse rechtsbuiten die op volle snelheid een perfecte voorzet in de benen had. Hij was er met zijn zaakwaarnemer dhr. van Kempen, de meest succesvolle coach van Zeewolde volgens mij 4x kampioenenmaker en maakte mij top scorer (vraag het Henk v.d. Wel maar hoeveel).
Na de aftrap van Gilles waren er weer de flauwe grappen; heb je gedoucht en klopt het dat je een spierscheuring heb opgelopen. Het shirt wat hij droeg moest hij van de penningmeester weer inleveren. De koffie hoefden ze niet af te rekenen. TIFO was ook weer present wat een topsfeer. Voor 12 euro ben je lid. Ik kreeg van Johan 2 euro korting.

De trouwe boeren waren er ook weer. Voor mij zijn het toch de apothekers van het volk. Wat worden ze toch in een kwaad daglicht geplaatst. Nu is er weer de schijf van 3 en gaat de prijs van vlees 58% en melk 36% volgens de plannen van die tuinkabouter in Brussel die dagelijks in een sterren tent loopt te (vr)eten. Je krijgt er toch anale ongemakken van. Als je in dit land bij het oversteken twee keer naar rechts kijkt ben je al een fascist.

Terug naar voetbal. Het 2e draait als een tierelier. In de competitie 2x gewonnen doelsaldo 8 voor nul tegen. Ik ga komende zaterdag wel effe kijken. Het eerste is van uitzonderlijke klasse daarom ook de titel van dit stukkie. In Duitsland heb je Bayer München en in Nederland Vitas. Komt van het Latijn in vino veritas. Ik (her)ken er echter niet zoveel meer van die jongens, die in mijn tijd speelden. Er schijnt er een te zijn die zelfs met Slatan heeft gevoetbald. Het zou mooi zijn als Slatan zijn carierre hier af gaat sluiten. Maar een springt er bij mij bovenuit en dat is Reinier wat een klasbak. Vroeger vond ik hem niet sympathiek maar zo zie je dat ook een narcist kan toegeven.

Makkelijke overwinning weer en ik denk dat we de bus al kunnen reserveren. Die Hoogkamer, de meeste denken dat het een Amsterdammer is maar hij komt uit Haarlem. Het is dus gewoon een “nep 020ér”. Maar Nico is een gouwe gozer. Hij is een van de weinigen die durft te zeggen wat mijn baas al in 1999 zei “flikker toch op”. Ik moet Nico teleurstellen ik ben toen nog 17 jaar gebleven. Maar als je Nico niet mee hebt is hij iemand die een liter benzine drinkt en in je barbecue pist. Mijn cluppie verlies van Hollywood. 020 van Utreg ik ben nieuwsgierig hoe dat in huize v.d. Linden gevierd is. Ik laat het jullie nog weten.